Kom indenfor, Kreative ideer, Mine projekter

Vores trappeopgang – før/efter

Vores trappeopgang – før/efter

For præcis 1 år siden flyttede vi ind i vores skønne villa. De forrige ejere havde taget mange af de tunge poster såsom nyt sortglaseret tegltag, nyt el, nyt køkken, nyt badeværelse, nye radiatorer, gulvvarme og stuegulv. Lavet indenfor de sidste 7 år. Men trappen havde de ikke rørt. Det vil sige, at de havde fået lagt dette brune sisaltæppe på. Den idé var vi så ikke helt enige i !

Vi levede med tæppet frem til maj, så gik den altså ikke længere.

Før:

Trappe før 2

Trappe før 3Trappe før 4

Trappe før 5

Endelig kom dagen, hvor det grimme gulvtæppe skulle udskiftes. Det var heldigvis nemt at få af. Tape- og tæpperester blev fjernet super nemt ved at væde det med lampeolie. Jeg lod det sidde i ca. 5-10 minutter og skrabede det af med en spartel. Super nemt.

Under:

Trappe før 6

Trappe før 7

Trappe før 8

Trappe før 9

Vi fik et par farveprøver af gulvtæppet hjem og vi gik så og lurede på hvilken farve vi havde det bedst med. Det er en super god idé, at gå og bruge en uges tid på det, for vi skiftede faktisk mening et par gange. Først var vi mest til den lyse, men tænkte, at snavset ville være mere synligt på det. Så den gik vi hurtig væk fra. Så røg vi på den mellemmørke og det holdt vi på et par dage, men…tænke, tænke. Faktisk endte valget på den mørke (ikke den helt sorte, men den mørkegrå) og vi har ikke fortrudt ét sekund.

Super nemt at holde og vi synes der er noget elegant over det. Og tæppet vi valgte er så dejligt blødt men samtidig slidstærkt. Så man får helt lyst til at fise op og ned af trapperne igen og igen.

Efter:

Trappe efter 1 

Trappe efter 2

Trappe efter 3

Trappe efter 4

Trappe efter 5

Vægge og lofter fik 2 lag med hvid maling. Trappen og gelænderet blev malet med hvid træmaling.

På gulvet i entreen ligger p.t. en spånplade. Den har jeg bare malet sort indtil der er penge til et vinylgulv. Det skal være sort. Jeg malede det for at få en fornemmelse af hvordan et sort gulv ville virke. Og vi er ret glade for det, så beslutningen om at der skal sort vinylgulv på ér taget.

Men først skal vi lige have skiftet de 2 pap hoveddøre i huset. I vinters pakkede vi dem ind i tonsvis af tæpper, så utætte er de. Bagefter er det så gulvets tur.

Stumtjeneren købte jeg for et par måneder siden i en genbrugsbutik til 150 kr. på hovedgaden i Haslev. Den var orange og tanken var egentlig, at det skulle den blive ved med at være. Indtil den i weekenden blev overfaldet af en kobber spraymaling. Spraymalingen jeg brugte er fra Plastikote og super god. Jeg gav 85,- kr. i Jem & Fix.

Og jeg har ikke fortrudt, at den er blevet kobber.

Sikke en lækkerbisken !

Flere ting blev fundet frem (nu hvor jeg var i gang) og jeg kan god sige dig, at der blev kobber sprayet i weekenden. Et par fyrfadsstager, en rusten 5-armet lysestage, 3 dåser og en Kähler vase, købt på lagersalg, skiftede også lige farve.

Jeg viser det nok en anden dag.

Resumé:

Før og efter af trappeopgang

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg