Genbrug, Kreative ideer, Mine projekter, Vores have

Vores terrasse før/efter

Vores terrasse før/efter

Endelig kan jeg både vise vores terrasse projekt og sætte hak ved dén opgave.

Vi flyttede ind i vores hus her i Haslev i august 2012. Og vi har på i.n.t.e.t tidspunkt brugt vores træterrasse.

Da jeg så den første gang tænkte jeg, at den kommer vi da ikke til at bruge.

Synes den lå synligt for vores ene nabo, der har vindue på første sal, lige ned på terrassen.

Så den var dødsdømt med det samme.

Men nu fik den alligevel en chance:

Blog Bettina Holst terrasse projekt 9

Blog Bettina Holst terrasse projekt 1

Blog Bettina Holst terrasse projekt 2

2 somre så terrassen så forsømt og trist ud.

2 somre Mulle.

Men nu har den fået træolie. Jeg ville have den sort og tog hen til min sædvanlige malingspusher/sponsor www.promaling.dk på Frederiksberg som gladeligt rådgiver og hjælper med hvad jeg skal bruge.

Jeg fik blandet en sort, men det viste sig, at den var mørk chokoladebrun (ville have skrevet lortebrun, men det er jo en pæn blog…)

Først var jeg s…. muggen over det. Ville jo have den sort, men nu er jeg faktisk ret glad for farven. Den ser sort ud i gråvejr. Men når solen skinner, kan man godt se, at den er mere ovre i den brune afdeling (når jeg spørger vores gæster hvilken farve det er, glor de småtåbeligt på mig og siger “den er da sort”…og tænker sikkert tsk…tsk..). Men nope det er den altså ikke (heller ikke selvom farvekoden siger den er Svart).

Nåhm.

Sort eller mørke brun. Her er den i hvert fald:

Blog Bettina Holst terrasse projekt 3

Blog Bettina Holst terrasse projekt 4

Når man først har sagt A, må man jo ofte også sige B.

Og en fin nymalet terrasse, skal jo have nogle møbler. Og nogle store fede chunky nogen man rigtig kan slænge og dase i.

Jeg kan ret godt lide tanken om genbrug, så valget faldt på de længe tænkte pallesofaer (som efterhånden er blevet ret populære).

15 Europaller fik samme maling/olie som terrassen. Riiiimelig glad for at min svigerdatter gad hjælpe med den opgave.

Blog Bettina Holst terrasse projekt 5

Blog Bettina Holst terrasse projekt 6

Og nu…

Nu er den færdig !. Har fået de fedeste madrasser og betræk fra www.my-stack.dk. De skrev til mig om deres nye koncept og vi blev enige om at det jo var et perfekt tidspunkt at teste deres produkter, så jeg fik 7 madrasser og 7 betræk sponsoreret. Lucky me.

Man kan selvfølgelig godt spare og sy betræk selv, hvis man selv vil kaste sig ud i et lignende projekt som vores. Hos My-stack får man bare skræddersyet til madrasserne, som er pænt skåret til i nøjagtige mål.

Jeg har engang for mange år siden købt skum madrasser og selv (forsøgt) at skære dem i mål…ikke noget kønt syn skulle jeg hilse og sige.

Nu er det jo en pæn stor “stue” jeg har lavet og det løber da selvfølgelig op, men med så meget sidde plads er det stadig en billig løsning sammenlignet med, hvad så meget siddeplads med almindelig havemøbler ville koste.

Blog Bettina Holst terrasse projekt 7

Blog Bettina Holst terrasse projekt 8

Blog Bettina Holst terrasse projekt 9

Blog Bettina Holst terrasse projekt 10

 

Europallerne har vi givet 50,- kr. pr. stk. Men denne pris er kun fordi vi samtidig købte et stort og pebret skur i byggemarkedet, så vi fik forhandlet dem meget ned i pris.

Jeg kan anbefale dig, at kigge på Dba, hvor der er mange gamle og brugte Europaller. Standen kan virkelig variere, så kig dig godt for. Og husk, at du måske også skal have dem leveret. Eller måske kan du klunse dig til nogen.

Hos www.my-stack.dk kan man udover hynder og madrasser også købe Europaller (vel og mærket helt nye) og de leverer selvfølgelig til døren, så uanset om du er til den ene eller anden løsning, så ér der en hel del muligheder derude.

Jeg har talt/mailet et par gange med Lars fra firmaet omkring madrasserne og betræk og han var virkelig behagelig at snakke med.

Madrasserne er virkelig skønne, man ligger og sidder super godt i dem og de er allerede et kæmpe hit herhjemme, så firmaet får min varmeste anbefaling.

 

Blog Bettina Holst terrasse projekt 11

Hjulene kan bla. fås HER.

Man kan evt. spare på dette punkt og blot placere pallerne direkte.

Men jeg vil gerne have muligheden for at ændre på arrangementet….og hurtigt og så er jeg er jo en sucker for møbler med hjul (har en del møbler med hjul på indenfor også).

 

Blog Bettina Holst terrasse projekt 12

Blog Bettina Holst terrasse projekt 13

Blog Bettina Holst terrasse projekt 14

Blog Bettina Holst terrasse projekt 15

Vores terrasse før/efter

 

 

Til brædderne og pallerne har jeg brugt “Terrasslasyr” fra Beckers. Farvekode B 10 Svart.

Jeg tar som regel turen ind til Frederiksberg, når jeg alligevel har et andet ærinde i København, men ellers så sender de fragtfrit.

Naboen´s kig tænker du måske ??. Det viser sig, at de faktisk ikke kan se så meget af terrassen fra vinduet som jeg troede, så den har vi alligevel mere eller mindre i fred 🙂

Puderne er fra Ikea. Parasol fra Jysk. Plastiktæppet er fra Netto.

Den opmærksomme læser opdagede måske, at krukkerne også ser malede ud ?? – og jeps de fik også en omgang. Dog med anden maling. I sort. Rigtig sort. Det fortæller jeg om i næste uge, hvor jeg viser før/efter billeder af dem.

Håber du blev inspireret af vores projekt. Lige nu er jeg næsten helt trist over, at jeg på søndag drager afsted på kursus og er væk i 2 uger, så jeg når knap nok at nyde denne skønne nye oase.

Men så er der jo noget at glæde sig til, når jeg er hjemme igen.

Ha´ en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

 

EDIT – den 26.7.2014 på madrasserne:

Vi har nu haft madrasserne og betrækkene i en måned og jeg er nødt til at oplyse følgende:

Madrasserne er meget lækre og man ligger skønt på dem. Ingen klager der.

Hvad angår betrækkene, så skal man være opmærksom på, at de skal dækkes af for solen. Man skal ligeledes være obs. på betrækket ikke så glade for sved eller solcreme. Vi har har dog ikke hverken svedt eller siddet med solcreme på i dem, men efter 1 måned uden afdækning, er de desværre blevet misfarvede, men firmaet har lovet, at sende nye betræk til foråret og så må vi bare tage andre forholdsregler i sommeren 2015, nu hvor vi ved, at de kræver beskyttelse. 

EDIT den 26.7.2015:

UPDATE på hynderne kan du se i dette indlæg !!

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

113 Kommentarer

 • Svar Birgit Hansen 03/07/2014 kl. 11:43

  Hvor er det bare blevet flot

 • Svar unikarina 03/07/2014 kl. 12:43

  Det er blevet rigtig lækkert… Håber I får rigtig meget fornøjelse af det.

  Glæder mig til at høre om krukkerne. Jeg har nemlig lige haft snakken med min søster, da hun har nogle krukker, som trænger til at få dækket den blå glasur :o)

  • Svar bettinaholst 03/07/2014 kl. 12:57

   Tak Karina – jeg er sikker på, at det fra at være et ligegyldigt sted, nu bliver yndlingsrummet i haven. Nu skal der bare lige komme lidt mere sol og varme. Jeg er klar 🙂

 • Svar Mona 03/07/2014 kl. 13:24

  Det er blevet super fint.
  Godt med forløbs fotos.
  Jeg tænker bare, når jeg ser alle de her terrasse arrangementer, hvad gør I med det danske fugtige vejr? Ser flot ud en solskins dag, men bliver madrasser og puder mm ikke fugtige og klamme, slæber man så det hele ud og ind hver gang, eller er det lavet i voksdug?

  • Svar bettinaholst 03/07/2014 kl. 19:14

   Tak Mona – tja der er desværre kun en ting at gøre; ind og ud med hynderne. Det tager under 5 minutter at arrangere og hvis du spørger mig er det dét værd !. Jeg har valgt ikke at se det som et problem, men som at der er noget godt i vente 🙂

 • Svar Jytte Piller 03/07/2014 kl. 13:24

  Hold da kaje hvor er det blevet flot – en rigtig smuksak terrasse – tillykke med den og sikke et arbejde.

  Ja så er det bare solen og det dejlige vejr der mangler.

  • Svar bettinaholst 03/07/2014 kl. 19:15

   Tak Jytte, noget af det bedste jeg længe har lavet. Er SÅ tilfreds med projektet 🙂 🙂

 • Svar Linda 03/07/2014 kl. 14:00

  Ej hvor ser det godt nu 🙂
  Jeg har 4 paller som vi har fået ved levering af forskellig byggematerialer. Overvejer hvad jeg skal lave med dem.

  🙂 glæder mig til at se din løsning med krukkerne. Jeg malede alle vores fra et par mdr siden og er vildt glad for det 🙂

  • Svar bettinaholst 03/07/2014 kl. 19:16

   Tak Linda – du skal da lægge 2 oven på hinanden og så sætte de 2 i forlængelse af hinanden, så du har en solvogn 🙂

 • Svar Chalotte Kamp Kruse 03/07/2014 kl. 14:10

  Super flot! Der kunne jeg sagtens bruge min sommer! 🙂

  • Svar bettinaholst 03/07/2014 kl. 19:17

   Tak Charlotte….Tro mig, jeg skal også gøre hvad jeg kan for at ligge der og fede den 🙂

 • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 03/07/2014 kl. 14:53

  Super lækkert og lounge agtigt arrangement du der har fået bakset sammen.
  Det er virkelig god ud, et sted man har lyst til at sidde med gode venner omkring sig
  Eller alene med en bog eller et glas vin. Super cool..!!
  Og er vild med at du har brugt paller, som jo i sagens natur kan tåle lidt af hvert…
  Så mangler du bare et lille bålsted, så I kan sidder derude på lune forårs/ efterårs dage.
  – Og jeg kan godt se, at farven ikke er helt sort, det ses tydligst på “bordene”.
  Nok nærmere sådan sortbrun.. ;o)

  • Svar bettinaholst 03/07/2014 kl. 20:14

   Åhh tak tak 🙂

   Jeg kan sagtens selv forestille med det hele ! – Sjovt du nævner bålsted. Faktisk har det længe været planen. Vi havde det perfekte sted. Dog var det også det bedste sted at placere et skur.

   Min mand troede så, at det med bålstedet var en saga blot. Men han tog fejl. Meddelte ham i weekenden, at vi så måtte finde et andet sted til det 🙂

 • Svar Karen Elisabeth 03/07/2014 kl. 19:35

  Suk – sikke en lækker terrasse!

  • Svar bettinaholst 03/07/2014 kl. 20:14

   Hehee, tak ! – et af de bedste projekter jeg har fået bakset sammen 🙂

 • Svar Helle - garnkoglen 04/07/2014 kl. 22:58

  Ei, har den virkelig bare stået tom i 2 år? Ih, synes jo den er fantastisk, den terrasse.. men det er den altså også efter (alt for meget!) malerarbejdet og de kreative hænder. Sikke et mas og arbejde, du har været igennem, men det har bestemt været det værd!

  Der ka’ man godt lige ligge og slænge sig, når sommeren for alvor tager fat 😀

  Psst – skal vi ikke have et “oppe-fra” billede? 😀

  • Svar bettinaholst 06/07/2014 kl. 09:00

   Tak Helle – ja nu hvor den er blevet anvendelig og indbydende ærgrer jeg mig også over, at jeg ikke tog mig sammen sidste år, men skidt pyt, der havde jeg sikkert gang i mange andre ting 🙂

   Skal se om jeg kan få taget et billede oppefra når jeg er tilbage fra kursus 🙂

 • Svar pia 05/07/2014 kl. 11:22

  Hvor er den blevet flot og meget anvendelig, netop med hjul på alle sektioner.
  Jeg havde de samme tanker om en nabo med 1.sal, men jeg er overbevist om at de har travlt med andet end at kigge ned til mig …

  • Svar bettinaholst 06/07/2014 kl. 09:01

   Tak tak Pia 🙂

   Ja det er jo egentlig en skør tanke og selvfølgelig vil de ikke stå og hænge i vinduet og glo ned på os. Vi ville jo se det og det ville være en lidt fjollet situation hehee 🙂

 • Svar Et hyggeligt sommerhus i Hornbæk | Bettina Holst Blog 06/07/2014 kl. 09:10

  […] gik med at nyde livet på den nye terrasse, så jeg fik slet ikke udgivet “Lørdagens indretnings indspark” igår. Istedet får du […]

  • Svar Jakob 30/05/2022 kl. 22:39

   Hej 🙂
   Hvordan ser brædderne ud her efter nogle år på bagen?l

 • Svar Anja 14/08/2014 kl. 09:02

  Det ser fantastisk ud:-) Jeg skal lave en lounge sofa af paller til kælderen hvor vi ser film på projektor. Det kræver dog et ryglæn da den ikke kan stå op af en væg. Tænker selv det kan gøres med en anden europalle på højkant, men da jeg kan se du har mere erfaring med at tænke kreativt vil jeg lige høre om du har en bedre idé.

  • Svar bettinaholst 14/08/2014 kl. 09:49

   Tak Anja 🙂

   Du kan sagtens bruge en palle som ryg. Det vil give sofaen et mere færdigt look. Kan anbefale, at I også investerer i nogle store puder. Ikea har nogle på 65×65 cm (vi har selv et par stykker) og de fungerer super godt som rygpuder 🙂

 • Svar Inspiration til radiator skjuler 18/09/2014 kl. 12:29

  […] men jeg synes denne idé er ret så fin, så derfor kom den også med. Selv har vi jo lavet en kæmpesofa på terrassen af paller og den er vi ret godt tilfreds med. Men jeg må indrømme, at markedet efterhånden er flydt over […]

 • Svar Maria 25/04/2015 kl. 15:40

  Nøjjj faldt lige over dine billeder af terrassen i min søgning på inspiration på at udvide vores træterrasse! Og jeg bliver altid super inspireret om det så er ude eller inde hos dig! Vi overvejer selv en mørkere farve til vores, men min mand siger nej, da han er overbevist om at den ikke bliver til at gå på når solen skinner, så hvad er din erfaring?? Og skal I give den behandling her i foråret?? Sidste spørgsmål, lader du gulvtæppet ligge ude, eller tager du dem ind??

  • Svar bettinaholst 26/04/2015 kl. 08:05

   Tak Maria det glæder mig at høre 🙂

   Jeg har ikke fortrudt en eneste dag at vi malede terrassen sort.

   Din mand har dog ret, den bliver lidt varm at gå på med bare tæer på en meget solrig og varm sommerdag, men jeg har et par sandaler stående lige udenfor terrassedøren som jeg lige smutter i. Vi tar den lille ulempe med for vi elsker at terrassen er mørk.

   Der er nogle få steder hvor malingen er skallet af (på et par brædder, men det er mine egen skyld (ikke malingens) for jeg var ikke så omhyggelig med at få slebet træet inden vi malede), så de få steder får lige en lapper med en pensel, men ellers holder det super fint. Tæppet er af plastik og kan sagtens tåle at ligge ude i al slags vejr.

   I år har jeg dog lagt nyt og større tæppe (et stort et på 200×300 cm) fra Ikea, som de reklamerer med kan tåle at være både inde og ude, så det er jeg spændt på om det passer. Det har ligget ude i knap 1 måned og har fået både sol og vand og endnu er der ingen ændring at se på det. Med så stort et tæppe er det stort set kun trappen der vil blive lidt varm at gå på (på en meget solrig dag).

   Kh

 • Svar DIY - Mal dine krukker og giv dem nyt liv 26/07/2015 kl. 15:14

  […] Terrasse gulvet malede jeg også sidste år og det projekt kan du læse om her, hvor jeg viser før/efter billeder. […]

 • Svar Lena lund 23/08/2015 kl. 20:37

  Hej, hvordan har madrasserne og stoffet klaret sommeren efter div. Forholdsregler?

  • Svar bettinaholst 24/08/2015 kl. 11:33

   Jeg har lige rettet i indlægget for update på hynderne – se linket længst nede i indlægget 🙂

 • Svar Byg din egen soveseng/bænk med opbevaring 19/01/2016 kl. 17:15

  […] Vil du se før/efter billeder fra vores palle terrasse så kig her. […]

 • Svar Pergola inspiration - Bettina Holst Blog 15/05/2016 kl. 11:27

  […] Sidst blev den ikke forbehandlet ordentlig og fik kun 1 gang. Man straffes for dovenskab. Du kan se før/efter billeder af vores terrasse første gang den fik olie her. […]

 • Svar Vores terrasse - før/efter - Bettina Holst Blog 06/06/2016 kl. 13:06

  […] Det straffes man altså for. Hvis du vil se hvordan terrassen dengang så ud – altså før/efter billeder af første runde…. […]

 • Svar Jeg inviterer dig udenfor i vores gårdhave - Bettina Holst Blog 04/10/2016 kl. 09:45

  […] Og du kan se hvordan palle møblerne kom til live i dette indlæg. […]

 • Svar Kom med udenfor - Bettina Holst Blog 04/10/2016 kl. 09:48

  […] Og du kan se hvordan palle møblerne kom til live i dette indlæg. […]

 • Svar Lav dit eget shelter på hjul - Bettina Holst Blog 12/08/2019 kl. 10:06

  […] 2 paller som vi tidligere havde brugt til vores palleterrasse (du kan læse om det projekt her). […]

 • Svar Palleterrasse - Bettina Holst Blog 04/09/2020 kl. 10:18

  […] har før haft en sort terrasse og umiddelbart kan jeg ikke anbefale det for det bliver hamrende varmt at gå […]

 • Svar Jeg inviterer indenfor idag 07/12/2021 kl. 18:59

  […] Pallesofaerne lavede jeg sidste år. Du kan se alle før/efter billederne af projektet her. […]

 • Smid mig en Hilsen