Kom indenfor, Vores have

Vores terrasse – før/efter

Vores terrasse – før/efter

Så er der nyt fra vores terrasse !

En af året første opgaver, var at samle nogle nye plantekasser fra coop.dk. Dem vender jeg lige tilbage til.

Lad mig istedet starte med vores terrasse gulv.

For 2 år siden olierede vi det nemlig sort.

Men.

Det holdt faktisk kun i 1 år før det begyndte at krakelere voldsom sidste år (sommer nr. 2). Gab. Sidste år så terrassen derfor herrens ud, for der tog krakeleringen virkelig til gennem sommeren.

Om det er olien`s skyld eller vores egen ved vi ikke. Umiddelbart gætter jeg på, at det er vores egen skyld, for vi valgte nemlig kun at give det 1 lag for 2 år siden.

Vi måtte igang igen:

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 1

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 2

I know.

Det dur slet slet ikke. Alt der males skal som minimum have 2 gange, men for en gang skyld sprang vi over hvor gærdet var lavest.

Det straffes man altså for. Hvis du vil se hvordan terrassen dengang så ud – altså før/efter billeder af første runde, så kig med her.

Men da det ikke dur med et krakeleret terrassegulv, så var der ingen vej udenom og vi måtte på den igen !

Muren blev iøvrigt først vasket grundigt ned inden vi gik igang med gulvet. Muren fik 2 gange med denne pudsmaling.

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 3

Tilbage til gulvet.

Først blev det slebet grundigt med sandpapir og så fik det 2 gange med den samme samme olie som sidst (se spanden et par billeder længere nede). Så må tiden vise om det holder lidt længere end kun 1 år. Jeg nægter i hvert fald at male terrassegulv 1 gang om året. Er det tilfældet er det helt sikkert olien, der ikke er god nok.

Men lad os give det en chance mere, nu hvor det har fået 2 gange. Her ser du hvordan slemt det er inden vi gik igang med runde 2 med oliering af gulvet. Til højre er det blevet slebet (til venstre ikke).

Virkelig slået tilbage til start med det her gulv:

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 4

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 5

Her ser du gulvet efter at vi (læs min mand) har slebet på det i flere timer med sandpapir:

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 6

Gulvet er slebet og det er nu klar til endnu en ny omgang olie. Behøver jeg at nævne, at det var 25 grader den dag og ingen vind ?

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 7

Okay.

Terrassen fik de 2 lag ny olie, med en dags mellemrum. Farven hedder B 10 Svart og den er fra Beckers.

Så kom vi til den sjove del – nemlig at indrette terrassen igen.

De sidste 2 år har vi haft vores palle lounge. Kan du huske den ?. Ellers sving forbi dette indlæg om hvordan terrassen så ud med palle loungen.

I år skulle der ske noget andet.

Jeg har længe drømt om et lounge sæt i flet (vedligeholdelses frit selvfølgelig) og da vi pludselig faldt over et lagersalg med 50% rabat slog vi sgu til !. Sættet incl. de rå fede beton borde ankom for små 3 uger siden og nøøøøj hvor har vi været glade for det.

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 16

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 15

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 14

Herhjemme planlægger vi et par projekter af gangen. Kigger på økonomien, ser hvad der er råd til i det pågældende år. I år er vores feriepenge og opsparing altså øremærket til haven (loungemøbler, nye planter/bede m.v.).

Og ja vi holder sommerferie på matriklen i år *og spiser masser af havregryn 😉

I forbindelse med at vi skulle have lounge møbler, ville jeg have terrassen “rammet ind” med blomsterkasser med blomstrende buske. Blomsterkasser a la vores fås mange steder, men det billigste sted var altså hos Coop. Du finder dem her.

Jeg plantede 2 buske i hver og ideen er, at de skal klippes til løbende, så de ikke bliver 2 meter høje. På billederne er de allerede vokset mellem 10-30 cm. !

På 1 måned.

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 9

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 12

Idag kl. 7.55 kom fragtmanden så med en ny parasol. Jeg ville have en på minimum 4 meter i diameter, så jeg måtte tage min ven “Google” i hånden og gå på jagt. Og hvor endte jeg henne ? – hos Coop. Igen.

Og for at det ikke skal være løgn, købte jeg en på 5 meter i diameter.

5 meter !

Bum.

Og den kom som lovet idag. Og allerede fra morgenstunden. Yeah.

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 10

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 11

Blog Bettina Holst Terrasse før-efter Coop 13

Blog Bettina Holst Terrassen før-efter Coop 18

Den er dæleme stor skulle jeg hilse og sige. Men lige som jeg forestillede mig.

Jeg er SÅ forelsket.

Den rammer hele terrassen så smukt ind og jeg er slet ikke i tvivl om, at vi kommer til at bruge rigtig meget tid herude nu.

Endelig.

Endelig er jeg glad, sådan rigtig glad for vores terrasse. 4 år efter vi købte huset.

Jeg håber du kunne lide indlægget og måske fandt du lidt inspiration fra vores terrasse ?

Kærligst Bettina

….

EDIT 7.6.2016: I forbindelse med et spørgsmål fra Rikke i kommentarfeltet, smider jeg lige mit svar ind i indlægget her også. Rikke spørger hvad jeg gør rent praktisk med alle de ting vi har på terrassen – tager jeg puder, lanterne m.v. ind hver aften ?.

NEJ, det gør jeg ikke. Alle puder og hynder er bare ude om natten, så længe vi har sommer og tørt vejr som nu, både om dagen og om natten. Ja duggen falder på hynderne om natten, men igen… med dette vejr er det helt tørt igen inden kl. 10.00. Lover de regn, så har vi èt kæmpe overtræk til møblerne, hvor alle hynder og puder ligger gemt under også. Betonbordene står ude i al slags vejr. Det er bedst lige at give dem en gang voks, så holder de sig smukke meget længere. Tæppet er et inden- og udendørstæppe. Det er fra Ikea og vi har i 2 år haft ialt 3 udenfor uden at de har ændret sig. De er geniale. 

Jeg har tænkt meget over, at det ikke må være dødens pølse, at have en stue udenfor, så alle lanternerne er lavet i plastisk (det er iøvrigt solcellelamper og lyser a la stearinlys når mørket falder på). De runde hvide lamper er fra Ikea (Solvinden) og er ligeledes solcellelamper. De er lavet i noget stof, der tåler at være ude i sol og regn, så faktisk har det vist sig, at det ikke spor besværligt at have en stue udenfor. De hvide runde solcellelamper har vi iøvrigt ialt 8 af hængende rundt omkring i træer mv. og det er voldsomt hyggeligt når det bliver mørkt.

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

….

Indlægget indeholder sponsorede links (dog ikke parasollen – den er for egen regning). Du kan læse om min reklamepolitik her.

 

 

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg