Opskrifter, Søde sager

Uhmmm muffins

Uhmmm muffins

Jeg bager ofte muffins..som i meget tit. Flere gange om måneden faktisk. Laver samme grunddej (lidt på slum efterhånden) og kaster så i, hvad jeg har på hylderne som tilbehør.

Jeg er ikke vildt eksperimenterende, når jeg putter tilbehør i. Bruger bare hvad jeg lige har. Denne gang blev det bare til banan, mørk chokolade og Kitkat. Jeg skal ikke gøre mig klog på bageopskrifter.

Det findes der nogle suveræne lækre blogs, der mestrer. Og måske er der en mesterbager eller 2 der ryster over opskriften. Men den fungerer fint for mig.

Og familien, som spiser dem med velbehag hver gang. Super enkel opskrift.

Det må den være, siden jeg kan huske den i hovedet.

Opskriften kommer her:

3 æg (el. 2 store)

200 g. sukker

225 g. hvedemel

1½ tsk. bagepulver

100 g. smeltet smør

1 dl mælk el.fløde

Ca. 6 spsk bagecacao, hvis det skal være chokolademuffins.

Æg og sukker piskes til en cremet masse. Hvedemel og bagepulver blandes og tilsættes lidt af gangen sammen med mælken og smørret (og cacaopulveret, hvis du vil have chokolademuffins).

 

Fyld:

Jeg putter i på slum og rører det forsigtigt i med en dejskraber. Kun fantasien sætter grænser.

Dette har jeg prøvet:

* Brombær

* Hindbær

* Hindbær + hvid chokolade (+evt. mandler)

* Banan + hakket mørk(og hvid) chokolade

* Hakket hvid (og mørk) chokolade og 1 presset appelsin

* Knuste Oreo (halver en og læg den i bunden

af formen inden dejen kommes på)

* Knuste chokoladekiks

* Diverse Marabou chokolader

* Diverse Rittersport varianter

* Æbler skåret i små fine stykker og 1 tsk. kardemomme el.1 tsk. kanel

* Knuste dajm

Når jeg putter frugt i, vil jeg tro, at der er ca. 100 g. Dejen kommes i muffinsforme og bages ved 175 grader i varmluftovn (200 ved alm.). Men det afhænger selvfølgelig lidt af din ovn. Bages ca. 8-10 minutter.

Mærk med en strikkepind (bruger jeg) om de er færdige. Hænger der ikke kagedej ved, er de klar.

Velbekommen og ha’ en skøn dag !

Kærligst Bettina

Følg med i bloggen`s univers på Facebook.

Er du på Facebook?

Det er bloggen!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

12 Kommentarer

  • Svar Marianne 17/10/2012 kl. 08:01

    Lækkert, er desværre nået til en alder hvor kage ryger direkte ned på maven 🙁 så kage bager jeg sjældent – men brød bager tit og gerne 🙂

    Marianne

  • Svar sannepkunst 17/10/2012 kl. 08:16

    Jep… Den opskrift køre Clara og jeg også (lidt for tit) med herhjemme. Lige nu er vi bilde med æbler og kanel i dejen…. MÅÅÅMS(0:

  • Svar 200procent by bebe 17/10/2012 kl. 08:39

    Mmmm…… jeg bliver pludselig så lækkersulten 🙂 Elsker også at bage – her er hofkagerne æblekage/crumble eller gulerodskage med limefrosting…. God onsdag!

  • Svar Lisbet / *LLL og Co.* 17/10/2012 kl. 10:49

    UHM-MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂

    (Og så er de nærmest klædt på til Halloween… I like!)

  • Svar Den lille lykke/ www.hverdagenslillelykke.blogspot.com 17/10/2012 kl. 11:33

    Ser så lækre ud. Skal så klart afprøves!

  • Svar Camilla (Himmelske Kager) 18/10/2012 kl. 18:48

    Ingen rystelser her! De ser skønne ud og det glæder mig, at du bager muffins så tit – så er der gemt en lille skabsbager bag kunstneren 🙂

    • Svar Bettina Holst - stedet hvor alt kan ske 19/10/2012 kl. 10:38

      Hahhaa ja jeg elsker at bage (hader at lave mad)..og Camilla, du var bla. en af dem jeg havde i tankerne med dine UALMINDELIGE skønne opskrifter og dejlige blog :-))))

    Smid mig en Hilsen

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.