Uhmmm muffins
Jeg bager ofte muffins..som i meget tit. Flere gange om måneden faktisk. Laver samme grunddej (lidt på slum efterhånden) og kaster så i, hvad jeg har på hylderne som tilbehør.
Jeg er ikke vildt eksperimenterende, når jeg putter tilbehør i. Bruger bare hvad jeg lige har. Denne gang blev det bare til banan, mørk chokolade og Kitkat. Jeg skal ikke gøre mig klog på bageopskrifter.
Det findes der nogle suveræne lækre blogs, der mestrer. Og måske er der en mesterbager eller 2 der ryster over opskriften. Men den fungerer fint for mig.
Og familien, som spiser dem med velbehag hver gang. Super enkel opskrift.
Det må den være, siden jeg kan huske den i hovedet.
Opskriften kommer her:
3 æg (el. 2 store)
200 g. sukker
225 g. hvedemel
1½ tsk. bagepulver
100 g. smeltet smør
1 dl mælk el.fløde
Ca. 6 spsk bagecacao, hvis det skal være chokolademuffins.
Æg og sukker piskes til en cremet masse. Hvedemel og bagepulver blandes og tilsættes lidt af gangen sammen med mælken og smørret (og cacaopulveret, hvis du vil have chokolademuffins).
Fyld:
Jeg putter i på slum og rører det forsigtigt i med en dejskraber. Kun fantasien sætter grænser.
Dette har jeg prøvet:
* Brombær
* Hindbær
* Hindbær + hvid chokolade (+evt. mandler)
* Banan + hakket mørk(og hvid) chokolade
* Hakket hvid (og mørk) chokolade og 1 presset appelsin
* Knuste Oreo (halver en og læg den i bunden
af formen inden dejen kommes på)
* Knuste chokoladekiks
* Diverse Marabou chokolader
* Diverse Rittersport varianter
* Æbler skåret i små fine stykker og 1 tsk. kardemomme el.1 tsk. kanel
* Knuste dajm
Når jeg putter frugt i, vil jeg tro, at der er ca. 100 g. Dejen kommes i muffinsforme og bages ved 175 grader i varmluftovn (200 ved alm.). Men det afhænger selvfølgelig lidt af din ovn. Bages ca. 8-10 minutter.
Mærk med en strikkepind (bruger jeg) om de er færdige. Hænger der ikke kagedej ved, er de klar.
Velbekommen og ha’ en skøn dag !
Kærligst Bettina
Følg med i bloggen`s univers på Facebook.
Er du på Facebook?
Det er bloggen!
Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
12 Kommentarer
Lækkert, er desværre nået til en alder hvor kage ryger direkte ned på maven 🙁 så kage bager jeg sjældent – men brød bager tit og gerne 🙂
Marianne
Er selv ved at komme der også, men håber, at skoven vi har i nærheden, snart vil få besøg af mig og mine godt-gemt-væk løbesko :-))
Jep… Den opskrift køre Clara og jeg også (lidt for tit) med herhjemme. Lige nu er vi bilde med æbler og kanel i dejen…. MÅÅÅMS(0:
Ja den kan varieres på 1000 måder :-))
Mmmm…… jeg bliver pludselig så lækkersulten 🙂 Elsker også at bage – her er hofkagerne æblekage/crumble eller gulerodskage med limefrosting…. God onsdag!
MMm lyder også lækkert 🙂
UHM-MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂
(Og så er de nærmest klædt på til Halloween… I like!)
Hahaa jah godt set smukke dig :-))
Ser så lækre ud. Skal så klart afprøves!
Tak 😛
Ingen rystelser her! De ser skønne ud og det glæder mig, at du bager muffins så tit – så er der gemt en lille skabsbager bag kunstneren 🙂
Hahhaa ja jeg elsker at bage (hader at lave mad)..og Camilla, du var bla. en af dem jeg havde i tankerne med dine UALMINDELIGE skønne opskrifter og dejlige blog :-))))