Opskrifter, Søde sager

Tomat-og blomme chutney – opskrift

Tomat- og blomme chutney – opskrift.

 

Fakta er at vi…tadaaaa nu har mega mange tomater (og selvom vi forsyner nabo, familie og hvad der ellers kan kravle og gå), så har vi stadig mange.

Det måtte vi gøre noget ved.

Og i forbindelse med at jeg ledte efter opskrifter med blommer, faldt jeg over denne tomat- og blomme chutney opskrift, som jeg selv ændrede lidt på.

Og nej det er ikke spor mormor agtigt hverken at lave sin egen chutney, marmelade, agurkesalat m.v. Det er en mega god idè og så er det simpelthen så nemt at lave det selv (så ved du ligesom også hvad der er i).

Jeg deler opskriften idag.

 

blog-bettina-holst-tomat-og-blomme-chutney-2

 

OPSKRIFT på tomat- & blomme chutney:

1 kg. tomater

1 kg. blommer (uden sten)

½ kg. løg

1 glas honning

Saften fra 1 lime eller citron (jeg brugte lime)

½ dl. hvidvins eddike

Vil du have en anden udgave, kan du tilsætte kanel, stjerneanis og hvidløg til blandingen.

Jeg sprang over.

 

FREMGANGSMÅDE:

Tomater og blommer skæres i både. De pillede løg halveres og skæres i både. Tomater, blommer og løg blandes med de andre ingredienser i en gryde og simrer i ca. ½-1 time.

Jeg valgte at smide en stavblender ned i blandingen da den var færdig (jeg er ikke til store “klumper”).

Tilsættes 1 tsk atamon efter blandingen har kogt igennem, kan den snilt holde i 3-4 uger i køleskabet. Blandingen hældes på glas, der lige er blevet skyllet med kogende vand tilsat lidt atamon (det står på atamon`en hvordan du gør).

Tomat- og blomme chutneyen smager fantastisk til både frikadellerne, lam, i en burger, på ostemaden osv. osv. Herhjemme bruger vi det til det hele …..også istedet for sauce.

Velbekommen 🙂

 

 

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg (personligt – ikke bloggen) kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler.

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

73 Kommentarer

Smid mig en Hilsen