Indretning, Inspiration

Tips til dig, der bor småt

Tips til dig, der bor småt

Jeg har haft en del indlæg om det at bo småt – indlæg med mange kreative løsninger. Dette er til dig, der bor småt og/eller ikke har så mange penge at rutte med til indretning.

Jeg fik en mail fra www. findroommate.dk om jeg kunne være behjælpelig med en masse gode indretningsråd til dem, der bor småt og den opgave top jeg op og her er resultatet. Du kan finde endnu flere gode råd på www.findroommate.dk/Artikler/Nyeste/1

Indretningstips til dig, der bor på få kvadratmeter:

 • Sørg for at dine møbler har flere funktioner. Lad f.eks. sofaen fungere som seng også. Drop evt. benene på sofaen og monter istedet hjul, så den er nem at flytte, når du får gæster.
 • Kurve og store kasser kan rumme en masse og bruger du dem samtidig som sofabord og eller sengebord, udnytter du pladsen optimalt.
 • Lav selv dit eget spisebord og lad det fungere som skrivebord også. Køb en billig plade i et byggemarked eller f.eks. Ikea. Mal det evt. for at gøre det mere personligt. Brug bukke som ben (fås også billigt i byggemarkedet eller Ikea). Med sådan et bord kan du nemt og hurtigt kan flytte det (klappe det sammen), når der er brug for mere gulvplads. Du kan købe et billigt spisebord på et loppemarked, skære 10 cm af og istedet montere hjul, så det hurtigt kan flyttes.
 • Sørg for at indrette enkelt og at der er gangplads rundt om dine møbler, så udtrykket bliver enkelt og let.
 • Sørg for, at der er sammenhæng mellem de enkelte funktioner og hold dig indenfor samme stil, så helheden bliver rolig at se på og samtidig skaber stemning. Når man bor småt er det vigtigt, at holde en god orden, da det hurtigt kan rode.
 • Udnyt pladsen under sofaen. Køb kasser/æsker til de ting, der ikke behøver at ligge fremme hele tiden og opbevar dem under sofaen. Ikea har et kæmpe udvalg.
 • Hæng bogkasser eller reoler m.v. op hvor det er muligt til f.eks. dine bøger og nips. Køb bogkasser/reoler, hvor der kan være flotte æsker/bokse, så “rod” kan gemmes væk. Tænk i det hele taget “indretning i højden” når du kun har få kvm. at gøre godt med. Der er masser af kvadratmeter at hente der.
 • Er du heldig at have højt til loftet, så kan det være en rigtig god idé at bygge (købe) en højseng og så have spisebord/skrivebord under sengen.
 • Der er sjældent meget garderobeplads i små lejligheder, så for at supplere kan du evt. købe et tøjstativ og lade noget af tøjet være fremme. Vælg gerne en med hylde, så du også har plads til dine sko. Du kan også lave din egen med en stang/gren, monteret med f.eks. læderremme eller reb og hænge den ned fra loftet i den højde du ønsker. Se evt. kategorien “Indretning” -> underkategorien “Garderobe” her på bloggen for de ideer, jeg gennem tiden har vist.
 • Selvom man bor småt kan man sagtens have kunst på væggen. Pas bare på, at den ikke larmer for meget, da (for meget) farverig kunst kan virke uroligt på en plads, hvor der i forvejen er mange funktioner på et meget begrænset areal. Vælg kunst efter det rum, som det skal hænge i. Jo mindre rummet er, des mindre må kunsten larme. En god idé kan være, at vælge rammer i samme farve for at gøre helheden roligere.
 • Har du kun ét rum til rådighed, så sørg for at opdele rummet  i afgrænsede afdelinger. Især små boliger har brug for det for at bevare roen i rummet, men en god idé er som nævnt at have mobile møbler.
 • En god idé er at vælge hvide vægge, så der kommer så meget lys i som muligt. Har du mulighed for at male gulvet, kan et hvidmalet (lysgrå) gulv visuelt give mere plads og et lettere udtryk. Vil du gerne have farver ind i din indretning, så kan du jo få dem ind i form af puder, tæpper, nips, æsker m.v.
 • Nedenfor ser du forskellige eksempler på, hvordan man kan indrette sig på få kvm. og hvordan rummene er delt op i flere funktioner som jeg har været inde på (stue/spisestue/soveværelse/kontordel m.v.):

Bettina Holst Blog Homeinspiration XS 9

Bettina Holst Blog Homeinspiration XS 6

Bettina Holst Blog Homeinspiration XS 7

Bettina Holst Blog Homeinspiration XS 1

Bettina Holst Blog Homeinspiration XS 4

Blog Bettina Holst inspiration lejlighed på 24 kvm 2

Er pengene små, så gå på loppemarkeder eller endnu bedre i genbrugsbutikker efter møbler, nips m.v. Selvom du ikke kan lide f.eks teak, så kommer du langt med en bøtte maling og måske nogle nye håndtag på en gammel kommode. Ofte kan det også godt betale sig at bygge sine egne møbler af eksempelvis MDF plader.

Faktisk behøver man ikke rømme en boligbutik for at bo fedt. Tænk også gerne kreativt.

En gammel dør kan f.eks. sagtens omdannes til en seng. Alt du behøver er at montere hjul på og købe en billig og god madras. Disse fås til fine priser i Jysk eller Ikea. Selv har vi herhjemme 2 daybeds lavet af døre, der var til overs, da vi flyttede ind – og de er et kæmpe hit. Den ene står i vores gæsteværelse og den anden i gårdhaven om sommeren. Du kan også lave et bord ud af døren og købe billige bukke.

Klik her, hvis du vil se vores daybeds.

Jeg håber du fandt inspiration og kunne bruge de mange tips.

Ha´ en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Irene 25/02/2015 kl. 16:11

  Problemet med at søge på indretning til små lejligheder er, at de ofte kræver en bestemt indretning, f.eks. indhak og kroge. Eller at man bor et sted, hvor man gerne må rive vægge ned/male gulve/lofter og alt mulig andet gør-det-selv, men det må man jo som regel ikke, når man bor til leje. Jeg fandt i hvert fald ikke ret mange ideer selv, til min lille lejlighed på 26 m2!

  Det her indlæg er meget mere brugbart, synes jeg 🙂 Så tak for det, selvom jeg dog ikke lige skal have flyttet rundt. Jeg har heller ikke så mange muligheder med de hundredevis af bøger jeg skal have plads til 😛

  • Svar bettinaholst 26/02/2015 kl. 12:21

   Åhh ja det kan virkelig være en stor udfordring at indrette sig på få kvm. og bøger er noget der virkelig fylder. Hvad med hylder hele vejen rundt i stuen. Sat så højt at de kun er ca. 30 cm fra loftet (eller så meget en bog ca. er i højden) ?.

 • Svar KHS 26/02/2015 kl. 18:16

  Sikke nogle hyggelige billeder. Tak for de gode råd.

 • Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.