Støb i beton 7
Inspiration, Kreative ideer, Mine projekter

Støb i beton

Støb i beton

I perioder synes jeg, at det er mega sjovt at hive posen med beton frem og støbe forskellige ting. Og man kan virkelig støbe mange ting i beton. Jeg har tidligere vist inspiration til bla. disse betonæg.

Idag vil jeg vise dig, hvor nemt det faktisk er at lave sine egne ting i beton. Jeg har lavet en lille trin-for-trin guide på hvordan du f.eks. kan lave denne lille beholder. Om man lægger et fyrfadslys i eller bruger den til clips på kontoret eller noget helt andet er jo op til en selv.

Her er hvad du skal bruge:

 • Støbebeton (eller cement – bruger du cement skal du også tilføre lidt strandsand). Der findes et hav af udgaver/priser. Nogle er mere grovkornet end andre. Cement er mere fint (afhængig af sandtypen man bruger). Både cement og beton (og sand) fås i de fleste byggemarkeder. Jeg køber hos Jem & Fix.
 • Genstand til at røre med (man kan bla. få et “piskeris” til at sætte på boremaskinen, men når det er mindre portioner som her, er det fint bare med en murerske, rørepind, grydeske eller lignende)
 • Vand
 • Plastikkrus
 • Sand, sukker eller lignende, der kan bruges til at holdes kruset nede i cementen/betonen
 • Mælkekarton
 • Saks
 • Olie (madolie er helt fint)
 • Pensel
 1. Start med at gøre mælkekartonen klar. Klip den evt. halvt over, hvis du ikke ønsker stagen så høj. Højden bestemmer du jo selv. Min er ca. 5 cm høj.
 2. Smør indersiden af mælkekartonen med olie (dette er for at betonen slipper nemt når det er størknet).
 3. Bland betonen og vandet til det har en konsistens a` la tyk grød. Sørg for at det er godt fordelt.
 4. Fyld din beton i mælkekartonen i den højde du ønsker.
 5. Fyld dit plastikkrus med sand, sukker eller andet med tyngde.
 6. Pensl kruset med olie udvendigt, så den nemt slipper betonen senere
 7. Centrér plastikkruset i betonen.
 8. Vent tålmodigt i 24 timer.
 9. Hæld sukkeret fra (eller hvad du nu har brugt).
 10. Tag plastikkruset op.
 11. Klip mælkekartonen fri.

Sådan. Du er i mål 🙂

Støb i beton 3

Støb i beton 5

Støb i beton 6

Jeg kan godt afsløre, at når man først har fået smag for at støbe i beton, får man lyst til at støbe i alt muligt. Har du f.eks. bage silikone forme liggende du aldrig bruger, så støb i dem og sæt en magnet ned i betonen, så har du magneter til opslagstavlen eller køleskabet. Der er uendelige muligheder med beton (cement), når man først er igang.

Jeg kommer med mere inspiration en anden dag.

Ha´en skøn dag !

Kærligst Bettina

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler fra mit eget hjem.

Tidligere Indlæg Næste Indlæg