Indretning, Inspiration, Spisestuen

Spisestue inspiration

Idag havde jeg tænkt mig at vi skulle have lidt inspiration til spisestuen (hvis du er så heldig at have et separat rum til dette). Har du ikke det, så kan du sikkert alligevel finde inspiration – om ikke andet på en stilart.

Here we go:

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 1

Den første spisestue er indrettet enkelt med luft rundt om spisebordet. Det lange spisebord er fra hollandske Demeuble. Stolene er de klassiske Wegner-stole.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 2

Spisestuen er her placeret i forbindelse med et enkelt hvidt køkken, hvor man så har leget med farver og spræl på væggen. Jeg synes det ser ret godt ud med de rå stole til det sorte spisebord.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 3

De tre store lampeskærme over spisebordet giver tyngde i rummet, der ellers er præget en gennemsigtighed et let spisebord med smalle ben. Billedegalleriet på væggen giver personlighed og hygge, så rummet ikke virker alt for sterilt.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 4

Det var ikke lige det spisebord husets beboere var på udkig efter, men da de fandt dette unikke spisebord lavet af gamle bygningsplanker fra Mongoliet, var de solgt. Kurvestolene giver et lethed til det ellers tunge spisebord.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 5

Her er spisebordet et stort lyst træbord i centrum. Klassiske Wegnerstole i hvid og flet samt lamperne “bløder” det tunge bord op, så der kommer en lethed ind over arrangementet. Masser af lys i form af loftvinduet og de store vinduespartiet gør sig også rigtig godt.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 6

Her er stuen og spisestue afskilt i form af den muret pejs. Ligeledes er rummene markeret med de to forskellige slags gulv. Spisebordet og Wegner-stolene er lette i udtrykket og gør at arrangementet virker meget let.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 7

Et tungt og rustikt bord, den bare murstensvæg, de store rå lamper over spisebordet skaber en hyggelig stemning sammen med opslagstavlen, der er fyldt med billeder og tegninger.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 8

Her er køkkenet og spisepladsen holdt enkelt i sort og hvidt brudt af den store gule pendel over spisebordet, der overrasker og giver rummet stemning og personlighed.

Blog Bettina Holst spisestue inspiration 9

Sort og hvid går man aldrig helt galt i byen med. Tilsat en kæmpe lysekrone og flotte krukker gør, at denne spisestue hurtig bliver både personligt og hyggeligt. Havde det været min spisestue/køkken havde jeg nok malet en væg mørk som kontrast til al det hvide.

Håber du fandt lidt inspiration i dagens indlæg om spisestuer.

Ha´ en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

17 Kommentarer

 • Svar Anette 14/02/2015 kl. 19:09

  Hvis jeg havde en stor spisestue (det har jeg desværre ikke), ville jeg fylde den med et stort plankebord ala det af bygningsplanker fra Mongoliet. Vildt lækkert – og så ville jeg indrette fotoatelier i den ene ende, så det altid er klar, når inspirationen kommer over en 🙂
  KH Anette – akfoto.dk/blog

  • Svar bettinaholst 15/02/2015 kl. 09:55

   ..og så skulle du invitere mig til middag hahha – jeg ville elske at være i så stemningsfuldt et rum, som det ville være med den beskrivelse 🙂

   • Svar Anette 18/02/2015 kl. 08:57

    Hvis jeg nogensinde får sådan et køkken bliver du helt sikkert invitetet til middag – det tror jeg, der kunne komme mange spændende kreative ideer ud af 😉

    KH Anette

    • Svar bettinaholst 18/02/2015 kl. 13:48

     Hahha Anette dét tror jeg du har meget ret i 🙂

 • Svar Helle Bach-Hansen 14/02/2015 kl. 23:18

  Fantastisk!!!! Som altid er du til stor inspiration, tak!!!! Elsker det rustikke, rå og industrielle look.
  Mvh Helle

  • Svar bettinaholst 15/02/2015 kl. 09:56

   Fedt Helle ! – og dejlig tilbagemelding, mange tak 🙂 🙂

 • Svar Birgitte Hviid 19/02/2015 kl. 20:10

  Åh, fantastisk inspiration som altid! Er så vild med kombinationen af det mere rå og fine sammen – hvilket jo optræder på mange af billederne. Tusind tak for indlægget!

  • Svar bettinaholst 19/02/2015 kl. 22:11

   Velbekommen 🙂 – det rå i kombi med det mere feminine er selv min egen yndlingskombination. Dejligt at du kunne bruge indlægget 🙂

 • Svar Bettina Nordentoft 05/03/2016 kl. 18:30

  Sikke nogle fantastisk kombinationer, meget imspirende 🙂 – jeg er i særdeleshed vilde med de sølvfarvede lamper, der hænger over spisebordet med de hvide Wegner-stoler – ved du, hvor de er lamper fra?

  • Svar bettinaholst 06/03/2016 kl. 19:25

   Hej Bettina 🙂

   De er også virkelig smukke. Jeg har forsøgt mig i Google land men det er desværre ikke lykkedes at finde dem 🙁

 • Svar inspiration spisestue | interior-design-dk.com 01/06/2016 kl. 10:00

  […] Spisestue inspiration – Bettina Holst Blog – Bettina Holst …Mangler du ideer og inspiration til din spisestue, så kig med her og se om ikke du kan blive inspireret til forandring.Gå til www […]

 • Svar Louise 05/08/2016 kl. 11:39

  Hej Bettina, ved du hvor spisebordet lavet af gamle bygningsplanker fra Mongoliet er købt henne? 🙂

  Mvh Louise

  • Svar bettinaholst 08/08/2016 kl. 13:58

   Hej Louise

   Nej desværre ikke. Jeg tænker at det måske er et de har fået lavet, men jeg gætter bare. Hvis du googler “plankebord” eller “plankebord diy” dukker der flere op der enten laver dem for en eller guides til hvordan man selv kan lave et. Håber du finder det du søger 🙂

   Kh

 • Svar Camilla 14/08/2016 kl. 16:12

  Hei
  Hvor er det bordet på bilde nr 5 fra?

  • Svar bettinaholst 15/08/2016 kl. 08:57

   Hej Camilla

   Tæller du fra topbilledet ?

   Jeg har desværre ingen data på bordene. Dog ligner bordpladen på billede 6 (talt fra topbilledet) en plade Traevarer.dk har (?)

 • Svar Cecilia Agerschou 25/02/2017 kl. 19:11

  Hej Bettina. Flere spørgsmål til dit inspirationsindlæg! Ved du tilfældigvis hvor man kan finde det hollandske mærke Demeuble henne – hjemmeside eller lign.? 🙂

  Mange hilsner Cecilia

  • Svar bettinaholst 26/02/2017 kl. 13:54

   Hej Cecilia

   Du har sikkert googlet uden held og det samme har jeg. Jeg har forsøgt med mange forskellige søgninger men desværre uden held. Beklager at jeg ikke kan hjælpe :-/

   Kh Bettina

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.