Kom indenfor, Soveværelset

Sover du godt

Sover du godt ?

– blev jeg spurgt i en mail for næsten halvanden måned siden. Næhh egentlig ikke. Faktisk sover jeg af helv…. til, for at sige det rent ud. Jeg har mange mange nætter hvor jeg er vågen et par timer. Som regel er det mellem kl. 3-5. Det er stjerneirriterende og frustrerende. Jeg har gennem de sidste 2 år også haft ture, hvor jeg er vågnet temmelig svedig. Okay vi kan også kalde det hedeture. Er du ved at lære det danske sprog, kan jeg oplyse, at det ikke er en gåtur på heden..

Puh, men come on altså…det er da alt for tidlig at få hedeture. Har du måske hørt om andre på 28 år, der har hedeture ?

Okay.

Jeg ved godt at jeg er født i 1966. Jeg ved også godt, at jeg altid har været elendig til at regne.

Min pude er sådan set ok, men min dyne er lappet sammen og der ligger en halv and i betrækket hver gang, der skal skiftes sengetøj.Det største hul er bare sat sammen med en sikkerheds nål, fordi jeg ikke gider sy hullet. Har slet ikke nogen idé om hvor gammel den dyne egentlig er.

Tilbage til mailen for det resulterede i, at jeg sagde stort ja tak til at teste en pude, dyne og top madras fra www.temprakon.dk.

Synes faktisk at forespørgslen kom som sendt fra himlen.

Blog Bettina Holst Temprakon test pude dyne topmadras 1

Der var en guide med hvordan det skulle testes.

Først skulle jeg teste puden alene i 5 dage. Så skulle jeg teste pude og dyne i 5 dage og yes du gættede det næste, for så skulle jeg teste pude, dyne og top madras i 5 dage.

Spørgeskema var der med …og jeg skal gi dig.

Faktisk har jeg haft sættet i mere end 15 dage. Jeg har testet top madrassen både ovenpå min nuværende top madras og uden. Jeg foretrækker uden den gamle. Der bliver for meget prinsessen over ærten med dem begge.

Min mand blev møg misundelig og synes det var unfair, at han ikke også fik et sæt. Som det er nu er der lidt prinsessen og svinedrengen i vores soveværelse. Og jeg taler altså om vores puder, dyner og top madrasser.

Blog Bettina Holst Temprakon test pude dyne topmadras 3

Nu sidder du sikkert i spænding og vil gerne høre hvad jeg så synes om sættet.

Jeg synes det er fedt.

Min gamle pude var skøn og det er denne pude bestemt også. Min gamle dyne var helt elendig, så jeg var især spændt på at teste den. Jeg skulle lige vænne mig til den, for den føltes…hmmm kølig. Og så knaser den. Ja ved ikke hvordan jeg ellers skal beskrive det, men den har sådan en lidt knasende lyd. Ikke nogen irriterende lyd.

Den er lækker, det er der slet ingen tvivl om og det bedste af det hele; jeg synes faktisk ikke jeg er vågnet svedig op i løbet af natten. Top madrassen har faktisk lidt af det samme som dynen; den føles kølig. Den første aften jeg lagde mig på den tænkte jeg “oiii for hulan den er jo kold !”, men jeg vænnede mig hurtigt til det og når jeg lægger mig på den nu, er det ikke noget jeg tænker over.

Den er bare rar at ligge på !

Blog Bettina Holst Temprakon test pude dyne topmadras 4

Blog Bettina Holst Temprakon test pude dyne topmadras 5

Blog Bettina Holst Temprakon test pude dyne topmadras 6

Blog Bettina Holst Temprakon test pude dyne topmadras 7

Sengetæppet er fra Hay, kugletæppet er fra Unaliving og puderne er fra etsy.com (kan desværre ikke huske sælgeren, da det er meget lang tid siden de er købt). Bøjlen er en almindelig træbøjle, der fik en gang kobberspray sidste år og hængt i en læderstrop.

Faktisk så har jeg ikke været på deres hjemmeside for at læse om sættet før idag, idet jeg ville lave testen helt uden at have nogen forudfattet mening/holdning til hvad de selv skrev om Temprakon advance. Dette er bla. hvad de skriver:

 • Køler kroppen ned når man får det for varmt
 • Varmer kroppen op, hvis man får det for koldt
 • Leder fugten bort når man sveder

Jeg blev sgu lidt høj af at læse dette, for det ér jo præcis det jeg har oplevet !

Dog har jeg ikke oplevet endnu at få en hel nats uafbrudt søvn. Det er ved at være mange år siden. Jeg har stadig disse l…. nætter, hvor jeg er vågen i et par timer, men det er mest når jeg har alt for meget om ørerne og ja jeg kender symptomerne på stress. Jeg var alvorligt nede i 2007 i 3 lange måneder. Troede seriøst aldrig det skulle ske for mig og tog det ikke så alvorligt, når jeg hørte om andre, fordi jeg var uvidende før jeg selv blev udsat. Dét er jeg ikke mere. Stress skal sgu tages alvorligt. Det gik voldsomt ud over min hukommelse og selv idag kan jeg mærke eftervirkningerne og har verdens dårligste korttids hukommelse. Trust me.

Men jeg vågner i det mindste ikke mere svedig om natten. Så nu er jeg bare vågen i en behagelig temperatur.

Kan du sove godt når du kommer dertil i aften.

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

 

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

12 Kommentarer

 • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 23/10/2014 kl. 18:17

  Prinsessen på topmadrassen.. Hø hø..!! ;o)
  Ikke ringe at blive kontakte om at prøve sådan et sæt, og tilmed få en god oplevelse ud af det..
  Jeg investerede selv i nye dyne og pude med “kølende” effekt for et par år siden.. (havde nær skrevet “kælende effekt”, men det er en helt anden historie) ;o)
  Nå men, jeg endte også med at blive vildt gad for mit sæt, selv om jeg ikke rigtig troede på at dyne og pude sådan kan regulere sig…
  Sættet er godt nok fra en anden fabrikant, men beskrivelsen passer stort set på din, og jeg kan kun anbefale det..

  • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 23/10/2014 kl. 18:18

   Beklager stavefejl, de gik vist lidt for stærkt.. ;o)

  • Svar bettinaholst 23/10/2014 kl. 19:51

   Tøhøhh 🙂

   Nej mailen kom på et helt perfekt tidspunkt, hvor dynen virkelig var ved at stå helt af (kan man sige det om en dyne) ;-). Jeg er så glad for at min oplevelse også rent faktisk er det de selv skriver. Kølende…ahhh og dette kan også anbefales 🙂

  • Svar Truc//petittruc1981 24/10/2014 kl. 21:28

   Hvilket mærke er det? Kunne godt selv bruge noget med kølende effekt :-)?

 • Svar Helle Rick 23/10/2014 kl. 19:05

  Tak for et dejligt grinanfald. Skøn læsning.
  Jeg er 50 og har endnu ikke mærket meget til den der tur over heden 😉
  Jeg får en gang i mellem en varme gennem kroppen der kommer og går meget hurtigt. Det er nok starten, men ikke så sveden drypper. Det er endnu ikke generende.
  Jeg sover som en sten, så jeg ved ikke lige om jeg bader om natten 😉
  Jeg var sygemeldt 8 mdr. med stress og jeg kan heller ikke huske fra næse til mund. Det er træls, men jeg lever med det. JA, det er vigtigt at mærke efter. Det er vigtigt at få gjort noget ved det før det er for sent.

  • Svar bettinaholst 23/10/2014 kl. 19:58

   Så lidt 🙂

   jeg har faktisk haft det i en del år nu, men det er aftagende. Var rigtig slemt for 1 år siden, men ikke med sveddråber, fik det bare meget varmt om aftenen. Som regel omkring kl. 22. Det varede heldigvis kun ca 10-15 minutter og s overstået. Jeg havde en kollega engang, hvor hun pludselig fik det så varmt at sveden bare løb ned af kinderne på hende. Jeg havde så ondt af hende. Det er jeg heldigvis blevet skånet for.

   Ja stress er sgu en grimrian. Troede aldrig nogensinde at jeg skulle komme derud. Jeg glemte alt; havde jeg børstet tænder (kom lige fra badeværelset), havde jeg saltet maden, kunne ikke huske hvor de havde mælk osv i Netto. Den butik jeg havde handlet i i 10 år. Det var rædselsfuldt. Jeg har altid set mig selv som en meget selvstændig og stærk personlighed, så dette var virkelig fjernt for mig og jeg kæmpede virkelig med at dette var overgået mig. Jeg har stadig snert af stress i perioder.

 • Svar Truc//petittruc1981 24/10/2014 kl. 21:28

  Uh, er det en bestemt serie fra Temprakon. For har både deres dobbeltdyne (ved ikke om der er flere slags) og to forskellige af deres puder. Men synes altså stadig jeg får det varmt når jeg sover 🙁
  Men har selvfølgelig heller ikke deres topmadras? 😉

  • Svar bettinaholst 17/11/2014 kl. 13:59

   For Søren da jeg har fuldstændig overset din kommentar – det beklager jeg meget 🙁

   Jeg har også stadig nætter hvor jeg har det varmt, men det er altså slet ikke så hot som det plejer at være. Tror måske godt at topmadrassen kan have en del at sige. Det er i hvert fald den der er mest kølig at ligge med/på.

   Ved ikke helt hvilke mærke det er, der står en del på det label, der f.eks. er på dynen, bla. Traumpass, Fresh, Nomite. Men om det giver nogen mening for dig…?

   Kh Bettina

 • Svar Vandt du en af 4. advent´s præmierne ??? - Bettina Holst Blog 22/12/2014 kl. 13:11

  […] I huske, at jeg for et par måneder siden testede en dyne og hovedpude fra Temprakon ? – jeg har fået en mail fra PR-bureauet, at firmaet var svært tilfredse med mit indlæg og […]

 • Svar Selvfølgelig maler man da lige soveværelset i december - Bettina Holst Blog 29/12/2014 kl. 00:12

  […] et par måneder siden malede jeg nemlig endevæggen og en stor væg ud mod gangen lysegul. Du kan se et billede af det her. Men det duede slet ikke og holdt vist kun knap 2 […]

 • Svar Kristine Nissen 27/05/2015 kl. 12:09

  Hej Betina!
  Jeg er på udkig efter et hvidt sengetæppe fra hay og faldt derfor over dit. Ved du hvad farverne på det du har, hedder?
  Vh Kristine

  • Svar bettinaholst 27/05/2015 kl. 17:19

   Hej Kristine

   Jeg ved ikke om de har lavet et i helt hvidt, det synes jeg ikke jeg er stødt på. Det vi har (det ene af dem – er fan af deres sengetæpper) er sådan en mellemting mellem en beige og lyseregrå. Jeg ved desværre ikke præcis hvad farven hedder. De skulle gerne have den farve i kombi med både den rosa (som vi har) og en grønlig. Det er jo det skønne ved deres sengetæpper; at de har 2 sider. Jeg har købt mine i Bahne 🙂

  Smid mig en Hilsen