Opskrifter, Søde sager

Smoothies hindbær is – opskrift

Smoothies hindbær is – opskrift.

Jeg har ofte savlet over de mange lækre billeder jeg har set på feks. Instagram på hjemmelavede is. Jeg har længe selv haft lyst til at lave mine egne og i sidste uge fik jeg så taget mig sammen til at købe et sæt til 6 is samt ispinde. Jeg startede ud med en ret hurtig og nem is – nemlig smoothies på pind.

Jeg har som sådan ikke fulgt en opskrift. Jeg lavede bare en smoothies som jeg ville gøre hvis den skulle drikkes. Tjekkede hvad der var i fryseren og køleskabet.

Det blev til hindbær smoothies på pind:

Blog Bettina Holst hjemmelavet smoothies is 2

Opskrift på smoothies hindbær is:

1 lille pose hindbær (1/2 pose er faktisk mere end rigelig til 6 is – vi havde nemlig en del i overskud, som så istedet blev drukket)

2 tsk. honning

2 tsk. vaniliepulver

1 pk. god mørk chokolade 70%

Mælk indtil massen er let og flydende

Jeg kunne forestille mig, at piskefløde vil gøre dem mere fløjsbløde og lækre, men så snakker vi jo nooogle flere kalorier.

De var i fryseren i ca. 4 timer inden jeg tog dem ud for at pynte dem. Tror faktisk at et par timer er nok før de er stivnet. Formene fik lige en tur under den varme hane og så var de nemme at tage ud af formen. Jeg havde inden da smeltet noget 70% mørkt chokolade. Jeg formede et kræmmerhus af bagepapir, kom chokolade heri, klippede 1 hul og pyntede så isen. En fancy sprøjtepose kan selvfølgelig også bruges.

Man skal være virkelig hurtig for stort set i samme øjeblik som chokoladen lander på isen, stivner den. Jeg tog en side af gangen og dryssede hurtigt kokosmel på. Sørg for at chokoladen kommer godt hen på siden, så den ikke falder af når du skal spise den.

Da alle 6 havde fået chokolade på den ene side, gentog jeg proceduren på den anden side.

Man kan jo også vælge at dyppe isen i en skål med smeltet chokolade (men det kræver altså lidt flere plader chokolade).

Næsten gang vil jeg prøve med en “rigtig” is opskrift, men disse er dejligt friske. De kan sagtens tåle, at ligge lidt inden man sætter tænderne i dem, så de bliver lidt mere bløde for gebisset.

 

Blog Bettina Holst hjemmelavet smoothies is 3

Blog Bettina Holst hjemmelavet smoothies is 7

Blog Bettina Holst hjemmelavet smoothies is 4

 

Blog Bettina Holst hjemmelavet smoothies is 6

Blog Bettina Holst hjemmelavet smoothies is 5

Blog Bettina Holst hjemmelavet smoothies is 3

Jeg pakkede hver enkel is i små plastik poser jeg engang har købt i en hobbyforretning. Det er sikkert ikke politisk korrekt at bruge disse poser til is, men de fungerer og vi lever da endnu.

Alt kan jo bruges til at lave smoothies is. Lav blot de smoothies du plejer men smid istedet massen i en is form. Den is form jeg brugte er fra Nicolas Vahé. Jeg købte sættet hos www.thomsons.dk men de fås mange steder.

Der er til 6 is. Prisen ligger på omkring de 100 kr. incl. 100 ispinde med skriften “100% homemade”.

Velbekommen.

Kærligst Bettina

 

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

77 Kommentarer

 • Svar Maria Hoffbeck 07/06/2015 kl. 13:59

  Genial idé og flot måde du pakker dine is ind på 🙂
  Og gode fotos.
  Nyd søndagen.

  • Svar bettinaholst 07/06/2015 kl. 20:08

   Tak Maria – kan afsløre at indpakningen holder max. 🙂

 • Svar Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal 08/06/2015 kl. 13:17

  Hvor ser det lækkert ud. I stedet for fløde, kan du faktisk få dem cremede med yoghurt naturel. 🙂 Det gør sig også lækkert i smoothie, skulle jeg hilse og sige, når der bliver for meget til isformene. Hehe – det er jo nemt at kalkulere med liiiidt for meget til formene for så at få en smagsprøve…

  Og så kan hindbær jo skiftes ud med de skønneste bær, som vi for tiden venter på med længsel: Danske jordbær. Aaaaaah.

  • Svar bettinaholst 09/06/2015 kl. 09:20

   Har aldrig prøvet at bruge yoghurt for jeg hader det virkelig, men måske det ikke smager så grimt, når det er i en smoothies (?). Det vil jeg bestemt prøve (man skal jo ikke afvise det før det er prøvet) – tak for ideen :-). Jahhh alle bær og frugter kan bruges. Isene kan varieres i det uendelige 🙂

 • Svar Tine Thomsen 08/06/2015 kl. 21:14

  Ejjjj hvor blev de nuser i indpakning 🙂

  • Svar bettinaholst 09/06/2015 kl. 09:21

   Hahhaha ja det ser da ret fint ud synes jeg og det holder max. De er lige til at tage ud når de skal spises. Hænger ikke fast osv. 🙂

 • Svar Banan is med hvid chokolade - opskrift 17/07/2015 kl. 15:19

  […] Jeg brugte de samme poser som sidst jeg lavede is – eller.. ikke de samme vel, men nogen magen til… […]

 • Smid mig en Hilsen