Opskrifter, Søde sager

Rabarber tærte – opskrift

Rabarber tærte – opskrift

Den her tærte, er ikke bare verdens nemmeste, den er også verdens bedste“. Dette opslag så jeg for et stykke tid siden på Facebook.

Okay tænkte jeg. Så er det måske på tide, at jeg for første gang i mit 47-årige liv prøver at bage…og smage en rabarber tærte. Vi har jo ligesom købt en have, hvor der er rabarber. Så nu var tiden kommet.

Bettina Holst Blog Rabarber tærte opskrift 1

 

De nye rabarberstilke dufter af sommer og sammen med den sprøde dej og det blide flødefyld er tærten simpelhen uimodståelig” – denne beskrivelse fulgte med opskriften på Facebook, så nu var beslutningen endegyldig.

Jeg måtte igang.

Og da jeg fik besøg af min mor, moster og gamle mormor igår til frokost, var det oplagt at udsætte dem (og mig) som forsøgskaniner.

 

Bettina Holst Blog Rabarber tærte opskrift

 

Jeg har intet at sammenligne med, men jeg kunne lide den kunne jeg. Og nu får du opskriften:

Til fyldet skal du bruge:

Ca. 400 g rabarberstilke – så tynde som muligt
1 dl rørsukker (synes måske sagtens man kunne have nøjes med det halve)
1 stor tsk kanel – kan undlades (det gjorde jeg)
1 spsk mel – med top
2½ dl fløde – lavet af mælk fra en ko med græs under klovene

Til dejen skal du bruge :

2½ dl mel
5 spsk rørsukker
½ tsk bagepulver
100 g smeltet smør – lavet af mælk fra en galopperende ko

Sådan – nemt, enkelt og fristende.

Tænd din ovn og sæt temperaturen på 180 °C uden varmluft. Find en tærteform, der er omtrent 25 cm i diameter – det er den størrelse, dejmængden passer til.

Skær dine rabarber i forholdsvis tynde skiver.
Afmål sukker, mel (og kanel) i en skål – det bliver godt det her.
Vend rabarberstykkerne i sukkerblandingen og lad dem stå.

Find en anden skål og bland mel, sukker og bagepulver til dejen.
Hæld det smeltede smør i melblandingen og rør det hele sammen til en dej.

Pres dejen ud i din tærteform – dejen er nem at arbejde med (smuldre en smule, men
det betyder intet).

Hæld rabarberstykkerne over og fordel dem.

Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen. Bag den omtrent 40 minutter. Kanten skal være mørkgylden og sprød.

Måske kan du finde nogen, der vil være med til at spise din rabarbertærte. Ellers skal du ikke være ked af det, man kan sagtens spise den selv ..

Bon Appetit

(Opskrift: Lone Landmand)

Bettina Holst Blog Rabarber tærte opskrift 3

 

Selvom det ikke er en mad blog, så har jeg tidligere delt andre opskrifter i kategorien “Opskrifter”. Du kan også bare klikke her.

Ha´ en skøn onsdag 🙂

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

12 Kommentarer

  • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 28/05/2014 kl. 10:17

    Mmmm..!! Den ser lækker ud, rabarber tærte er en af mine sommer favoritter, og jeg har bagt rigtig mange af slagsen.
    Desværre har jeg ikke selv rabarber mere, da jeg nu bor i lejlighed, men min mor kommer sommer tider forbi med et bundt fra kolonihaven.
    Og så kan jeg anbefale æbletærte med kanel, som også er en favorit her på matriklen.
    Nå ja, al slags frugt tærte i virkeligheden… Ha ha..!! ;o)
    serveret lun. med flødeskum eller creme fraiche efter smag og temperement.
    Mums mums..!!

    • Svar bettinaholst 29/05/2014 kl. 15:00

      Må indrømme at jeg altid er gået udenom. Fornemmelsen af blød bagt frugt…uff. Har også altid betragtet det lidt som dessert for de gamle, hahaa…og hvad sker der. Jeg er blevet ældre og kan nu godt lide det !!!. Ohhh 😉

  • Svar Hanne Maria Bruun Hansen 28/05/2014 kl. 13:49

    Det er da lige den jeg snupper til familietræffet hos os i morgen – tak for din glade opskrift med tanke for koens lystige liv.
    Jeg kan desværre ikke klare serveringen af ægte mågestel………

    • Svar bettinaholst 29/05/2014 kl. 15:01

      Lyder skønt Hanne Maria 🙂 – jeg kan også kun servere det sammen med mågerne fordi min gamle morfor har arbejdet på Bing og Grøndal og jeg arvede flere flyttekasse med stellet for et par år siden. Kæmpe gave og jeg elsker det, mest fordi det minder mig om min morfar og mormor 🙂

  • Svar Helle - garnkoglen 28/05/2014 kl. 19:09

    …… er ikke helt sikker på, at jeg synes om dette indlæg! (ironi kan forekomme)

    Hm.. men har da heldigvis stadig lidt af den banankage jeg bagte forleden.. 😉

    • Svar bettinaholst 29/05/2014 kl. 15:03

      Aiii for fanden vidste jeg ikke skulle have lavet dét indlæg … ;-D

      Arhm altså banankage er en af favoritterne herhjemme… sammen med chocolat chip cookies….og chokolademousse….og….og 🙂

  • Svar Marlene Høj 29/05/2014 kl. 06:10

    Uhm… Den ser god ud!

    • Svar bettinaholst 29/05/2014 kl. 15:04

      Hehhe jamen den var goood. Og lige idag laver jeg lige en mere, da vi får venner på besøg. Prøver så at lave den uden sukkeret i fyldet og serveret med vanilieis 🙂

  • Svar A+K/VenterPaaVin 29/05/2014 kl. 13:19

    Det er lige så, det kan duftes gennem skærmen.

    – Anne

    • Svar bettinaholst 29/05/2014 kl. 15:05

      Hahaaa cool…… aii ja tænk hvis man virkelig kunne det ! …..men det kan man sikkert om nogle år 😉

  • Svar Christa Vogt 04/05/2016 kl. 19:31

    Din rababer tærte er helt uovertruffen, vore gæster ville straks have opskriften, så nu skal jeg til at oversætte den til tysk!

    • Svar bettinaholst 07/05/2016 kl. 19:21

      Jahhh den er nemlig såååå lækker, tak Christa 🙂

    Smid mig en Hilsen