Børnekassen, Kreative ideer, Mine projekter

PIMP dine fyrfadsstager og noget om en grøn Sprite flaske

PIMP dine fyrfadsstager og noget om en grøn Sprite flaske

Fra august 2008 til september 2010 havde jeg en lille butik på Falkonér Alle 106 på Frederiksberg.

Det sidste halve år forhandlede jeg blandt andet nogle søde fyrfads stager, hvor børn fra et Thailandsk børnehjem havde lavet tegninger og derefter blev de brugt til fyrfads stagerne du ser her under.

Mener det var 25% af salget, der gik tilbage til børnehjemmet.

DIY lys med tegning 3

Selve ideen er jo nem at efterligne og et super sjovt projekt at lave med ungerne. Og vi nærmer os med hastige skridt den mørke tid, hvor det bare er drønhyggeligt med levende lys !

Her er hvad du skal bruge:

Bagepapir, saks, limstift og fedtfarver eller tuscher der kan tegnes med på bagepapir. Kan fortælle dig, at Posca tuscher IKKE kan bruges. Det er nemmest hvis du bruger fyrfads stager der er forholdsvis lige i udformningen. Klip et stykke bagepapir ud, der passer til stagen.

Læg lige et par millimeter til, så det er lidt større end stagen og bare kan stilles nedover.

Alternativt kan det også limes på stagen, men jeg har altså bare stillet det nedover, så det er nemt og hurtigt at fjerne igen. Jeg lavede mit stykke bagepapir ca. 2,5 cm højere end stagen, men det kan jo varieres efter lyst og person.

Og så er det som det altid er med levende lys. Hold øje og vær i rummet 🙂

DIY lys med tegning 1

DIY lys med tegning 6

DIY lys med tegning 2

For et par uger siden gik jeg lidt amok med en kobberspray og da der var lidt tilbage i dåsen, fik en lille mørkegrøn Sprite flaske (hjemtaget fra en ferie i Ungarn) også lige en tur med kobber sprayen:

Sprite flaske før og efter

DIY lys med tegning 4

DIY lys med tegning og kobberspray på flaske

Håber du kunne begge ideer ?

Ha’ en skøn dag !

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

88 Kommentarer

 • Svar Nola 30/08/2013 kl. 11:58

  ser sødt ud. Det var et år også en af vores børne-julegave-lavselv-ideer 😀
  Syntes at det ser fantastisk ud med dine kobber sprayerier, og utroligt hvor hverdagsting ændrer udseende.
  Dejlig fredag 🙂

  • Svar bettinaholst 30/08/2013 kl. 13:08

   Ja en sjov og hurtig gør-det-selv som alle kan være med til 🙂

 • Svar Patrick 30/08/2013 kl. 22:22

  Fedt indlæg!

 • Svar Anne-Mette 31/08/2013 kl. 20:11

  Ser skidegodt ud 🙂 🙂 (jeg har, inspireret af dig, sprayet løs denne weekend – mon ikke det kommer på bloggen én af dagene) Sjovt med lysestagerne og så kan JEG jo dele et tip; hvis du istedet bruger smørrebrødspapir på rulle kan man GODT tegne med POSCA. Jeg køber Spars First Price rulle og bruger det til ALT muligt (bla. mine gelli-tryk) Det er genialt til collage, man kan tegne med alt muligt derpå, jeg kører det igennem printeren OSV. Så mon ikke vi skal lave nogle stager til den mørke tid??! Tak Bettina for ideerne…

  • Svar bettinaholst 22/10/2013 kl. 20:31

   TAK 🙂

   Ahaaa, sorry jeg havde misset din kommentar. Fy !. Super godt tip. Kendte det ikke, så tusind tak for det kære 🙂

  Smid mig en Hilsen