Nogen, der knokler og nogen, der smagstester
Udover de 20 æbletræer, der er i vores nye have, er der også et blommetræ.
Og i mangel af små nuttede unger i libertyklude (mine er 23 og 20 år), så stillede mutterfit op istedet som model.
Nu har vi så en stor kurv med blommer. Bum-bum – what to do med dem ?. Thomas er vild med dem, men spiser han dem alle selv, kan han jo rende på das konstant.
Jeg er ikke så vild med hverken blommemarmelade eller frugttærter.
Kan man egentlig lave blommekager ?? – total blommenovice er jeg. Ellers må han tage dem med på arbejde.Der er stadig en del på træet. Udover blommer, så vælter det frem med vindruer i drivhuset. Flere end vi kan spise.
Er du i nærheden af Haslev, så kom forbi og fyld en kurv…
Der er nogen, der knokler hårdt med renoveringen af mit atelier/værksted.
Og så er der nooogen, der tester om de der muffins er gode nok.
Skulle lige igennem 3 stk. før jeg besluttede, at de ér gode, hehe.
Dagen har altså budt på både renovering, blommeplukning og bagning.
Og så kunne jeg konstatere, at på maleworkshoppen den 17.-18. november er alle 5 pladser nu besat – på kun 3 dage !. Det er jo fantastico…2 pladser er også allerede besat til weekenden den 24.-25. november. Wiiii.
Ha´ en skøn dag !
Kærligst Bettina
32 Kommentarer
lav noget chutnye med blommer og druer, ud i butikken og vips er det væk.
Eller send det til Bedstemorkaren
knuz
Hehhe..
Ahhha chutney. Manden nikker og siger det var en god idé 😀
Det ser hyggeligt ud, kan se det skrider frem med dit byggeri – super –
God weekend.
Mona
Tak og ilm 🙂
Ja det går langsomt fremad med renoveringen. Føles som om det bliver bygget med en teske..
Jeg kan anbefale dig at lave saft af dine vindruer. Det smager fuldstændig fantastisk. Se opskrift her: http://handmadebyhenriette.blogspot.dk/2010/11/vindruesaft.html
Kigger -tak for linket Lene 🙂
Godaften Bettina
Elsker den blommesort, du har i din have… Send du bare en kasse hjem til mig.. Du ved, hvor jeg bor..
De muffins ser lækre ud, måtte også bage lidt af brombær og hindbær fra haven..
CyberKnus / RikkeBo
Tror dæleme de når at rådne inden de når fmre:-)
Lav en omgang blommer i madeira og lad det stå til jul… Og så laver du de lækreste fyldte marcipan brød til den tid:-)
Kan det virkelig holde sig så længe. Er ikke selv til det men manden kan vist godt lide blomme i Madeira – tak for ideen 🙂
Rødvinssyltede blommer med kanel – og så en klat fødeskum – det skal du prøve : )
Hvor er I gode. Har hverken hørt eller smagt dette 😉
Blommer i madiera – det hepper jeg på. Det herligste tilbehør til alverdens kager og desserter hele vinterhalvåret…..ellers sender du bare en kasse til mig, Bettina. Jeg kender nogen, der vil elske det 🙂
Manden hepper med ;-D
Hvilken overflod !!!!
Herligt:)
Ja bare ærgeligt at jeg ikke så såååå vild med blommer 🙂
Skønne blommer, dem har jeg også og de ryger direkte i fryseren i store poser, så tager jeg dem op i små portioner i løbet af vinteren, sætter dem enten i ovnen, eller i en gryde med sukker, vaniliestang og minimum af vand,ved lave grader, og man har den skønneste blommedessert og for mit vedkommende med masser af flødeskum. De kan også sættes i ovnen i glas og henkoges i ovnen i et døgn ved 50grader, men det må du læse om i en klog kones syltebog:O)
Eva
Hehhe også en god idé, der hermed er noteret. Tak 🙂
Skønne blommer. De ser virkelig søde ud.
Når det bliver æbletid skal du da lave æblemost. Fat i en æblepresser Bettina.
De er også søde. Har min saftpresser, som må komme på overarbejde. Ellers må I alle kigge forbi og plukke æbler til jer selv 🙂
hej Bettina
hvor lækkert med alle de ting i haven !
mht. blommerne – så er jeg ikke god til det med at finde på. Ved man kan lave en masse med æbler .. og det mest oplagte var jo noget marmelade af en slags.
Men blommegrød ? god gammel dansk dessert ? eller man har da vist også hørt om noget med at lagre dem i fx madeira eller andet likør. Og det kan du da bruge på kage, er jeg sikker på.
hilsen Mona
Den der blomme i Madeira er vist ret populær. Måske jeg skulle prøve det ? 🙂
Gid det var mig der havde alle de frugttræer.
Det må være dejligt at kunne gå ud i haven og forsyne sig.
God søndag til dig.
Klem Lonni
Det er det også, men det er altså også meget frugt. Meget mere end vi selv kan fortære. Tror vi holder en familieæbledag i oktober, hvor alle kan få lov til at forsyne sig 🙂
….uhm dejlig frugt……..udsten dem og kom dem i fryseren……så er der til syltede blommer, blommegrød, et lille glas marmelade til en julegave…….i “suveræne salater” er der en skøn salat med stegte blommer, som jeg har serveret adskillige gange til gæster s. 57 🙂
Okay stegte blommer..den var ny. Tak for ideen 😀
Kog blommekompot (blommer skåret lidt ud, lidt vand, sukker og vanille(.
Kog fløde og god mørk chokolade til en form for mousse (køl af).
Rist revet rugbrød og hakkede nødder/mandler med lidt honning.
Læg det lag på lag i et glas og pynt med friskpisket fløde
= du hører englene synge!!
ps.: du vil helt sikkert behøve 5 portioner før du kan afgøre om det smager godt 😉
Uhhhh det lyder anderledes men tror jeg blev overbevist omkring chokoladen…og ja flere smagsprøver skal der altså til. En eller 2 holder bare ikke ;-D
Kære Bettina
Yes – super med din workshop… for jeg er en af de heldige, der sammen med en veninde, skal deltage 17. + 18. november, og jeg glæder mig MAX!!!
Måske let smørsauterede blommer også virker til andebryst – det smager i hvert fald godt, hvis man bruger nektarier.
:o) Carina
Hahha hvor er du sød Carina – glæder mig meget til at møde jer. Vi får helt sikkert en sjov og hyggelig weekend i malingens tegn 😀
Tak for ideen med blommerne. Jeg er virkelig kommet på en opgave med alle de bær og frugter, der er her i den nye have 🙂
Skønne, skønne billeder blandt andet af den plante, som jeg ikke lige kan komme på hvad hedder.
Hilsen Lisa
Tak tak Lisa :-)…er det vores vinranke du tænker på (den ved den hvide væg) ? 🙂