Opskrifter, Søde sager

Nødde- og chokoladebar

Nødde- og chokoladebar

Idag vil jeg dele en ret lækker nødde- og chokoladebar med dig, som jeg lavede i søndags for 1. gang.

Det bliver ikke sidste gang kan jeg godt afsløre.

Blog Bettina Holst nøddebar 1

Blog Bettina Holst nøddebar 2

 

Blog Bettina Holst nøddebar 4

Opskrift på nødde- og chokoladebar:

 • 125 g blandede nødder (kan være valnødder, hasselnødder, mandler, paranødder, pekannødder eller andet). Selv brugte jeg ca. 75 g mandler (med skal) og 50 g valnødder (da det var hvad der var i skabet)
 • 1 1/2 tsk cacaopulver (selv brugte jeg bare en billig, men ellers kan f.eks. Valrhona anbefales)
 • 1/2 tsk vaniliepulver (ikke vaniliesukker)
 • 1 spsk kokos olie
 • 1 spsk honning
 • knivspids salt
 • Saltede peanuts til toppen

Som du kan se er opskriften gluten- og laktosefri og sødet med naturlig sødme.

Hak nødderne godt med en kniv. Gerne så fint som muligt (brug evt. en blender), men lad der også være et par større stykker. Varm kokosolien og honningen over svag varme. Bland vaniliepulveret og salt i nødderne og tilsæt den flydende kokosolie og honning. Læg et stykke bagepapir i en rugbrødsform og hæld blandingen i. Pynt med hakkede saltede peanuts. Tryk dem lidt ned i blandingen. Dæk med bagepapir. Stilles derefter i fryseren i minimum halvanden time.

Skær ud i mindre stykker (karamelstørrelse). Skal opbevares i køleskab hele tiden ellers bliver det noget værre snask, hvis de står i stuetemperatur. Men det er nu også lidt hyggeligt sådan lige at smutte forbi køleskabet og snuppe en hapser engang imellem.

Hvis du ligesom mig synes de smager hamrende godt, kommer du til at lægge vejen forbi køleskabet rigtig.mange.gange.i.løbet.af.en.dag !

Dette er blot en lille portion, men nok til 2 personer, da det mætter godt. Mængden kan jo altid fordobles, hvis du oplever den er alt for lille….

Velbekommen !

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

4 Kommentarer

 • Svar Louise Oest 04/11/2014 kl. 14:53

  Vi vil gerne have opskrifter, jeg har givet din “kage-på-flaske” væk flere gange 🙂

  • Svar bettinaholst 04/11/2014 kl. 15:01

   Aii hvor godt at høre Louise. Begge dele 🙂

   Ofte glemmer jeg at tage billeder og det er ikke det nemmeste at tage gode mad- eller dessertbilleder, synes jeg. Den er nu også ret sjov den værtinde gave – jeg gav engang en veninde den (hun er virkelig ikke den store kagebager, så hun var oplagt). Alt hvad hun skulle var jo blot at tilsætte vand og æg og alligevel gik det galt for hende. En opskrift man bare ikke burde kunne ødelægge…ahhah 😀

 • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 04/11/2014 kl. 20:27

  Mmm..!! Den ser lækker ud.. :oP

 • Smid mig en Hilsen