Nemme og lækre flødekarameller
Inspiration, Julerier, Opskrifter, Søde sager

Nemme og lækre flødekarameller

Nemme og lækre flødekarameller.

Ja måske ligefrem verdens bedste flødekarameller. Og du kan selv lave dem !

Jeg lavede dem for første gang i lørdags. Og planen var egentlig at de skulle serveres til juleaftensdag`s hygge med familien.

Men de er væk. Pist borte. Thomas har spist dem alle…erhmm.

Så jeg lavede en ny portion idag. Fordi de er så hamrende nemme.

Jeg har aldrig smagt så lækre flødekarameller. Er du en lille sukkergris (bare en gang imellem som mig, der ellers prøver at holde igen med sukkeret), så lov mig at du prøver opskriften.

Arhmen altså jeg lover dig, at englene synger !

 

Nemme og lækre flødekarameller

Nemme og lækre flødekarameller

Opskriften på nemme og lækre flødekarameller:

250 g sukker (eller gør jeg gjorde og skift 50 g af det hvide sukker ud med 50 g muscovado sukker)

120 g glukose sirup

5 dl piskefløde 38 %

 

Når  karamelmassen er klar:

Når karamelmassen er klar kan du vælge putte forskellige ingredienser i:

1 lille spsk flagesalt, lakridssalt m.v. (saltkarameller)

og/eller nødder

og/eller appelsinskaller

Og så videre…

 

Selv puttede jeg lakridssalt og chokoladeflager fra Tiger butikken i første gang jeg lavede dem. Idag puttede jeg hakkede chokolade i (som smeltede men gav en rigtig god chokolade smag). Det er bare at prøve sig frem. Karamelmassen er også lækker bare som grundopskriften.

 

Sådan laver du karamelmassen:

 

Alt du skal gøre er at blande det i en gryde og lade det simre på mellemvarme i ca. 1 til 1 1/2 time. Rør af og til i det men det passer stort set sig selv. Bare hold øje med at det ikke koger for meget. Jeg havde varmen på 6 (højeste er 9). Jeg kogte karamelmassen i en gryde med teflon.

Den er færdig, når den er sej og tyktflydende og slipper gryden. Jeg gav den lige et par minutter efter den begyndte at slippe gryden.

Jeg tænkte flere gange undervejs, at den masse bliver sgu aldrig til noget….men pludselig begyndte den at samle sig. Efter næsten 1 1/2 time.

Det er lidt af en mavefornemmelse hvornår den er færdig, men man kan ikke gå helt skævt af den. Tag en lille klat og kom den i et koldt glas vand. Kan du forme klumpen til en lille kugle er karamelmassen færdig.

Når karamelmassen er færdig, kan du vælge at komme dine ingredienser i (se eksempler længere oppe). Bagefter hældes den i en bageform foret med bagepapir. Du kan enten vælge en lille firkantet form, så massen bliver ca. 1 cm høj eller som jeg; en almindelig rugbrødsform, hvor massen bliver lidt højere men som sagtens kan bruges alligevel.

Stil karamelmassen i køleskab i et par timer. Tag den ud og skær den i passende mundrette stykker og pak hvert stykke ind i bagepapir. Er massen blevet for hård at skære i, lader du den bare lige være ude ca. 10-15 minutter, så kan den snildt skæres med en skarp kniv.

Flødekaramellerne er virkelig lækre. Ingen knas, ikke for hårde, ikke for bløde, nemme at spise, ikke klistrede. Bare lækre.

De kan opbevares ved stuetemperatur, men du kan også opbevare dem i køleskabet (så er de bare lidt hårdere og kolde).

Velbekommen !

Ha` en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

 

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler fra mit eget hjem og have.

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg