Opskrifter, Søde sager

Muffins orgie – 4 x opskrifter

Muffins orgie – 4 x opskrifter

Okay.

Nogen gange går man bare amok i køkkenet. Eller hva´??

Nogen gange er måske så meget sagt her hjemme, for faktisk tror jeg ikke jeg tidligere har gjort sådan noget. Altså bagt 48 store muffins.

Nåhm..altså pludselige var jeg bare i kagestemning og så gik det vist lidt over gevind.

Først bagte jeg 12 stk. chokolade muffins med store stykker hvid chokolade.

Planen var at det bare skulle være blevet ved dem, men nu var jeg varmet op og så bagte jeg også lige 12 stk. bananmuffins med mørke chokoladestykker.

Så var det, at der begyndte at ske ting og sager oppe i hovedet og jeg fik lyst til at eksperimentere. Gik derfor på jagt i vores viktualierum.

Jeg gik på jagt efter ting, der kunne proppes i dejen og det blev så til sukkerfri æble- og kanel muffins. Anede ikke hvad jeg lavede… men nu var jeg varmet godt og grundigt op og derfor skulle der lige eksperimenteres endnu engang. Det blev til muffins med mandel essens og hvide chokoladestykker.

Opskrifterne kommer her:

Blog Bettina Holst muffin opskrifter chokolade


Opskrift på chokolademuffins:

  • 125 g smør
  • 125 sukker
  • 2 æg
  • 1 1/2 tsk vaniliesukker (eller 1 vaniliestang)
  • 6 spsk. bage cacaopulver
  • 200 g mel
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk bagepulver (ikke med top)
  • 150 g hakket hvid chokolade (jeg brugte den fra Odense marcipan)

Rør sukker, vaniliesukker og det bløde smør godt sammen (jeg bruger røremaskine).

Tilsæt 1 æg af gangen.

Bland mel, cacaopulver og bagepulver sammen, sigt det i og pisk det i dejen sammen med fløden.

Tilsæt den hakkede chokolade og vend det forsigtigt i.

Fyld 12 stk. muffinsforme helt op til kanten og giv dem 20-25 minutter ved 200 grader (175 varmluft).

 

Blog Bettina Holst muffinopskrifter banan

 


Opskrift på banan- og mørk chokolade muffins:

  • 125 g smør
  • 75 sukker og 75 g rørsukker
  • 2 æg
  • 1 stor moden banan (moses med en gaffel)
  • 1 1/2 tsk vaniliesukker (eller 1 vaniliestang)
  • 200 g mel
  • 1 dl fløde (kan udelades)
  • 2 tsk bagepulver (ikke med top)
  • 150 g hakket mørk chokolade (jeg brugte den fra Odense marcipan – den fra Valrhona kan også anbefales)

Rør sukker, vaniliesukker og det bløde smør godt sammen (jeg bruger røremaskine).

Tilsæt 1 æg af gangen.

Bland mel og bagepulver sammen, sigt det i og pisk det i dejen sammen med fløden.

Tilsæt den hakkede chokolade og en most banan og vend det forsigtigt i.

Fyld 12 stk. muffinsforme helt op til kanten og giv dem 20-25 minutter ved 200 grader (175 varmluft).

 

Blog Bettina Holst muffin opskrifter mandel og chokolade

 


Opskrift på mandel- og hvid chokolade muffins:

  • 125 g smør
  • 125 sukker
  • 2 æg
  • Ca. 1 tsk mandel essens
  • 1 1/2 tsk vaniliesukker (eller 1 vaniliestang)
  • 200 g mel
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk bagepulver (ikke med top)
  • 150 g hakket hvid chokolade (jeg brugte den fra Odense marcipan)

Rør sukker, vaniliesukker og det bløde smør godt sammen (jeg bruger røremaskine).

Tilsæt 1 æg af gangen. Bland mel, cacaopulver og bagepulver sammen, sigt det i og pisk dejen sammen.

Tilsæt den hakkede chokolade og mandel essensen og vend det forsigtigt i.

Fyld 12 stk. muffinsforme helt op til kanten og giv dem 20-25 minutter ved 200 grader (175 varmluft).

 

Blog Bettina Holst muffin opskrifter æble og kanel sukkerfri

 

Opskrift på sukkerfri æble- og kanel muffins:

  • 125 g smør
  • 125 Coconut palm sugar (købt i Matas – advarsel; det er pi… dyrt)
  • 2 æg
  • 1 æble (revet eller skåret i små stykker).
  • 1 tsk vaniliepulver (evt. vaniliesukker, men så er den ikke 100% sukkerfri)
  • 175 g mel
  • 1 dl fløde
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 stk. kanel

Rør Coconut palm sugar, vaniliepulver og det bløde smør godt sammen (jeg bruger røremaskine).

Tilsæt 1 æg af gangen. Bland mel, kanel og bagepulver sammen, sigt det i og pisk det sammen med fløden.

Tilsæt æblet og vend det forsigtigt i.

Fyld 12 stk. muffinsforme helt op til kanten og giv dem 20-25 minutter ved 200 grader (175 varmluft).

Den sidste opskrift er total hjemmekomponeret og taget fuldstændig på slum og ud af det blå.

Jeg valgte at rive æblet, da jeg ikke er vild med frugtstykker i kager.

Kanelen trådte tydeligt frem i kagerne, men æblet kunne man ikke smage så meget, så der skal lige eksperimenteres lidt mere. Måske var det mærket på æblet ?.

Jeg brugte Pink lady, fordi det var det eneste jeg lige havde.

Måske skal der 2 æbler i ?, måske skal jeg alligevel prøve at skære det i små stykker fremfor at rive det?

Men de smagte dæleme godt og et godt bud på julemuffins 🙂

 

Blog Bettina Holst muffin opskrifter

 

Lå jeg i aflåst sideleje i går aftes? – det tror jeg vist nok lige.

Er manden glad? – det tror jeg vist også lige at han er.

Har han muffins med på arbejde idag?.

Det har han.

Og har jeg muffins, når min far kommer på uanmeldt besøg om 1 time?. Det kan jeg vist også lige klare.

Spiste jeg sukkerfri æble- og kanelmuffins til morgenmad?

..det kan du bande på at jeg gjorde.

Kærligst Bettina

 

 

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

2 Kommentarer

  • Svar Helle - garnkoglen 28/11/2014 kl. 17:43

    Måms! Sikke en energi og sikke nogle lækkerheder du har fået fremtryllet – ser i hvert fald vildt lækre ud! Sårn en med æble-kanel ku’ jeg godt lige guffe.. ik pga det der sukkerfri-noget (selvom det jo nok er sundest), men fordi jeg ELSKER bagværk med æbler… og med jule-nel i, bliver det da bare endnu bedre!

    • Svar bettinaholst 29/11/2014 kl. 17:34

      De ér lækre Helle 😉 – min favorit blev sjovt nok de sukkerfri med æble og kanel 🙂

    Smid mig en Hilsen