Kom indenfor, Kreative ideer

Mini make-over af en konsol

Mini make-over af en konsol.

Jeg var kreativ i sidste uge og lavede en mini make-over.

Egentlig var det ikke min plan, men jeg blev kontaktet af Sadolin og Prettypegs om jeg var frisk på, at lave en mini make-over med deres produkter.

Sagde ja uden at vide hvad jeg ville lave, men der gik ikke længe før jeg først tænkte, at jeg ville lave min mange gange tidligere omtalte daybed (lavet af en dør) om til et skrivebord og placere det i den ene stue (lige nu står der en lille sofa). Gik så og tænkte et par dage….. og kunne mærke, at jeg ikke var klar til at tage afsked med den daybed endnu, så hvad skulle jeg så finde på ?

Jeg valgte istedet at “ofre” en konsol, for da jeg kiggede nærmere på den, kunne jeg godt se, at den trængte til lidt kærlighed. Den har i et år stået udenfor – godt nok under vores halvtag i gårdhaven, men selvom den har stået under tag, var den lettere medtaget. Den ser fin ud på billedet, meeen tættere på trængte den til en pensel.

Her ser du hvordan den så ud, inden jeg kastede mig over den:

Blog Bettina Holst Mini make-over Sadolin 1

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 2

Jeg startede med at save bunden (benene) af, da jeg kun skulle bruge toppen.

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 3

Som du kan se, så mangler der nu en bund og sådan en skal jeg jo bruge til at skrue de nye ben fast på (da de nye beslag er større end min bund er)

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 4

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 5

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 6

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 7

Nyt træ skal altid grundes først. Min konsol var jo malet i forvejen, så det var ikke pivnødvendigt at grunde først. Dog skulle den rå bundplade grundes (nyt træ). Husk at slib let inden du maler.

TIP: Er det mørkt træ (f.eks. mahogny) skal det have spærrer inden grundmaling. Det er for at forhindre at “saft” fra det mørke træ trænger igennem. Har engang prøvet at undlade spærrer på mørkt træ. Dårlig idé. Rigtig dårlig idé. Siger det bare hvis du en dag skal male mørkt træ.

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 8

Blog Bettina Holst mini make-over sadolin 9

Det kan være en god idé, at slibe ganske let inden topmalingen. Ja faktisk mellem hvert lag maling (nogen gange kan man nemlig opleve, at træet rejser sig og det kan man fjerne med fint sandpapir). Topmalingen skal altid have min. 2 gange. Det fik min konsol også.

TIP: når du renser pensler, så husk altid at gøre det i koldt vand. Varmt vand ødelægger penselhårene.

Jeg har forsøgt at fange farven. Den hedder BLOOM og farvekoden hedder WN.02.77. Den kan vist bedst beskrives som en meget lys lavendel.

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 11

Så er vi kommet til at benene skal skrues på. Det kan næsten ikke være nemmere. Først skruer man beslagene på. Når beslagene er skruet på, skrues benene på beslagene.

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 20

Benene fik også en make-over, hvor jeg valgte at male 10 cm af det nederste stykke. Jeg satte først malertape på. Så fik benene først en gang grunder og derefter 2 gange med topfarven. Malertapen trak jeg af efter sidste lag maling (mens malingen stadig er vådt). Det sikrer en helt skarp kant.

Og sådan ser konsolen så ud nu:

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 18

Blog Bettina Holst mini make-over Sadolin 19 før og efter

Benene er som nævnt fra Prettypegs (alle deres ben passer perfekt til bla. Ikea møbler). At skifte ben på et møbel er en super smart måde at personliggøre et møbel på. Eventuel krydret med lidt ny maling.

Håber du synes om min mini make-over ?

Ha` en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 03/02/2016 kl. 21:55

  Super fed make over..
  Jeg har også købt ben hos Prettypegs, der er mange flotte at vælge imellem…
  Iøvrigt en nem måde at “forvandle” et møbel på, hvad enten det er af ældre dato eller et Ikea hack.. 😉

  • Svar bettinaholst 03/02/2016 kl. 23:18

   Ja der skal vitterlig ikke så meget til nogen gange 🙂

  Smid mig en Hilsen