Marmoreret æg til påskebordet
Skal der ske lidt sjov på påskebordet kunne dette måske være en idé ?.
Sådan gør du:
Kog ægget i 7 minutter. Tag gryden af komfuret og lad det afkøle i vandet i 5 minutter. Tag ægget (eller æggene) op af vandet og lad afkøle i yderligere 30 minutter.
Rul let så du knækker skallen. Læg i en frysepose og hæld så 1 spsk. frugtfarve over. Sørg for at frugtfarven masseres rundt på hele ægget. Èn pose pr. æg/farve. Lad det trække i ca. 30 min. eller længere og skyl derefter i koldt vand. For at bevare farven skal de overhældes med hvid eddike.
Tør dem tilsidst med køkkenrulle og de er klar til bordet
Jeg havde dog ingen hvid eddike, nåhh ja jeg var gået helt ned på eddike faktisk, så derfor har jeg ikke brugt det, men det er måske heller ikke nødvendigt, for mine æg blev da marmoreret fint alligevel. Eller… det vil sige, de blev marmoreret på den ene side. Den anden side blev nærmest gennemfarvet, men jeg var nok for rundhåndet med at massere ægget 🙂
Måske du også kunne bruge ideen ?
De er faktisk ret sjove at lave og skallen bliver jo super fed og kan f.eks bruges i borddekorationen på selve påskebordet.
Den oprindelige opskrift er lånt her (på engelsk).
Kærligst Bettina
Følg med i bloggen´s univers på Facebook
Er du på Facebook?
Det er bloggen!
Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
14 Kommentarer
Haha – ja Bettina, så ser jeg lige, at mit indlæg i dag meget ligner dit. Også noget med marmorerede æg, men det gør jo ikke idéen mindre fornøjelig.
God Påske.
Av ja hehhe – 2 sjæle én tanke 🙂
Hvor bliver de fine ; )
Men skal lige vide, ægget har stadig skal på ned i posen?
Ja der er skal på i posen 🙂
De er fine. Måske kunne man bruge lagen fra de syltede rødbeder !! Det må jeg prøve 🙂
Tak ..
Det er jeg sikker på, du kan bruge 🙂
Jeg lavede det til min søns 5års fødselsdag for børnehaven. Jeg sagde det var drageæg di de var vilde med det! Jeg brugte heller ikke eddike og det holdt fint!
Drageæ… hvor sødt Lola. Kan godt forstå at de var et hit hos de små :-))
Sikke en sød ide, den må afprøves. Jeg plejer at bruge den gode gammeldaws metode med skralden fra løg eller rødbedesaft.
Nåhh ja det er rigtig. Den metode kan jeg godt huske at jeg engang har prøvet 🙂
Rigtig skøn idé, de er jo bare så smukke! Håber I får en fuldstændig fantastisk Påske!
Sjovt at lege med er det ihvertfald – tak tak og ilm 🙂
[…] Du kan også marmorere kogte æg – klik og se hvordan jeg gjorde sidste år. […]
[…] Sådan kan du marmorere dine æg på en sjov måde […]