Kreative ideer, Opskrifter, Påsken

Marmoreret æg til påskebordet

Marmoreret æg til påskebordet

Skal der ske lidt sjov på påskebordet kunne dette måske være en idé ?.

Sådan gør du:

Kog ægget i 7 minutter. Tag gryden af komfuret og lad det afkøle i vandet i 5 minutter. Tag ægget (eller æggene) op af vandet og lad afkøle i yderligere 30 minutter.

Rul let så du knækker skallen. Læg i en frysepose og hæld så 1 spsk. frugtfarve over. Sørg for at frugtfarven masseres rundt på hele ægget. Èn pose pr. æg/farve. Lad det trække i ca. 30 min. eller længere og skyl derefter i koldt vand. For at bevare farven skal de overhældes med hvid eddike.

Tør dem tilsidst med køkkenrulle og de er klar til bordet

Jeg havde dog ingen hvid eddike, nåhh ja jeg var gået helt ned på eddike faktisk, så derfor har jeg ikke brugt det, men det er måske heller ikke nødvendigt, for mine æg blev da marmoreret fint alligevel. Eller… det vil sige, de blev marmoreret på den ene side. Den anden side blev nærmest gennemfarvet, men jeg var nok for rundhåndet med at massere ægget 🙂

Måske du også kunne bruge ideen ?

De er faktisk ret sjove at lave og skallen bliver jo super fed og kan f.eks bruges i borddekorationen på selve påskebordet.

Den oprindelige opskrift er lånt her (på engelsk).

Kærligst Bettina

Følg med i bloggen´s univers på Facebook

Er du på Facebook?

Det er bloggen!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

14 Kommentarer

  • Svar Anette Lyskjær 20/03/2013 kl. 13:13

    Haha – ja Bettina, så ser jeg lige, at mit indlæg i dag meget ligner dit. Også noget med marmorerede æg, men det gør jo ikke idéen mindre fornøjelig.
    God Påske.

  • Svar Sine 20/03/2013 kl. 13:37

    Hvor bliver de fine ; )
    Men skal lige vide, ægget har stadig skal på ned i posen?

  • Svar Marianne 20/03/2013 kl. 14:07

    De er fine. Måske kunne man bruge lagen fra de syltede rødbeder !! Det må jeg prøve 🙂
    Tak ..

  • Svar Lola 20/03/2013 kl. 16:35

    Jeg lavede det til min søns 5års fødselsdag for børnehaven. Jeg sagde det var drageæg di de var vilde med det! Jeg brugte heller ikke eddike og det holdt fint!

  • Svar Tuttifrutti med et tvist 20/03/2013 kl. 20:22

    Sikke en sød ide, den må afprøves. Jeg plejer at bruge den gode gammeldaws metode med skralden fra løg eller rødbedesaft.

  • Svar Monsterscircus 21/03/2013 kl. 08:01

    Rigtig skøn idé, de er jo bare så smukke! Håber I får en fuldstændig fantastisk Påske!

  • Svar Marmorerede pustede æg – trin-for-trin | Bettina Holst Blog 11/04/2014 kl. 19:59

    […] Du kan også marmorere kogte æg – klik og se hvordan jeg gjorde sidste år. […]

  • Svar Året der gik på bloggen – 2013 | Bettina Holst Blog 17/04/2014 kl. 09:00

    […] Sådan kan du marmorere dine æg på en sjov måde […]

  • Smid mig en Hilsen