Kreative ideer, Mine projekter, Påsken

Marmorerede pustede æg – trin-for-trin

Marmorerede pustede æg – trin-for-trin

Jeg har været kreativ igen. Idag har jeg for første gang nogensinde pustet æg.

Okay.

Måske har jeg gjort det dengang jeg var barn. Men det har i så fald ikke gjort det store indtryk, for jeg kan ikke huske, at jeg tidligere har gjort det. Men nu har jeg prøvet. Og det var sjovt. Tænkte, at det nok var en god idé lige at tjekke op på You-tube hvordan man barberede den ged. Det var nemt. Bagefter legede jeg med vand og neglelak for at marmorere dem. Og nu vil jeg gerne dele resultatet med dig.

Sådan gør du:

Prik et hul i begge ender af ægget med en knappenål eller lignende. Jeg brugte tandstikkere til lige at gøre hullerne større efter prikket. Pust i den smalle ende af ægget. Jeg nappede lige et bette stykke af i den tykkeste ende (efter at have pustet mig gasblå i hovedet….og 2 pinex senere).

Bettina Holst Blog marmorerede æg 1

Bettina Holst Blog marmorerede æg 2

Så skal de dekoreres!

Jeg havde ikke lyst til at ofre en skål, så jeg puttede en plastikpose i skålen. Fyld skålen med sådan lidt halvlunken vand. Klip et stykke ståltråd af på ca. 12-15 cm og put det ind igennem ægget (fra hul til hul). Hæld neglelak i (gerne flere farver på en gang).

Bettina Holst Blog marmorerede æg 3

Og så skal der dyppes. Wiiiii…

Bettina Holst Blog marmorerede æg 4

Bettina Holst Blog marmorerede æg 5

Har du puttet for lidt neglelak i hældes der bare mere og dyppes igen. Det gentages indtil du synes ægget er fint dækket. Hæng dem til tørre på en træpind (dem der f.eks. bruges til at grille med) mellem 2 glas eller lignende. Hav et par lag af køkkenrullen under.

Bettina Holst Blog marmorerede æg 6

Da de havde hængt i 5 nano sekunder, opgav min tålmodighed og jeg hentede føntørreren.

Tadaaa. Det færdige resultat:

Bettina Holst Blog marmorerede æg 7

Bettina Holst Blog marmorerede æg 8

Bettina Holst Blog marmorerede æg 10

Jeg har købt de små mini potter hos CCHobby (de kommer godt nok kun i kolli på 48 stk.). Jeg tænker, at jeg vil dekorere vores påskebord med ovenstående æg og endvidere lave bordkort til vores påskefrokost også af de små potter – den idé skal jeg nok også vise dig) 🙂

Håber du blev inspireret ?. Du spørg´ bare, hvis der er noget du er itvivl om.

Du kan også marmorere kogte æg – klik og se hvordan jeg gjorde sidste år.

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

5 Kommentarer

 • Svar Rikke reif 11/04/2014 kl. 22:57

  Hvor er de flotte…

 • Svar Annette Andersen 12/04/2014 kl. 15:26

  De er fine. Man kan købe en ægge-udpuster i Panduro Hobby. Så slipper man for at blive ør i hele hovedet 🙂

  • Svar bettinaholst 13/04/2014 kl. 09:38

   Ja nu hvor du nævner det kender jeg dem egentlig godt :-). Jeg lavede bare hullet en lille tand større i den største ende og så gik det lynhurtigt at puste, men skal man lave mange og nogle med små huller, kan den puster vist godt anbefales 🙂

 • Svar Ideer til at pynte påskebordet | Bettina Holst Blog 16/04/2014 kl. 10:52

  […] Selv vil jeg pynte med æggeskaller og æg jeg har pustet og marmoreret med neglelak. […]

 • Smid mig en Hilsen