Maletips, Mine projekter, Vores have

Mal dine krukker

Mal dine krukker

Det er billigere end at købe nye.

Sidste år fik jeg pludselig et flip over vores krukker. Vi havde mange men de var i forskellige brunlige og sorte farver, der ikke spillede særlig godt sammen. Et par stykker var decideret grimme.

Jeg ønskede et mere roligt og ens udtryk, så blomster m.v. bedre kunne komme til deres ret. Og jeg synes at sort er en fantastisk baggrund til mange ting. Den farve indrammer virkelig mange ting på smukkeste vis.

Sådan så en lille del af samlingen ud før de fik en overhaling sidste sommer med maling fra Beckers:

Blog Bettina Holst maling af krukker 1

Blog Bettina Holst maling af krukker 2

Blog Bettina Holst maling af krukker 3

Jeg brugte denne vinduesmaling (efter anbefaling af altid hjælpsomme Leif fra Promaling på Frederiksberg). Jeg hentede malingen i butikken, men den kan også købes online på www.promaling.dk. Lækker og smidig maling at male med og der var til mange krukker.

Faktisk rigtig mange.

Jeg vaskede først lige krukkerne af i varmt vand og så fik de ellers 2 lag maling.

Grunden til at jeg ikke lavede indlægget allerede sidste år, var at jeg virkelig ville teste malingen, inden jeg skrev om den her og anbefalede den. Der er nu gået et år og status er at krukkerne har stået udenfor lige siden de fik maling. De har altså været igennem sol, regn, rusk og en snevinter og de er fuldstændig som da jeg malede dem.

Så kun en tommelfinger op herfra matriklen 🙂

Nedestående billeder er dugfriske fra i fredags:

Blog Bettina Holst maling af krukker 4

Blog Bettina Holst maling af krukker 5

Blog Bettina Holst maling af krukker 6

Blog Bettina Holst maling af krukker 7

Terrasse gulvet malede jeg også sidste år og det projekt kan du læse om her, hvor jeg viser før/efter billeder.

Som du kan se skaller malingen allerede nu. Det er ikke malingen, der er noget galt med, men min dovenskab sidste år, da jeg tog chancen og undlod at slibe gulvet først. Dét burde jeg have gjort, da det på det tidspunkt ikke havde fået olie/maling i mange år. Jeg vaskede det kun inden jeg malede…

Og det var dumt.

Jeg må på den igen og slibe først og så en ny omgang maling.

Men det bliver først til næste år. Jeg har besluttet mig for at jeg godt kan lide det slidte look.

Bum.

Er du blevet nysgerrig på at se billeder fra da jeg lavede pallemøblerne så er det også i dette indlæg, du får stillet din nysgerrighed.

Blog Bettina Holst maling af krukker 8

Blog Bettina Holst maling af krukker 9

Blog Bettina Holst maling af krukker 10

Blog Bettina Holst maling af krukker 11

Blog Bettina Holst maling af krukker 12

Hynderne på vores pallemøbler blev skiftet i foråret, da det viste sig, at de første hynder vi modtog fra www.mystack.dk ikke kunne tåle solen´s stråler. De var mere egnet til indendørs brug. Jeg har haft en super god dialog med Lars og Rikke fra firmaet og vi blev enige om at jeg istedet skulle se om disse ikke var bedre.

Og dét er de !

De er så også dobbelt så dyre, men vi har planer om at de skal holde i mange år. Rigtig mange og ser det som en god investering (dog er der også tale om en delvis sponsorering af firmaet – mod at vi tester dem).

Hvad har vi så erfaret indtil videre ?:

De kan sagtens tåle at ligge ude i regnen. Dog har vi erfaret, at kommer der vedvarende regn, så er det en god idé at tage dem ind (det bliver også anbefalet af forhandleren). Vi testede dem dog alligevel i en uge, hvor det pissede ned i lårfede stråler hver dag. Bare fordi vi var nysgerrige for at se hvad de egentlig kunne klare.

Betrækkene tørrede ret hurtigt, men selve hynderne blev driv våde og vi måtte tage betrækkene helt af for at hynderne kunne gennemtørre. Det gjorde de på 1 døgn i solskin. Det var måske en liiige voldsom nok test at udsætte dem for, men nu ved vi hvor meget og hvor lidt regn de kan tåle. Vi tager dem ikke ind hvis der kommer en byge for så tørre de forholdsvis hurtigt, men vi tager dem ind nu, hvis de lover vedvarende regn længe. Madrasser og betræk har ligget ude (stort set) siden maj og de har ikke forandret sig en tøddel.

Fantastisk.

Blog Bettina Holst maling af krukker 13

 

Blog Bettina Holst maling af krukker 15

Blog Bettina Holst maling af krukker 14

Det var lidt nyt her fra matriklen.

Ha´ en skøn dag!

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

88 Kommentarer

 • Svar Anne 27/07/2015 kl. 18:56

  Jeg er vild med din gårdhave – engang får jeg bedre plads! Krukkerne er rigtig fine, måske skulle jeg male mine……

  • Svar bettinaholst 29/07/2015 kl. 08:04

   Tak Anne 🙂

   Jeg havde drømt om en gårdhave i mange mange år. Endelig lykkedes det at finde huset OG gårdhaven 🙂

 • Svar Vores terrasse før/efter 24/08/2015 kl. 11:31

  […] UPDATE på hynderne kan du se i dette indlæg !! […]

 • Svar Byg din egen soveseng/bænk med opbevaring 19/01/2016 kl. 17:14

  […] og kunne rumme vores 10 store 60×60 puder, som vi kun bruger om sommeren ude på vores palle terrasse. Jeg håber jeg kan lokke min moster til at sy 2 hynder for […]

 • Svar Vores terrasse - før/efter - Bettina Holst Blog 06/06/2016 kl. 15:06

  […] De sidste 2 år har vi haft vores palle lounge. Kan du huske den ?. Ellers sving forbi dette indlæg om hvordan terrassen så ud med palle loungen. […]

 • Svar Merethe Balchen 23/03/2017 kl. 18:48

  Hvordan ser dine krukker ud i dag, overvejer at male mine.

 • Svar Terrassen i baghaven vol 3 - Bettina Holst Blog 30/06/2017 kl. 16:25

  […] Alle vores krukker malede jeg får et par år siden sorte. […]

 • Svar Lisbet 05/07/2017 kl. 20:30

  Hej, vil forsøge at male mine krukker, de er bare flotte dine. Hvor meget maling tror du der går til 12 stk i blandede størrelser? Vh Lisbet

  • Svar bettinaholst 13/07/2017 kl. 16:09

   Hej Lisbet

   Jeg synes ikke jeg brugte ret meget og jeg malede MANGE. Hmm det er ved at være nogle år siden, men jeg vil skyde på jeg brugte omkring 5 liter til alle mine og det svarer nok meget godt overens med dit antal 🙂

   Kh Bettina

 • Svar Maybrirh 05/04/2021 kl. 11:28

  Jeg har den samme udfordring. Og nu jeg læster jeg så dit opslag …. Den maling du har brugt, den har jeg i samme mærke som sokkelmaling og i sort. Tør jeg prøve det ?

  • Svar bettinaholst 27/04/2021 kl. 18:56

   Ja giv det et forsøg. Jeg tænker ikke så meget, jeg gør det bare. Noget går godt noget gør ikke. Vores krukker var i forvejen grimme, så der var ikke så meget at miste 🙂

 • Svar Palleterrasse - Bettina Holst Blog 07/12/2021 kl. 22:11

  […] Prisen er excl. maling (den havde vi en halv bøtte af og er sponsoreret af Beckers) og excl. hynder (de har en del år på bagen og stammer fra et andet terrasseprojekt, hvor jeg malede vores krukker sorte) […]

 • Smid mig en Hilsen