Design

Lampe drømme er heldigvis gratis

*Reklameindlæg

Lampe drømme er heldigvis gratis

Mange kvinder elsker at købe sko. Og tasker. Og tøj. Jeg elsker lamper. Jeg har nærmest en lampe fetish. Jamen det har jeg. Jeg er i bund og grund ligeglad med om det er billige eller dyre lamper. Bare designet er fedt.

Altså.

Jeg er ikke l.i.g.e.g.l.a.d med prisen. Faktum er, at vi ikke ligefrem vælter os i penge, så at købe dyre lamper ligger ikke lige først for. Vi har én dyr lampe – FLOS 265. Det tog mig 56 uger at spare op til den. Krone for krone. Helt bogstaveligt. Jeg har skrevet om det her.

Jeg kigger tit og ofte på lamper på nettet. Bare fordi det jo ikke koster en fis at kigge. Det er afsindig så mange fede lamper, der findes derude. Lofts- bord- og væglamper. Og pendler. Og standerlamper. Alle mulige- og umulige designs. Jeg er også vild med selv at lave lamper. Sidste efterår var jeg jo i TV2-Frihuset hvor jeg lavede en lampe på live tv 🙂

Der er også mange, der sælger lamper. Nogle webshops har dog et større udvalg end andre.

F.eks. har www.andlight.dk mere end – hold lige fast i gebisset – 3.000 lamper i deres udvalg.

Tretusinde.

Det er altså en sjat !

Når jeg kigger på lamper falder jeg for designs, hvor der er kælet for detaljen. Den må gerne være lidt skulpturel i det. Lidt skæv og anderledes gør heller ikke noget. Har den humor og ligner et kunststykke som denne bordlampe fra Marc Pascal Eyoi Yoi (første billede), så får den straks min interesse og opmærksomhed. Prisen taler vi ikke om. Vi bliver bare ved drømmen.  Har du ikke sluppet taget i gebisset endnu, så hold bare fast lidt endnu. Du kan se prisen her hvis du er nysgerrig.

Heldigvis er drømme helt gratis. Jeg drømmer f.eks. også om at eje 1 FLOS 265 mere. I hvid. Eller måske en mere i sort ?

Faktisk er det en sindsyg uheldig fetish jeg har, for min mand hader at hænge lamper op. Altså som i virkelig hader, så hver gang han hører denne sætning “skat, jeg har set den fedeste lampe idag…” slår han nærmest flikflak og sveden begynder at anes på overlæben. Lige indtil jeg fortsætter “det er en bordlampe og den ville….“, så slapper han lidt af igen, for den skal jo bare sættes i et stikkontakt. Puhhh husfreden er afværget.

I denne omgang.

Luksuslamper.dk har mange af de rigtig fede mærker og design. Mange der koster boksen. Og ja de har også mor´s yndlingslampe – FLOS 265. Så udover den der “av-av-dyr-dyr-bordlampe-men-gosh-hvor-er-den-sjov-og-lækker” og en FLOS 265 mere, så ville f.eks. disse lamper f.eks. også bo rigtig pænt hjemme hos os:

 

Blog Bettina Holst my home - inspiration 33

På billedet herover kan du se hvordan FLOS 265 hænger hjemme hos os i vores stue.

Udover at jeg elsker, at få en ny lampe (woop woop når det sker), så er det ligeså vigtigt som designet, at den giver et godt lys. For en fed lampe med en dårlig belysning kan være godt det samme. I vores lokale lampeforretning må man f.eks. gerne låne flere typer pærer, så man kan se hvilken, der er bedst til lampen derhjemme. For watt er ikke bare watt. Det er heller ikke lige meget hvilken type pære er. Jeg har det f.eks. lidt stramt med el-spare pærer, fordi jeg synes de giver et for gult eller for mærkeligt lys. Faktisk synes jeg, at det kan være lidt af en jungle, at finde den perfekte lysstyrke/pære.

Jeg rammer a.l.d.r.i.g rigtig i første omgang.

Hvordan har du det med lamper ?. Er du ligeglad med hvilke lamper du har – bare de giver lys – eller har du det lidt som mig ?. De må gerne have lidt kant, humor, lækkerhed osv. ?

Kærligst Bettina

..//Indlægget indeholder et sponsoreret link.

 

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

10 Kommentarer

 • Svar Charlotte 19/05/2015 kl. 09:27

  Jeg har den samme svaghed for lamper og helst rigtig mange af dem. Og min mand er heler ikke så begejstret for at hænge dem op. Min favorit designer er Louise Cambell og Le Klint…men som du skriver er sandt det er gratis at drømme, men ikke umuligt at få opfyldt når jeg har sparet nok op. ;o) Mvh Charlotte

  • Svar bettinaholst 19/05/2015 kl. 18:44

   Jeg kan virkelig sidde i timer og bare finde lamper . Det kan gøre en kæmpe forskel i indretningen alt afhængig af hvilke lamper man har. Dejligt du deler samme interesse 🙂

 • Svar Emma Schmidt 19/05/2015 kl. 14:54

  Jeg er også en af de kvinder, der hellere ville købe mig fattig i lamper end i sko. Også derfor bruger jeg ofte flere timer på at sidde og searche nettet for flotte lamper. Noget der lige er gået op for mig, er, at lampegiganten faktisk også har et imponerende udvalg af lamper. Ikke alle er kønne overhovedet men der gemmer sig nogle ret unikke og smukke lamper i blandt det enorme hav. Og til virkelig venlige priser.

  • Svar bettinaholst 19/05/2015 kl. 18:48

   Hvor er det fedt at høre at jeg ikke er den eneste ! 🙂

   Du har helt ret Lampegiganten har også mange og nej de er ikke alle lige kønne. De gør det ikke så meget i design lamper synes jeg – men de har helt klart et fint udvalg også og til spiselige priser 🙂

 • Svar Randi 19/05/2015 kl. 19:17

  Hvor er det bare fantastisk at høre hvor vedholdende du var, for at få fat i drømmelampen.

  Jeg gjorde det samme med min bryllupskjole, da min mand havde lagt et alt for lavt budget. Så i hemmelighed sparede jeg lidt ekstra op ved siden af, og fik drømmekjolen.

  • Svar bettinaholst 19/05/2015 kl. 22:37

   Jahh hvor sejt gået f dig ! . Når der er noget jeg virkelig gerne vil have, så kan jeg være enorm stædig og vedholdende 🙂

 • Svar Pia 19/05/2015 kl. 20:12

  Jeg helt klart en af dem der hellere køber sko. Udover et enormt fattigt lampeudvalg herhjemme, så er de lamper der er til stede alle umådeligt grimt sat op; ledninger der hænger og dingler, fatninger der sidder skævt og akavede placeringer i rummet. Størstedelen af dem vi har var her da vi flyttede ind, og emmer bare af hurtigløsninger og ungkarle-hybel. Heldigvis har vi højt til loftet, så hvis man holder blikket lavt er de ude af syne (og ude af sind).

  Spørgsmål: Hvad gør i lampe-eksperter med ledningen mellem lampe og udtag? Jeg synes altid det bliver en kikset affære, og så kan lampen være nok så pæn, men hænger den der i selvskab med dingleledning halvt på vej ud udtaget, eller manisk fastsat med kabelklips i et forsøg på at skjule den – tja, så går lidt af charmen ligesom af.

  Så lampeindlæg for lampe-analfabeter (skyldig!), og gerne med lidt ‘styling’ af/med lamper, ville jeg absolut ikke have noget imod.

  • Svar bettinaholst 19/05/2015 kl. 22:44

   Åhhhh ja det er ulempen ved lamper. Undskyld med jeg kunne alligevel ikke lade være med at grine lidt af din beskrivelse 🙂

   Jeg HADER selv ledninger. Både dem som følger med lamper, tv-rodet og pc-rodet.

   De fleste af de loftslamper vi har er sat direkte op i udtaget i loftet. Problemet kan være hvis udtaget sidder i væggen (tænker at det er det du kæmper med ?). I vores soveværelse har jeg valgt at skjule ledningen langs loftet/væggen i en af de der ledningskjulere (plastik). Det samme gælder alle ledninger under tv-bænken. I køkkenet har vi en stump ledning som bare hænger ca 5-10 cm ned – altså løst.

   Jeg vil overveje om jeg kan finde nogle fine ideer/løsninger at vise frem i en blog indlæg omkring problemet. Jeg tænker at vi nok er 98% der har det ens med ledninger.

   • Svar Pia 20/05/2015 kl. 16:01

    Faktisk sidder vores udtag også i loftet – lige i midten af rummet i en rosette (Københavnerlejlighed).
    Men når lampen(/lamperne) ikke skal hænge i rosetten, men 1.5 meter længere henne i rummet, så synes jeg det ser lidt mærkeligt ud.
    Det svarer vel lidt til at hænge en ramme op, og så hænge billedet 1.5 meter ved siden af rammen?

    Det kan være taktikken ikke er at gemme dem væk, men måske gøre lidt ud af dem – evt. bytte dem ud med en stofledning hvor det lige passer ind…
    Jeg må på google/pinterest.

    Et ledningsindlæg (hehe) lyder fantastisk mens vi venter på det der trådløse strøm 🙂

    • Svar bettinaholst 20/05/2015 kl. 20:14

     Åhhh du er god til at beskrive – elsker sætningen med billedet og rammen, hahha. Jeg er med på trådløs strøm 🙂

     Jeg har det motto at hvis ikke du kan skjule det du gerne vil, så fremhæv det på en fed måde istedet 🙂

  Smid mig en Hilsen