Vores have

Kom med udenfor – før/efter

Kom med udenfor – før/efter

Idag vil jeg gerne invitere dig med udenfor i vores have.

Dig, der har fulgt med længe ved måske, at vi i 2012 købte vores (læs min) drømme villa i Haslev (20 km syd for Køge).

Drømmen var, at vi både skulle have et hus at bo i (naturligvis) samt et sted, hvor jeg kunne have værksted/atelier. Min drøm var yderligere en have med en masse gamle træer og buske.

Dét fik jeg ikke lige helt, men en have på 2400 kvm fik vi da med. Jeg havde også en drøm om at mit værksted og vores hus skulle være forbundet af en gårdhave.

Det fik jeg.

Selvom der ikke var den her gamle gamle tilgroede have, så har vi alligevel brugt mange kræfter på at fjerne en masse i haven; (et stort halvdødt pære espalier), 3 kæmpe bede, 6 æbletræer er fjernet, (vi beholdt 10 !) og en masse ragelse, der lå rundt omkring.

Nu er vi gået igang med at indrette haven som vi (læs jeg) gerne vil have den skal være.

Holy moly det er godtnok dyrt at anlægge have (jeg ved det egentlig godt, men bliver alligevel overasket hver gang jeg står foran kasseapparatet på planteskolen), så vi snupper have projekterne bid for bid. Sparer op (øremærker penge) til hvert projekt. I år brugte vi bla. feriepengene + opsparing til at købe terrassemøbler – det kan du læse om her.

Noget andet vi også brugte penge på, var at anlægge et forholdsvis stort bed uden foran mit atelier.

Atelieret tog et par håndværkere næsten 6 måneder at istandsætte indvendigt og du kan læse om dét projekt her.

Udvendigt stod det umalet i 3 år !! – meget uhørt for mig 🙂

Men sidste forår blev det malet og i år anlagde vi et bed foran.

Idag spammer jeg dig med en masse før og efter billeder.

Here we go.

FØR/BEFORE:

blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-1

blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-2 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-3 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-4

Under:

Huset blev malet sidste år og hellige moder hvor det hjalp !. Malingen vi brugte var facademaling fra www.promaling.dk – helt præcis denne facedemaling. Som du måske kan se ude i højre side af billedet, så er der også kommet en låge til. Den.har.min.mand.med.8.tommelfingre.selv.lavet – Yup yup – han lavede den en dag jeg ikke var hjemme for at overraske mig. Og overrasket….det blev jeg.

Glædeligt

Den binder af h. til men hva` faen. Den virker da og skal bare have en justering.

En gang med tiden…

blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-5

EFTER/AFTER i maj 2016:

Vi købte – og hold lige fast i svingdøren – 42 buske !!.

Prisen ligger i gennemsnit på ca. 100 kr.

Ca. 1/3 købte vi i Bilka havecenter i Næstved til 69,- kr. pr. stk. og resten i et havecenter i Næstved. Der kostede de mellem 99,- og 149,- kr. Dem fra Bilka var edderdulme sølle ved siden af dem fra havecentret, meeen de er altså ved at komme nu også. Jeg har været flittig med at vande og passe bedet. De første 2 år skal de jo have lidt vandhælp, hvis ikke der kommer noget oppe fra.

Vi har helt sikkert plantet dem alt for tæt, men vi (jeg) ønsker et “ikke så friseret bed” og når de bliver for store kommer de under saksen.

blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-6 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-7 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-8 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-9

Efter/after september 2016:

Hmmm nu hvor jeg selv rigtig kigger på billederne, så synes jeg ikke det ligner at der er sket en sk..disse, men stort set alle planterne ér vokset til dobbelt størrelse. Mange var heller ikke specielt store, da de blev plantet. Jeg glæder mig til om et år på samme tid, at vise dig, hvor meget der er sket (eller hvor lidt…gisp…aii …..satser på meget) 🙂

blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-10 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-11 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-15blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-12 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-13 blog-bettina-holst-mit-atelier-bed-foer-efter-14

Men hov.

Hvad var nu det for en bænk tænker du måske ??

Jeg lavede den faktisk sidste år. Som jeg startede med at skrive, så lå der en del “skrammel” i haven, da vi overtog huset, men det meste “skrammel” var godt skrammel.

Set med mine øjne.

Blandt andet lå der 1 træstige (og faktisk var der også en i mit værksted – som vi fandt dengang mit værksted så sådan ud).

Stigen fra haven er den, der nu er havebænk foran atelieret. Da vi nedlagde et træ for at få plads til vores skur – det projekt kan du se mere til i dette indlæg – skar vi træet op til en masse stubbe. Jeg vidste på daværende tidspunkt ikke hvad jeg ville bruge dem til – men jeg vidste én ting.

De skulle under ingen omstændigheder ud !

De 4 af dem fungerer altså nu som støtte til en havebænk – jeg har nemlig lavet 2 bænke.

Egentlig såre simpel lavet.

2 stubbe. Ovenpå en gammel gedigen træstige, hvorpå jeg har skruet 4 stk. træ brædder i en længde på hhv. 3 og 4 meter på. Skruet direkte ned i stubben.

Bænken der er 4 meter, er den der står foran atelieret. Fantastisk sted at sidde og nyde den midterste del af haven. Vores have er ligesom delt i 3. En kæmpe forhave,  en have i midten (nu med bed) og en baghave (mini frugtlund).

Den anden bænk kan du lige ane på det sidste billede. Den står helt nede ved skoven. Her har vi bygget en pergola hen over. Pergolaen er også lavet af rester fra haven (plus lidt nye brædder). Den skal jeg nok vise tættere på en anden god gang.

Så har jeg ikke mere i denne omgang.

Ha` en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg (personligt – ikke bloggen) kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler.

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

83 Kommentarer

 • Svar Jeg inviterer dig udenfor i vores gårdhave - Bettina Holst Blog 04/10/2016 kl. 09:39

  […] jeg skrev i dette indlæg, så var et stort ønske, dengang vi ledte efter nyt hus, at der var en form for gårdhave mellem […]

 • Svar Kom med udenfor - Bettina Holst Blog 04/11/2016 kl. 10:42

  […] jeg skrev i dette indlæg, så var et stort ønske, dengang vi ledte efter nyt hus, at der var en form for gårdhave mellem […]

 • Svar Inspiration drivhus - Bettina Holst Blog 24/03/2017 kl. 19:25

  […] består af en lille “frugtlund”, et skur, 2 bede, en træ terrasse, en gårdhave og en flise terrasse som vi fik lavet i efteråret, lige der hvor […]

 • Svar Gør det selv i haven - Bettina Holst Blog 16/07/2017 kl. 11:07

  […] Bænken har jeg tidligere skrevet om, men den er nødt til lige at være med igen i dette indlæg. […]

 • Smid mig en Hilsen