Diy, Inspiration, Julerier, Kreative ideer

Kalender gave ideer – præsentationen

Kalender gave ideer – præsentationen.

Idag får du ideer til hvordan du kan servere dine kalendergaver, hvad enten det er til ungerne, din mor, mormor, søster eller hvem der nu skal forkæles. Jeg har gennem de sidste 29 år hvert år lavet kalendergaver til min mormor. Jeg var desværre ikke så flink til at besøge hende så ofte som jeg gerne ville/burde have gjort, men jeg prøvede at bløde lidt op på min dårlige samvittighed med det i december, hvor hun hver dag fik en lille gave.

Hun elskede det og jeg er SÅ glad for at jeg gjorde det. Desværre døde hun lige efter hendes 90 års fødselsdag i januar og stafetten går nu videre til min mor. Hun ved det ikke endnu og jeg håber hun bliver glad når hun lige om snart får de 24 pakker.

Min mand har også igennem mange år fået pakkekalender og hvert år finder jeg en ny måde at servere den på. Jeg mangler lige at købe de sidste 7 gaver og så får du den at se.

Men indtil da har jeg fundet andre ideer frem som du måske kan blive inspireret af:

Blog bettina Holst kalender gave ideer 6

Source/kilde

Lav et hus af toiletruller. Put de små gaver ind i hver rulle og luk dem med pap eller karton. Synes det er en ret sød idé og ikke mindst en skøn måde at genbruge toiletruller på.

Blog bettina Holst kalender gave ideer 4

Source/kilde

Put dine gaver i små stofposer som du kan klippe ud af et gammel lagen eller stof du i forvejen har liggende (alternativt kan en gammel t-shirt eller sweater også bruges). Klip firkanter, læg din gave og bind med et bånd og hæng gaverne på en gren fra haven eller fundet i skoven. Du kan som her tilføre en lille lyskæde.

Jeg kan forestille mig, at det vil se vildt hyggeligt ud.

Blog bettina Holst kalender gave ideer 3

Source/kilde

Find en gammel eller ny ramme frem og sæt pakkerne på. Hvis du ikke vejer for meget kan de sættes på med elefantsnot. Du kan også skrue små kroge på og hænge pakkerne på dem.

Dekorativ er den ikke ?

Blog bettina Holst kalender gave ideer 5

Source/kilde

Denne burde ikke tage så lang tid at lave. Find en gammel ramme/billede/maleri og mal den dekorativt evt. med tavlelak som her. Sæt små kroge i hver side og bind en snor på. Læg gaverne i små poser (fås bla. i Søstrene Grene) og hæng dem på med klemmer.

Sød og enkel og så kan den jo genbruges år efter år.

Blog bettina Holst kalender gave ideer 1

Source/kilde

Denne idé er til dig, der vil give anderledes kalendergaver. Kalendergaver behøver nemlig ikke komme i pakkeform. Lav nogle søde kort (køb evt. manilla mærker (fås både i Søstrene Grene og Tiger butikkerne) og dekorér dem). Bag på kan du skrive enten en sød lille hilsen hver dag (koster gratis men glæder enormt) og/eller måske tilbyde din hjælp med noget.

Eksempler hvis det er til en voksen. Jeg skyder bare løs fra hoften:

 1. Vi 2 skal i biffen sammen den XX
 2. Jeg tager opvasken næste gang vi ses
 3. Jeg kommer og går med din hund den XX
 4. Jeg passer hunden/katten/fiskene næste gang du skal på ferie
 5. Jeg kommer og hjælper dig med at fjerne de fliser du længe har snakket om skal væk
 6. Jeg giver desserten næsten gang vi er på café
 7. Gælder til 1 x græsslåning
 8. Jeg henter dig næsten gang du er i byen
 9. “Du betyder alt for mig. Du er den dejligste veninde/mor/søster/far og jeg ville ikke bytte dig for noget i verden”
 10. Næste gang du skal male en væg kommer jeg og hjælper.

Osv. osv.

Eksempler hvis det er til børn. Igen skyder jeg bare fra hoften:

 1. Iaften er det popcorn aften og vi skal se tegnefilmen XX sammen
 2. Idag skal vi bage den chokoladekage du elsker
 3. Idag skal vi i Zoo
 4. Idag skal vi ud og samle blade i skoven og have varm cacao bagefter på café XX
 5. Idag skal vi i biffen
 6. Idag skal du gå ud i skuret og lede efter en rød pakke
 7. Idag passer far lillesøster/lillebror og vi skal XX
 8. Idag maler vi din ene væg med tavlelak og bagefter må du tegne på den lige som du har lyst
 9. Idag skal vi lave pandekager sammen
 10. Idag må du være længe oppe og vi skal putte med dyner og slik i sofaen
 11. Idag skal på kursus og lære at lave bolcher
 12. Idag skal vi være kreative og lege med porcelæn

Osv. osv.

Du kan jo selv vælge hvor meget og hvor lidt. Selvom det er til børn behøver de på ingen måde få pakker hver dag eller noget der koster alverden. De fleste børn vil i bund og grund hellere være sammen med deres mor og far i 100% os-tid i en måske fortravlet hverdag. Det er jo heldigvis os forældre, der selv sætter standarden og forventningerne op/ned ikke lige fra de bliver født ikke ?.

Blog bettina Holst kalender gave ideer 2

Source/kilde

Endnu en idé med toiletruller. Ved at bruge denne indpakning både genbruger man på en fin måde samt begrænser hvad der kan være i pakkerne. Der er plads til f.eks. små rosinpakker, 1-kroners slikposer, små sedler med hilsner, smarties der ligger løst, 5 lakridser osv. osv.

Topbilledet er fundet her.

Hvis du vil se de tidligere kalender ideer, jeg har vist gennem de sidste mange år, så klik her.

Jeg håber du fandt inspiration idag ?

Kærligst Bettina

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler fra mit eget hjem.

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Linda Boldreel 22/11/2015 kl. 04:40

  Sikke nogle fine ideer.. Jeg laver også kalendergaver til mine forældre hver år.. Det første år havde jeg gemt alle gaverne forskellige steder i huset… Og så havde jeg klistret tal på skabslåger mv .. Så de måtte på jagt i hele huset for at finde dagens pakke 🙂

  • Svar bettinaholst 24/11/2015 kl. 11:26

   Aiii det var også en rigtig god idé. Der er et eller andet helt specielt ved at give sine forældre/bedsteforældre gave synes jeg 🙂

 • Svar Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal 22/11/2015 kl. 14:59

  Jeg giver min mand adventsgaver lige som sidste år. Den ene er en specialbestilling, som jeg glæder mig helt afsindig til at give ham. Gaverne er ikke store, overhovedet, men lidt har også ret. 🙂

  • Svar bettinaholst 24/11/2015 kl. 11:28

   Gaverne til min mand er heller ikke hverken store eller specielt dyre. Har et princip om at hver enkel max. må koste 10 kr. De 4 adventssøndage er de så lidt større men max. 50 kr. 🙂

 • Svar Line 26/11/2017 kl. 22:58

  Så fine ideer. Tak for inspiration.
  Må man spørger hvad i køber og putter i de fine små pakker. Jeg er selv i gang med at lave en til min farmor og farfar. Men syntes godt nok det er svært 😬

  • Svar bettinaholst 27/11/2017 kl. 22:09

   Hej Line

   Ideerne her er bare til inspiration – ikke mine egne billeder. Jeg laver dog også kalendergaver til min mor. I 30 år lavede jeg til min mormor men da hun døde for 3 år siden overtog min mor traditionen 🙂

   Både til min mormor og nu min mor giver jeg bla.: 1. dec. 1 kalenderlys og så ellers: servietter, krydderier, juleslik. julechokolade, bolcher, frotté strømper (hyggesokker) fra f.eks. Tiger, klip-selv julehjerte-pakke, viskestykke, sæbe, træ grydeske osv. osv. Halvdelen er mundgodt, resten ting. Jeg finder rigtig meget af det i Tiger og Søstrene Grene 🙂

   Kh Bettina

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.