Kreative ideer, Mine projekter

Jeg tester min teori

Jeg tester min teori

I dette indlæg om at tegne/male på glas, skrev jeg, at jeg selv havde tænkt mig at lave noget lign. som de billeder jeg havde fundet frem. Jeg skrev også, at jeg ville spraymale nogle glasflasker og tegne på dem med Posca tuscher.

Efterfølgende fik jeg en sød mail fra en mor som skrev, at hun sammen med sine børn, ville lave noget ligende, men at hun havde fået at vide af sin farvehandler, at man ikke kan spraymale på glas og i Panduro havde hun fået at vide, at Posca tuscher ikke er vandfaste og holdbare.

Hun ville derfor gerne vide hvad jeg præcis havde tænkt mig at gøre.

For det første så kan man sagtens spraymale på glas.

Punktum.

Man skal bare overholde den tid, der skal være mellem lagene. På min spraymaling var overmalbar tiden 4 timer. Jeg gav det 3 gange. Og ikke for meget af gangen. Derefter gav jeg det en gang decoupagelak som jeg påførte med en blød pensel. Efterfølgende tegnede jeg lige et par hurtige tern (glasset er ikke ment som en “keeper” – skulle blot bruges som test).

Det er korrekt at Posca tuscher ikke er vandfast. Det har jeg nævnt i tidligere indlæg. Men man kan forsegle dem med decoupagelak (limlak). Sørg for at tusch tegningen er helt tør og giv det så et hurtigt tyndt lag decoupagelak (endelig ikke pensle mere end 2 gange samme sted). Når dette lag er helt tørt skal det have en gang mere af decoupagelakken (nu kan det sagtens få et godt lag).

Spraymalingen og tuschen er nu forseglet og kan klare en tur under vandhanen og efterfølgende tørres/duppes af.

Nu har jeg så testet min påstand.

Og nu ved du det.

Decoupagelakken kan købes i de fleste hobbyforretninger.

Kærligst Bettina

Følg med i bloggen`s univers på Facebook.

Er du på Facebook?

Det er bloggen!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

13 Kommentarer

 • Svar Onkel Eva 21/10/2012 kl. 21:13

  Uden at have afprøvet det selv…., gad vide om spraylak måske dur bedre ovenpå Posca’erne?

 • Svar Bettina Holst - stedet hvor alt kan ske 21/10/2012 kl. 21:43

  Posca på lærred skal forsegles med Fixativ (spray), der koster ml. 100-130 kr eller den meget billigere udgave, der også virker: nemlig hårlak 🙂

  På glas vil jeg dog bruge dekoupagelakken, da det så kan tørres af med en våd klud.

 • Svar unikarina 24/10/2012 kl. 17:59

  Jeg har lige skrevet et indlæg om at tegne med Posca på porcelæn. Posca har lavet guider til at man kan hærde det i ovnen – og så skulle man tro at det var holdbart. Men det er det IKKE – og jeg har fået den tilbagemelding at Posca også lige selv har fundet ud af det. Om de trækker deres anbefalinger tilbage om brugen af Posca ved jeg ikke…. Men jeg er ærgerlig for de er rigtig gode at tegen med.

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 24/10/2012 kl. 20:12

   Ok ovnen havde jeg slet ikke tænkt på som en mulighed, men at forsegle dem med dekoupagelak virker rigtig fint (tror måske ikke de kan klare en tur i opvaskemaskinen..), men de kan sagtens tåle en tur under hanen og efterfølgende blive tørret, som jeg viser, så du må ikke afskrive Posca som en tegnemulighed. På mine lærreder forsegler jeg dem med hårlak.

   Jeg kan slet ikke undvære mine tuscher 🙂

 • Svar Genbrug af gamle glas | Bettina Holst Blog 11/08/2013 kl. 17:43

  […] 2. Du kan også spraymale dine glas og lade dem tørre helt. Derefter kan man tegne på dem med Posca tuscher. Slut af med enten decoupagelak eller gulvlak. Læs mere i dette tidligere indlæg. […]

 • Svar Nadia Pontoppidan 20/10/2016 kl. 18:13

  Hej Bettina
  Nu kan jeg se at dette opslag er noget gammelt efterhånden, men håber da din side stadig er aktiv og at jeg får et hurtigt svar, hvis du da kender svaret ? Kan man bruge laklim i stedet for decoupagelim? Der står på den flaske jeg har af laklim at det er næsten det samme som decoupagelim og godt kan bruges på glas, men jeg ville lige hører om det er noget du har erfaring med?
  Hilsen Nadia ?

  • Svar bettinaholst 21/10/2016 kl. 14:38

   Hej Nadia yes yes siden er skam yderst aktiv. Poster nye opslag flere gange om ugen 🙂

   Decoupagelak ér en limlak, så det er faktisk bare 2 ord om samme lim 🙂

   Kh

 • Svar Ann 07/11/2019 kl. 10:11

  Hej Bettina,
  Jeg må bare sige at jeg er vild med dine malerier og vild med at følge dig på insta.
  Jeg har også lige et spørgsmål vedr. decoupagelak, som du måske kan svare på? Jeg har sat tørrede blomster på et stykke træ med decoupagelak og derefter endnu et lag decoupagelak som afslutning. Men det bliver ved med at være klistret. Tror du jeg skal prøve med endnu et lag decoupagelak?
  På forhånd tusind tak for dit input.
  Kh Ann

  • Svar bettinaholst 12/11/2019 kl. 18:14

   Tusind tak Ann – det er jeg dæleme glad for at høre! 🙂

   Hmmm dekoupagelak burde IKKE klistre. Hvilken en bruger du?

   Kh Bettina

 • Svar Jette Sølbek-Severin 29/02/2020 kl. 12:48

  Hej Betina
  Min datter vil lave et mønster på tallerkner til hendes konfirmation
  Hun har brugt posca tusser og så er vi anbefalet at bruge en porcelæns lak fra panduro til at hærde med, men posca’en tåler ikke pensels Strøget, da den ødelægger det 😩
  Har du et andet fif? 🙏🏻

 • Svar Solveig 28/09/2020 kl. 09:17

  Hej Bettina
  Jeg bruger posca på sten og giver dem efterfølgende 2 x decoupagelak/limlak.
  Men jeg oplever desværre, at den orange farve simpelthen falmer i vind og vejr og ender op med at være nærmest lyserød og meget meget falmet.
  Har du oplevet det? Og har du evt nogle tips?

  • Svar bettinaholst 28/09/2020 kl. 19:12

   Hej Solveig

   Nej det har jeg desværre ingen erfaring med. Jeg bruger kun Posca indenfor og som regel på mine malerier. Jeg ved der er forskel på pigmenterne i de forskellige farver. Typisk indeholder primærfarverne blå, gul og røde farver med pigment end “blandingsfarver”, men om det er det der er årsagen til at den orange Posca falmer ved jeg desværre ikke.

   Kh Bettina

  Smid mig en Hilsen