Kom indenfor, Kreative ideer, Maletips, Mine malerier, Mine projekter, Stuen

Jeg har malet vores parketgulve

Jeg har malet vores parketgulve

Jeg elsker at se hvordan andre forvandler deres bolig. Nogen gange skal der bare så lidt til.

Der er dog sket en del herhjemme i stuen, siden vi flyttede ind i august sidste år. De møbler vi havde med fra det tidligere hus, viste sig, efter at have prøvet os (læs jeg..) lidt (læs meget) frem ikke at passe ordentligt ind. Så meget røg til salg på Den blå avis (og via bloggen). Vi fik solgt mange ting og skulle bare lægge knap 1000,- til så kunne vi få en ny fed sofa med puf (hvor vi selv har sammensat modulerne og hårdhed i siddekomforten) og få den leveret til døren.

På nedenstående billeder kan du se stuen´s forvandling gennem det sidste år. Sofaen i grå og hvid er den samme – bare med forskelligt betræk:

Kom med indenfor og se før og efter billederne:

Stuen uden opslagstavle

stue med opslagstavle (1)

Kill your darling 6

Så blev endevæggen malet grå og jeg ville istedet prøve, hvordan det så ud med en gallerivæg. Var egentlig okay glad for den, men alligevel synes jeg udtrykket virkede en anelse rodet, så den holdt kun knap 5 måneder. Eller blev det kun til 4 (…3 ?).

Anyway.

Gallerivæg stue

Gallerivæg stue 2

Parketgulvet var egentlig oookay, men de tidligere ejere havde haft en vandskade i køkkenet (stuen – og dermed gulvet støder lige op til køkkenet uden dørtrin, så der skulle ske noget i begge rum). Vandskaden havde gjort, at de havde fået skiftet noget af gulvet, hvilket betød, at der var farveforskel. Og det irriterede mig at glo på. Så jeg ville have det malet.

Jeg malede kort efter vi flyttede ind i huset gulvene på 1. sal i en lys grå og jeg er SÅ glad for det. Jeg havde egentlig troet, at det ville kræve lidt kvindelist overfor manden, at skulle strippe stuen for møbler og få det malet, men han var sgu med på den ret hurtig. Nåh men først skulle det hele jo som sagt strippes for møbler (det er jo så den trælse del af det).

stue-gulvmaling-bettinaholst 10

stue-gulvmaling-bettinaholst 14

stue-gulvmaling-bettinaholst 13

stue-gulvmaling-bettinaholst 12

stue-gulvmaling-bettinaholst 11

Først blev gulvet støvsuget. Så vaskede jeg det i grundrens og derefter med rent vand. Så sleb jeg det let (og jeg mener let). Hvor meget og hvor lidt afhænger jo af ens gulv og om det er lakeret eller malet i forvejen. Spørg din farvehandler hvordan du skal forholde dig.

Efter slibningen vaskede jeg det 2 gange med rent vand. Og så blev det malet med 24 timers mellemrum. Og jeg gav det et forholdsvis tykt lag. Jeg sparede ikke på malingen og dyppede rullen konstant i malingen. Den var fantastisk lækker at male med, flød bare og smeltede sammen med gulvet på fineste vis. Normalt skal man vente omkring 5 dage med at flytte ind på gulvet, men jeg skulle have maleworkshop i weekenden, så vi var nødt til at flytte ind igen på 4. dagen (alle møblerne stod nemlig ude i atelieret). Alle møblerne fik filtdutter på fra 3M – kan blandt andet købes i D.O.Shoppen

stue-gulvmaling-bettinaholst 14A

stue-gulvmaling-bettinaholst 15

Det færdige resultat:

Stue-gulvmaling-bettinaholst 2

Stue-gulvmaling-bettinaholst 3

Stue-gulvmaling-bettinaholst 4

Stue-gulvmaling-bettinaholst 1

stue-gulvmaling-bettinaholst 7

Stue-gulvmaling-bettinaholst 2

Der skal nok sidde et par stykke og tænke “åhhhh nej jeg ville have beholdt parketten”, men tro mig; den var ikke så pæn i farven mere – havde fået et kedeligt gulligt skær, så enten skulle det have været slebet på et tidspunkt eller også malet.

Gulvmalingen jeg brugte er til træ- og parketgulve og er købt hos www.promaling.dk. Den er virkelig drøj og rækker altså utroligt langt. Jeg fik blandet en meget lys grå nuance, som ser hvid ud lige når man ser den, men kigger man på panelerne, der er hvide, kan man godt se, at gulvet er gråt og ikke hvidt. Farvekoden er NCS S 1500-N – Halvblank (35).

Super fed maling som jeg kun kan anbefale. Du finder malingen lige her. Det er nu knap 4 uger siden gulvet blev malet og det kan bare holde til det hele. Der er både blevet spildt akrylmaling, cacao og rødbedesaft. Lige til at tørre op. I like. Man kan selvfølgelig se skidtet mere nu og vi støvsuger lidt mere eller snupper en tur med kosten oftere, men det er total lige meget, for jeg er SÅ glad for at jeg malede det.

Elsker vores nye gulve!

Her virker meget mere lyst og lækkert.

Håber du blev inspireret af min forvandling

Ha’ en skøn dag!

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

135 Kommentarer

 • Svar Sine /Frk. Smed 27/09/2013 kl. 09:19

  Det ser virkelig godt ud Bettina! Man kunne næsten have taget de billeder ud fra et boligblad.
  Jeg bor desværre i en lejet lejlighed, så der er desværre ikke mulighed for at lave ret meget om. Kunne nemlig godt tænke mig at male en af væggene i soveværelset mørkegrå.
  Hav en dejlig weekend når du kommer dertil.

  • Svar bettinaholst 27/09/2013 kl. 10:16

   Tusind tak Sine ! 🙂 – vi er selv glade for resultatet. Ja der er begrænsninger når man bor til leje, men en mørkegrå væg i soveværelset lyder som en helt fantastisk idé !

  • Svar Malene Thomsen 07/02/2017 kl. 17:24

   Hej. Er din lysegrå endevæg også S 1500-N? Mvh Malene

   • Svar bettinaholst 08/02/2017 kl. 12:49

    Hej Malene

    Jeg har desværre ikke en farvekode på den. Det var en jeg selv blandede i et anfald af kedsomhed. Den er forlængst malet over. Jeg har dog sidste år malet en anden væg grå som minder en del om den og den har farvekoden: NCS S 2000 N – farven kan ses (på Instagram) i vores stue med den grønne sofa 🙂

    Kh Bettina

 • Svar Charlotte 28/09/2013 kl. 21:28

  Det er blevet super flot Bettina, og det store billede er jeg vild med. Jeg formoder, at du selv har været på spil der også? ;o)

  • Svar bettinaholst 29/09/2013 kl. 15:25

   Tusind Charlotte, ja maleriet er det sidste nye fra min hånd 🙂

 • Svar Anna-Plywood and Pears 29/09/2013 kl. 13:01

  Oh, så snyggt Bettina!!!! Du har verkligen fått till en bra stämning där nu!
  Kram Anna

  • Svar bettinaholst 29/09/2013 kl. 15:25

   Tusind tak Anna, ja nu er jeg ved at være der hvor møblerne passer til huset og til min egentlige stil 🙂

 • Svar AmalieJK 29/09/2013 kl. 18:06

  Hej Bettina! Dine grå-malede gulve ser super lækre ud, og tak for hjemmeside henvisningen og farvekoden 🙂 Men kan du også huske hvad malingen hed? Altså mærket og typen? 🙂 Min kæreste og jeg står nemlig og vil meget gerne male vores gulve og meget gerne magen til dine, men vi er lidt i tvivl om hvilken maling det er :)?

  • Svar bettinaholst 29/09/2013 kl. 18:45

   Hej Amalie og tak for din hilsen 🙂

   Der er ellers link i indlægget til malingen, men med al den tekst drukner den måske, så du får lige linket her: http://promaling.dk/beckers-gulvmaling-trae-halvblank-35-p-1551.html – den ikke ikke super billig men den er pengene værd. Den er forholdsvis ny på markedet og så er den miljøvenlig og indeholder ingen stærke opløsningsmidler. Rigtig god fornøjelse med projektet hvis I går igang 🙂

 • Svar WinnieN 26/10/2013 kl. 19:45

  hej. hvilket spraymaling har du brugt til a male dine ting kobber med? altså mærke og evt hvor det kan købes?
  mvh winnie

  • Svar bettinaholst 28/10/2013 kl. 15:20

   Hej Winnie – jeg har brugt den der hedder Plastikote. Jeg har købt den i Jem & Fix til omkring 85,- kr. – husk at kobberspray lige skal have en gang klar spray lak bagefter, da kobbersprayen er lidt følsom for fedtfingre 🙂

 • Svar En anbefaling og et kig indenfor | Bettina Holst Blog 24/05/2014 kl. 20:28

  […] Gulvet er oprindelig et helt almindelig parketgulv, som jeg malede sidste år. Også med maling fra Promaling.dk. Klik her hvis du vil vide mere og se før/efter billederne af gulvet. […]

 • Svar Helle 27/12/2014 kl. 16:29

  Hej Bettina,

  Jeg ved, at det er en gammel post, men jeg har fået en ide om, at jeg gerne vil male en væg i min lejlighed grå. Jeg googlede for inspiration og så din fine (tidligere) grå væg. Kan du stadig huske hvad farven hedder?

  De bedste hilsner,
  Helle

  • Svar bettinaholst 27/12/2014 kl. 18:00

   Hej Helle – det er helt ok at kommentere og spørge på gamle indlæg 🙂

   De fleste farver jeg har i mit hjem har jeg farvekoden på men lige denne (og den jeg for nyligt har malet i soveværelset) er hjemmeblandet. Jeg har bare taget en helt hvid maling (3 liter) og blandede ganske få dråber sort akrylmaling i. Lidt af gangen indtil jeg havde den ønskede farve. Lav et par farveprøver på væggen og husk at den tørrer mørkere op. Kh Bettina

 • Svar Vældig hyggelig og farverig indretning 01/02/2015 kl. 18:01

  […] Herhjemme har vi også malede gulve. Dem malede jeg sidste sommer i en meget lys grå og jeg har ikke fortrudt 1 eneste sekund. Jeg er vild med dem og jeg er også vild med sorte gulve som denne familie har valgt. Klik her hvis du vil se før/efter billeder af mit projekt med malede gulv. […]

 • Svar Ida 02/02/2015 kl. 13:22

  Hej Bettina!
  Sikke en inspiration man får af dette indlæg.
  Jeg tænkte på, om du kan huske hvorfra du har sættekassen? Den som du havde i din tidligere stue.
  Venlig hilsen Ida

  • Svar Ida 02/02/2015 kl. 13:24

   Din nye stue, undskyld 😉

   • Svar bettinaholst 02/02/2015 kl. 13:57

    Tak Ida 🙂

    Sætterkassen er fra Bolia.com. Den hedder “Kaya” og fås i flere farver. Jeg er virkelig glad for den. Selvom det er lang tid siden, jeg købte den, så er jeg ret sikker på at de stadig sælger dem.

 • Svar Katrine 02/03/2015 kl. 22:58

  Hej Bettina. Super flot hjem! Hvis du nogensinde bliver træt af din sofa og vil sælge. Så kontakt mig – jeg synes, den er virkelig flot! 🙂
  Vh. Katrine

  • Svar bettinaholst 05/03/2015 kl. 11:19

   Hahha Katrine tak, det skal jeg nok 🙂

   • Svar Jens 26/04/2015 kl. 21:56

    Hej. Ser godt ud. Hvad er farvekoden på din panelmaling. Vh Jens

    • Svar bettinaholst 27/04/2015 kl. 06:58

     Hej Jens – hvis du tænker på fodpanelerne, så er de malet med hvid vandbaseret træmaling (har ingen farvekode) – farvekoden på parket gulvmalingen står nederst i indlægget, hvor der også er link til malingen 🙂

 • Svar Lene Skjødt 10/07/2015 kl. 06:13

  Tusinde tak for din fantastiske flotte og inspirerende side. Vil bare fortælle at jeg lige har malet vores køkkengulv efter dine anvisninger og i samme grå farve. Det er blevet super flot, tak for inspiration? og så fik jeg også lige malet et stykke væg med sort tavlelak…
  Hilsner fra Lene

  • Svar bettinaholst 10/07/2015 kl. 08:07

   Hvor skønt Lene ! – tusind tak for din hilsen, den er jeg altså rigtig glad for. Og jeg er ikke et sekund i tvivl om at det ser fedt ud….og altså… en sort tavlelak væg også…så bliver det ikke bedre 🙂 <3

  • Svar Janne Ager 05/06/2022 kl. 09:58

   Hej Lene.
   Vi overvejer at male vores køkkengulv.
   Hvordan ser dit gulv ud nu..? Det har jo fået lidt pr på bagen:-)

   • Svar bettinaholst 18/10/2022 kl. 15:33

    Hov har ikke set din kommentar – går ud fra at det den er til mig? 🙂 – det ser stadig godt ud. Der er kommet lidt små ridser, men det er faktisk kun fordi jeg har flyttet rundt på et skab, ellers er det stadig flot. Dog overvejer jeg en opfriskning til næste år, men indtil videre er det 7 år siden jeg malede det 🙂

    DBH
    Bettina

 • Svar Selma 26/10/2015 kl. 12:26

  Hej Betina

  Må jeg spørge, hvad farvekoden er på den lysegråvæg, du har malet i din stue.
  Mvh Selma

  • Svar bettinaholst 27/10/2015 kl. 09:43

   Du må altid spørge :-). Normalt har jeg altid farvekoder bare ikke lige på denne. Jeg tog en spand på 3 liter med hvid maling og dryppede et par dråber sort akrylmaling (hvad jeg lige havde ved hånden). Der skal ikke mange dråber i. Prøv dig frem med en smule af gangen. Alternativt kan du printe billedet ud og gå til din farvehandler, hvor han/hun kan scanne den ind og lave en magen til 🙂

 • Svar Rune Jørgensen 29/12/2015 kl. 21:02

  Hej Bettina, hvad er farvekombinationer på din grå væg? 🙂

 • Svar Rune Jørgensen 29/12/2015 kl. 21:03

  Hej Bettina, hvad er farvekoden på din grå væg? 🙂 beklager den forrige besked, stavekontrollen tog lige over.

  • Svar bettinaholst 30/12/2015 kl. 12:35

   Hej Rune

   Normalt maler jeg altid med en farve blandet af farvehandleren, så jeg har en farvekode, men lige præcis denne har jeg selv blandet i et anfald af kedsomhed en søndag, hvor ingen farvehandlere havde åbent. Jeg tog bare en 3 liters hvid maling jeg havde stående og blandede et par dråber sort akrylmaling i. Tog kun ganske ganske lidt sort af gangen og det blev ikke til meget før jeg havde den ønskede farve. Husk at farven tørre mørkere op, så lav et par små farveprøver indtil du har den ønskede farve 🙂

 • Svar Rune Jørgensen 30/12/2015 kl. 13:23

  Tak for svaret 🙂 men kommer den grå ikke til at virke en smule lilla/blå grå, når du bare har blandet sådan?

  • Svar bettinaholst 30/12/2015 kl. 19:55

   Nej den holdt sig i den sorte/kolde grå skala 🙂

 • Svar Rune Jørgensen 30/12/2015 kl. 20:07

  Okay super. Mange tak for svaret ??

 • Svar Lotte Brun 31/05/2016 kl. 13:16

  Hej Bettina,
  Er lidt små forelsket i dine ‘nye’ gulve og overvejer nu selv at give mig i kast med projektet. Kan du huske, hvor mange liter maling du brugte?
  Vh Lotte

  • Svar bettinaholst 06/06/2016 kl. 10:50

   Hej Lotte

   Ja jeg er ret sikker på at jeg kun brugte 1 spand med 10 liter. Det fik 2 gange 🙂

 • Svar Camilla Karlov 05/07/2016 kl. 06:19

  Hej Bettina 🙂

  Jeg er os en af de mange, der nyder at følge med på din blog. Vi har netop købt hus, og har lige slebet gulvene på 1. sal ned, for så at male dem på ny. Og jeg er blevet helt forelsket i dine grå gulve. Nu kan jeg se at opslaget er et par år gammel, så kan jeg jo passende spørge om, hvordan dine grå gulve ser ud idag?? Har det holdt sig godt, eller bliver det slidt nemt??

  Mvh
  Camilla

  • Svar bettinaholst 05/07/2016 kl. 17:50

   Hej Camilla

   Tusind tak for din søde kompliment 🙂

   Vores gulve holder SÅ fint. Der er kommet nogle småhakker/skrammer fordi vi tabt noget (tabte en dag et spejl f.eks.) men ellers er der ingenting. Det har virkelig holdt helt fantastisk til helt almindelig dagligt brug !. Til dagligt går vi jo i strømpefødder (men vi går også med sko, hvis vi liige skal hente noget og ikke gider tage dem af). Jeg er stadig vild med farven og det lys som det tilførte huset <3

   Kh

 • Svar Louise 03/02/2017 kl. 15:27

  Hej Bettina

  Jeg vil gerne høre om der stadig var lak på gulvet da du malede?
  Mine gulve er lakerede, og virkeligt grimme, men i malerbutikken siger de at jeg skal slibe dem helt fri for lak, før jeg kan male dem….og det gider jeg ikke :/

  Venligst
  Louise

  • Svar bettinaholst 05/02/2017 kl. 12:15

   Hej Louise

   Ja der var lak på, men jeg gad ikke det store slibe arbejde, så jeg slibede bare meget let (og hurtigt) henover. Det holder da endnu 🙂

   • Svar Louise 05/02/2017 kl. 19:46

    Ok, og tak for lynhurtigt svar 🙂 jeg tror jeg prøver i et hjørne, og så ser om ikke det går 😀 for puha, at slibe lakken helt af er jo et gigantisk arbejde.
    Og så håber jeg mine gulve bliver lige så flotte som dine 🙂

    • Svar bettinaholst 06/02/2017 kl. 10:02

     Velbekommen 🙂

     Jeg sleb kun lige så malingen havde lidt at taget fat i – sleb slet ikke igennem, for jeg hader seriøst også den del !

     Jeg har også malet de originale gulve på 1. salen og der sleb jeg også kun meget let, men der fik det en gunder først for at det ikke skulle trække gult op. Det var ikke nødvendigt på parketgulvet.

     God fornøjelse. Det er noget af det bedste jeg længe har gjort – er SÅ glad for det !

     Kh Bettina

 • Svar Biopejs - Bettina Holst Blog 07/06/2017 kl. 13:37

  […] Vi brugte den aldrig. Ikke én eneste gang blev der tændt op i den. Vores stue er ret lille, så bare tanken om svineriet og den varme den ville udlede, kunne jeg ikke lige arbejde med. I forbindelse med at vi (læs jeg) besluttede, at vores gullige parketgulve skulle have en gang lysegrå maling, blev den pillet ned og solgt på dba. Du kan læse om vores malede gulve her. […]

 • Svar Heidi 01/08/2018 kl. 17:05

  hej Bettina tror du at gulvet holder når man har en stor hund.
  mvh heidi

 • Svar Lisette Laursen 22/09/2018 kl. 21:43

  Hvad vasker du dine hvide gulve med?? :-))

  • Svar bettinaholst 24/09/2018 kl. 16:19

   Hej Lis

   De er ikke hvide men meget lysegrå (ikke at det gør en forskel på vasken) 😉 – vi vasker dem nogen gange med sæbespåner, men mest bare med nogle dråber sulfo 🙂

   Kh Bettina

 • Svar Bettina Bull 02/04/2019 kl. 20:05

  Hej Bettina.
  Jeg er FAN af dine sarte grå gulve. Desværre virker linket ikkke længere, så har du evt. Flere detaljer om hvor malingen kan købes eller nyt link?
  Mange hilsner
  Bettina.

  • Svar bettinaholst 24/04/2019 kl. 13:21

   Hej Bettina

   Beklager det sene svar 😮 – vi er stadig selv fan af gulvene. Jeg har fundet det nye link og det er indsat i indlægget nu 🙂

   Kh Bettina

 • Svar Charlotta 13/04/2021 kl. 22:49

  Hej Bettina, hvor ser det godt ud!

  Hvor “lange” er hver enkelt parket brædde, overvejer at gøre det samme, men mener der er forskel på længderne. Dine ligner jo nærmest hel planker, efter malingen 🙌☺️

  • Svar bettinaholst 27/04/2021 kl. 18:58

   Jeg ved ikke hvor lange de er. Ja det var lidt pudsigt at efter de blev malet, så ligner det et plankegulv vi har malet 🙂

  Smid mig en Hilsen