Jeg har malet solskin
Kom indenfor, Malede vægge, Vægge

Jeg har malet solskin

Jeg har malet solskin

Nogen gange har man bare brug for lidt crazyness – nåh ja… eller jeg har i hvert fald. Jeg kan egentlig godt lidt en forholdsvis rolig, enkel og klassisk indretning. Det giver mig den ro jeg har brug for efter en lang dag med at være kreativ og tænke…

Det afholder mig dog ikke fra, at være vild med at se en farverig og skør eklektisk indretning, boheme indretning, 70’er indretning osv. hos andre. Selv kunne jeg nok bare ikke bo i det. Jeg bliver bare mere og mere minimalistisk med alderen.

Jeg havde en ide om at det sort, hvide, grå nu engang passede mig bedst, men nu hvor jeg har været i det meget længe, trængte jeg alligevel til lidt mere spræl. Jeg gav derfor mig selv “lov til” at sprælle i den ene del af stuen.

Først satte jeg for 14 dage siden et mørkt fugle tapet op på den ene væg. Og i weekenden gik jeg så amok på den modsatte væg med en varm solskins gul. Du er velkommen til at sige “hej 90’er” – sådan har jeg det lidt selv.

Men.

Ikke desto mindre er jeg vild med den og det samme er min mand. Væggen er jo ikke så stor, forstået på den måde, at der er en dobbeltdør samt et stort skab, der optager den del af pladsen. Men der er rigeligt gult til at rummet er blevet helt forandret.

Måske er det slet ikke dig… og jeg troede egentlig heller ikke det måske ville være mig. Men ved du hvad? – jeg føler jeg har malet solskin og idag på en gråvejrs dag har vi alligevel fået sol i stuen.

Vi er vilde med farven, men der måtte 5 lag til før den kom frem. 5 som i fem!!.

Jeg har aldrig nogensinde malet med SÅ elendig en maling. Den er fra Bilka og den kan ikke anbefales. Den koster 299,- kr. for 2,25l, så ikke en dyr maling men heller ikke den billigste. Farvekoder finder du nederst i indlægget.

Billederne er fra idag og for første gang får du et indlæg udelukkende med mobilkamera billeder.

Her er vores nye solskins stue:

Jeg har malet solskin

En gul væg bliver til.

Jeg havde en ide om at den skulle have de sædvanlige 2-3 lag og at det var et projekt, der kun tog 1 dag, men med 5 lag blev det et weekend projekt. Skabet var før sort og det var for “hårdt” mod den gule, så det malede jeg gråt istedet for at bløde udtrykket lidt op.

Vores kat Lilo var min trofaste følgesvend og hyggede sig med nogle lange lure mens jeg knoklede:

Jeg har malet solskin

Jeg har malet solskin

Da den havde fået 3 lag og stadig ikke dækkede begyndte jeg at tvivle på projektet. Først da den fik 4. lag begyndte farven at samle sig. Alligevel skulle jeg som sagt ud i et 5. lag også.

Her er stuen som jeg idag er stået op til:

Jeg har malet solskin

Jeg har malet solskin Jeg har malet solskin

Jeg har malet solskin

Malingen jeg brugte fra Bilka hedder Tendens 1 og farven hedder Sonora 4F – men som sagt en virkelig dårlig maling. Dækker helt forfærdeligt! – godt den var på tilbud med 50%, så jeg gav kun 149,- kr.

Jeg vil anbefale, at du istedet vælger en anden maling. Jeg har på Flügger’s farvekort fundet en kode der matcher – den hedder Flügger 1338. Alternativt kan du printe et af billederne ud og tage det med til din farvehandler, så kan han/hun scanne farven og blande den til dig.

Skabet malede jeg med en træ/metal maling fra Jem & Fim. Jeg købte den der hedder VIT og blandede så et par dråber sort i selv. Jeg har kigget på samme farvekort og den der kommer tættest på er: Flügger 5494

Det var dagens farve 🙂

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

77 Kommentarer

 • Svar Maj-Britt Moreno 05/03/2018 kl. 22:28

  Wow, det er super smukt. Elsker gul, men lever også i sort, hvid og grå. Måske jeg kunne overtale min mand til gul, når han ser billederne🙏🏻😊👍💪

  • Svar bettinaholst 07/03/2018 kl. 10:12

   Tak Maj-Britt

   Vi har holdt det i forholdsvis rolige farver i det meste af huset, men jeg trængte altså lige til lidt spræl og må indrømme, at denne farver både luner og hygger voldsomt. Min mand er vild med forandringen 🙂

   Kh Bettina

 • Svar Dorte 06/03/2018 kl. 23:08

  Dette var så fint. Min yngste søn, som nu maler i sin første bolig, havde akkurat sagt at han vil ha gul i stuen, Han har hele tiden vært helt bestemt på farvevalget andre steder i huset, så jeg vidste at han mente det. Og nu kan jeg støtte ham, hvilket jeg havde lidt svært for indtil nu, fordi vi levede lidt for længe med en lysegul i stuen i vores gamle hus. Så længe at jeg flere perioder synes det var fint.

  • Svar bettinaholst 07/03/2018 kl. 10:15

   Tak Dorte 🙂

   Vi har mange hvide vægge og det er fint, men jeg spræller så lidt med farver på enkelte vægge. Aarbejdet er ikke så stort og der kan hurtig ske forandring, når jeg bliver træt af farverne. Kan kun sige GO for at have et par vægge med enten tapet eller farver 🙂

   Kh Bettina

 • Svar Sofie - Sukhi 18/03/2018 kl. 21:08

  Hvor smukt med sådan et solstrejf af en farve – sikkert uanset om det er gråvejr eller strålende solskin udenfor!

  • Svar bettinaholst 19/03/2018 kl. 12:06

   Helt enig – det er virkelig en glad farve og jeg nyder den hver dag 🙂

 • Svar Solskinsvæggen er gået i sort - kom med indenfor - Bettina Holst Blog 31/05/2018 kl. 17:18

  […] Det er det ikke denne gang. Malingen er fra http://www.beckers.dk. De tilbød, at sponsorere maling efter den uheldige oplevelse jeg havde med den solskinsgule farve. Det kan du læse om her, hvor du også kan se væggen da den var gul. […]

 • Smid mig en Hilsen