Børnekassen, Børneværelset, Indretning

Inspiration til de små børneværelser

Inspiration til de små børneværelser

Sidste lørdag viste jeg inspiration frem på børneværelser. Der var en kommentar på Facebook, om at det var nemt nok med de store værelser, men hvad hvis man kun har børneværelser på 7-8 kvm at indrette på ?

Hvordan kringler man den ?

Som altid elsker jeg jo en god udfordring, så jeg har støvsuget Google for at finde inspiration til små børneværelser som også kan bruges i store værelser.

Her er hvad jeg fandt:

Små børneværelser 2

Små børneværelser 3

Små børneværelser 4

Små børneværelser 5

Små børneværelser 6

Små børneværelser 7

Små børneværelser 10

Små børneværelser 9

Små børneværelser 8Source

Det med at få møblerne op i højde er rigtig godt i små rum. Og man behøver ikke have 4 meter til loftet.

Da min den ældste var lille, havde han også en smart høj seng, hvor skrivebordet stod under sengen og kasser og hylder på væggene, så det  ikke tog pladsen på gulvet. Ved siden af hans skrivebord var der lige en lille plads til en foldemadras, hvor jeg havde sat en lille lampe op på væggen.

Samtidig syede jeg et forhæng, så rummet under sengen var altså både praktisk med skrivebord, hyggehjørne og hule.

Og han elskede det. Og det var i en helt almindelig lejebolig.

Faktisk fik jeg også selv lavet min gamle dobbeltseng om til en seng på høje stolper, så der også her var skrivebord under sengen. Det fik jeg en tømrer til.

Ha` en skøn dag !

Kærligst Bettina

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

13 Kommentarer

 • Svar Carina 31/08/2013 kl. 09:30

  Hej Bettina

  Kan du mon finde ud af, hvor “sengen i skabet” kommer fra – det andet- og tredjesidste billede.

  Ha’ en skøn weekend!

  KH Carina

  • Svar bettinaholst 31/08/2013 kl. 10:18

   Hej Carina, det er denne spanske designer der har lavet det: http://deco-designing.blogspot.dk/

  • Svar Victoria haslund Mourier 25/11/2019 kl. 20:44

   Hej Bettina
   Jeg tænkte på om du kunne huske hvor sengen og tilhørende er fra på billede 1
   Ha den skøn uge
   KH Victoria

   • Svar bettinaholst 26/11/2019 kl. 11:20

    Hej Victoria

    Nej det kan jeg desværre ikke og jeg kan at linket i indlægget ikke længere virker :-/

    Jeg ved godt, at det ikke bliver helt det samme, men man kan lave noget lignende af Malm kommoder fra Ikea. Vi har selv en gæsteseng (til en person) men ideen kan sagtens udvides til en større. Du kan se den i dette indlæg: https://blog.bettinaholst.dk/diy-hoej-seng/

    Kh Bettina

 • Svar Anna Bjarnfoss 31/08/2013 kl. 11:05

  Meget inspirerende. Tak for det!

  • Svar bettinaholst 31/08/2013 kl. 18:30

   Velbekommen, dejligt du kunne bruge det jeg havde fundet frem 🙂

 • Svar Heidi 31/08/2013 kl. 21:04

  Jeg har en datter på 4 og en på 16 og jeg er så meget til det md at deres senge bliver løftet fra gulvet. Da den lilles seng kom op i højden fik det lige pludselig hendes værelse til at se meget større ud og mere ryddeligt- desuden leger hun derinde meget mere nu. Dejligt med nogle fine inspirations billeder. Knus Heidi

  • Svar bettinaholst 01/09/2013 kl. 12:16

   Ja præcis, få det op i højde, op på væggene osv, så gulvet bliver frit. Tænk “2-funktioner i ét”. Tænk praktiske løsninger. Tænk i lyse farver osv. 🙂

 • Svar Asli 02/09/2013 kl. 06:00

  Jeg synes også, det er ret smart det der med at udnytte rummet i højden. Jeg har gjort det i mit soveværelse: http://froekenenogbaronen.blogspot.dk/2013/05/mit-nye-sovevrelse.html

  • Svar bettinaholst 02/09/2013 kl. 09:56

   Super fedt Asli det du har lavet ! -jeg har ikke fulgt med på andre blogge i snart….vel alt for lang tid, så jeg har slet ikke set denne geniale løsning du har lavet !. Tak for linket 🙂

 • Svar Anette Rasmussen 10/09/2013 kl. 09:48

  Hej Bettina, tak for god inspiration. Det var mig der på facebook spurgte efter løsninger til rodet på vores bittesmå aflange børneværelser. Der er rigtig mange gode ideer på de billeder. Vi har også selv tænkt på at få høje senge til børnene med plads under, evt til noget opbevaring. Jeg vil gerne ha at sengene ikke er højere end 120 cm, da det ellers bliver for svært at redde seng/lægge rent på. Jeg er nemlig kun 160 høj ;o)
  Jeg får helt lyst til at sende dig billeder af vores børns værelser. Lige pt er der lidt kaos da pigerne på 10 er ved at vokse fra det meste af deres legetøj så det står bare og fylder. Vores søn på 6 er lige begyndt i skole og han har også for mange ting på værelset så han har slet ikke plads til skrivebord lige nu. Vi står derfor overfor en investering i nye skabe, senge, tapet/maling, opbevaring og en generel mugen ud i ting der aldrig bliver brugt mere…. behøver jeg at sige at jeg allerede stønner lidt ved tanken?
  Vh Anette

 • Svar Louisa Jakobsen 29/09/2015 kl. 15:01

  Hejsa ved du hvor man køber sengen på billede 4. Det ser ud til at den kan slåes ud og bruges til 2 børn. ? du har fundet mange gode ideer.

  • Svar bettinaholst 29/09/2015 kl. 22:55

   Jeg ved kun at det skulle være en spansk designer, så den er nok lidt svær at komme i nærheden af og ikke noget der kan købes i Danmark. Ved godt det ikke bliver det samme men mon ikke det er noget man selv kan lave med en lidt handy man ved sin side. Ideen er jo super god til netop 2 børn 🙂

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.