Indretning, Vægge

Inspiration til blå vægge

Inspiration til blå vægge

Heldigvis er det ved at være fremme igen med at have andet end hvide vægge. Selv har jeg aldrig været bange for at have farver på vægge – også dem med knald på. P.t har vi en trappeopgang med grafiske tern og resten er blågrøn. Vi har en lyserød væg, en væg med harlekin tern i lysegrå, 2 vægge med sort tavlelak og 2 vægge med armygrøn !

Resten er hvide.

Source/Source på første billede

Så i den anledning har jeg fundet inspiration frem til mørke blå vægge. Kig med her og se om det kunne være en idé til dit hjem:

http://avaxhome.ws/blogs/FAV2009 - My blog

Source

Blog Bettina Holst inspiration blå vægge 6

Blog Bettina Holst inspiration blå vægge 1

Source

Blog Bettina Holst inspiration blå vægge 4

Source

Blog Bettina Holst inspiration blå vægge 3

Source/source

Det var et par blå vægge.

Og så kan man jo spørge hvorfor jeg lige har valgt mørkeblå, når nu jeg ikke selv har det. Sagen er den, at jeg i 1999 malede vores køkken i netop en dybblå farve. Alle troede jeg var på svampe eller høj på andet, men jeg sir jer; den var så fed den farve !. Vi havde den i mange år indtil jeg trængte til noget lysere. Jeg havde malet alle vægge blå. Det gjorde man dengang. Idag er det mere in bare at male en enkelt væg. Og jeg er ikke bleg for måske igen at vælge en blå til en af mine vægge.

At vælge en (mørk) farve på bare en enkelt væg, giver virkelig karakter til dit hjem. Og personlighed. Og som  jeg har sagt 1000 gange før; det er bare maling og kan males over, hvis ikke du er glad for resultatet. Jeg ved godt at maling koster, men hvis det bare er en enkelt væg, så skal der jo heldigvis ikke bruges så mange liter.

Har du lyst, så kast dig da for pokker ud i det !. Det tar altså ikke voldsom lang tid at male én væg.

Jeg håber du fandt lidt inspiration idag til dine vægge.

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

22 Kommentarer

 • Svar Louise Oest 14/09/2014 kl. 19:39

  Vi har lige malet vores endevæg i soveværelset blå, det ser fantastisk ud. Smider lidt flere billeder på bloggen når jeg en dag får redt sengen 😉

  • Svar bettinaholst 15/09/2014 kl. 10:25

   Det har du da også, var lige inde og tjekke og jeg var slet ikke klar over at du havde en blog ! – jeg har nu tilmeldt mig via Bloglovin og i mit hurtige kig, kunne jeg se, at jeg da lige er nødt til at bruge en del tid på at se hvad du har postet :-). Din blå væg ser fantastisk ud !

   • Svar Louise Oest 17/09/2014 kl. 21:31

    Jeg promoverer heller ikke mig selv så meget, men det er også mere en lille hobby som jeg hygger mig med 🙂 mon ikke der kommer et par billeder af lampen inden for de næste par dage? 😉

    • Svar bettinaholst 18/09/2014 kl. 11:30

     Åhhh Louise altså jeg glæder mig til at se den – jeg er stadig ved at spare op 🙂

 • Svar Helle - garnkoglen 14/09/2014 kl. 20:27

  Ih ja! Det er totalt mig. Vil gerne have en blå (petroleum!!) væg i stuen, men manden vil hellere ha hans evindelige fototapet. Og nu fandt vi noget, vi begge ku’ blive enige om, og til en latterlig pris… så jeg gik på kompromis (igen) og nu er tapet købt! Så må vi se, hvornår det kommer op..

  Sagen er, at vi pt har savsmuldstapet, som i så fald skal af først – ellers ser fototapetet skørt ud?
  Og hvis vi så en dag vil af med fototapet, så skal vi til at tapetsere?
  AHmen altså.. totalt meget arbejde, tænker fruen! Men manden vil ha’ den fotovæg!

  Nå, men nu prøver vi.. måske jeg en dag får min petroleumsvæg?? 😀

  • Svar bettinaholst 15/09/2014 kl. 10:27

   Lyder da ellers fedt med det fototapet også. Du må finde en anden væg og male blå på 🙂 – og ja desværre skal savsmuldstapet af før I kan sætte fototapetet op. Jeg er ret sikker på, at når I bliver trætte af det, så er det bare at male over ligesom al andet tapet. Jeg har i hvert fald malet over tapet 2 gange uden problemer 🙂

 • Svar Heidi 14/09/2014 kl. 22:17

  Jeg har også engang i en fjern fortid malet væggene i mit daværende køkken koboltblåt. Det så knaldhammerende godt ud til hvide køkkenelementer og hvide 10×10 cm fliser……..Dengang.
  Nu foretrække jeg mere grumsede/brækkede farver. De må meget gerne være stærke, men ikke helt rene i kuløren.
  Jeg har impuls indkøbt en mørk sort-blå hos Flügger i fredags, bare fordi den var så pæn:-) Jeg ved endnu ikke hvor den skal bo, men nøj hvor er den flot.
  Jeg har også en mørk grågrumset limpopoflods-farve, som venter på at komme op på bagvæggen bagved brændeovnen i stuen, men det er ikke rigtigt sket endnu (fordi jeg i mellemtiden er begyndt at overveje om ikke den der væg skal være sort…..) Farver er godt! Masser af farver er endnu bedre!
  PS. Jeg har et ønske om et lørdagsindspark med teenageværelser, gerne med farver på. Vi har ret store børneværelser med loft til kip og det er selvfølgelig dejligt med god plads og masser af lysindfald, men de er bare slet ikke hyggelige……

  .

  • Svar bettinaholst 15/09/2014 kl. 10:30

   Hahha tror nu alligevel aldrig jeg har impulskøbt farver til væggen uden at vide hvor det skal males henne, fedt at du gør sådan noget ! 🙂 – jeg kunne sagtens selv gøre det, det er vist bare ikke sket. Endnu. Vi har jo som sagt sort et par sted og nøøøj det giver en fed kontrast, så det kan jeg godt anbefale. Jeg har noteret dit ønske og skal se hvad jeg kan finde af lækker inspiration i Googleland 🙂

 • Svar Lise 10/08/2016 kl. 20:24

  Hej Bettina! Faldt over din blog i søgning på blå vægge og fik helt hjertebanken over den rustikt/akvarelagtigt malede med den hvide seng i forgrunden. Gad vide hvordan effekten er opnået – ved du det? Eller hvor billedet kommer fra? SÅ smukt! Dbh Lise

  • Svar bettinaholst 11/08/2016 kl. 10:42

   Hej Lise

   Dejligt du droppede ind 🙂 – kilden står under billedet (men her hjælper det vist ikke så meget). Jeg tænker at det er malet på for så derefter, mens malingen stadig er våd, er tørret af med en våd klud eller en svamp. Mal kun et lille stykke af gangen. Bliver malingen for tør kan man sprøjte lidt vand på med en vandforstøver (eller en gammel ajax flaske) 🙂

   Det kunne måske også være tapet ? – jeg har dog forsøgt at google på tapet men det lykkedes ikke at finde noget.

   Kh Bettina

 • Svar Kim Michael Fekonja 13/08/2016 kl. 14:50

  Hej Bettina
  Jeg har malet soveværelset i hvad jeg kalder “Hästens blå” – Det er endevæg der fik sig en tur da den skulle passe til original Blue tern. (fra Hästens. Hvad synes om dette valg? og hvor kan jeg uploade mit foto til dig?
  Mvh Kim

  • Svar bettinaholst 15/08/2016 kl. 08:49

   Hej Kim

   Nåhh nu giver det bedre mening med din besked på facebook – jeg ser først din besked her efter jeg så den på facebook 🙂

   Som skrevet til dig på facebook ser det super godt ud, tak for billedet. En lækkert og virkelig flot farve du har valgt. Thumps up 🙂

   • Svar Kim Michael Fekonja 15/08/2016 kl. 09:39

    Tak for dit/dine hurtige svar Bettina! :0)
    Ja jeg er med tiden mere bevågen med min bolig – kommer af at jeg for få år siden boede lige modsat. Idag bor jeg alene, så (kvinden er ikke ved min side) men det er
    hun i mine tanker. Så er hjemmet lidt “for pyntet”, har det sine gode grunde…
    Må du have en super dejlig dag Bettina. Og mange tak for dine ord samt BLOG.
    Mange hilsner
    Kim Michael Fekonja
    Charlottenlund

    • Svar bettinaholst 15/08/2016 kl. 19:05

     Du lyder som en rigtig rar mand Kim og mon ikke kvinden snart også kommer 🙂 – jeg er i hvert fald sikker på, at vedkommende vil føle sig godt tilpas i dit hjem. Tak for dine pæne komplimenter og pøj pøj med indretningen (piist…. det gør ikke noget at der ikke er for meget pynteri – ikke er alle kvinder gider for meget pynteri (mig selv incl.).

     Jeg synes det er vigtigt, at der er plads til begge køn. Har faktisk lidt ondt af de mænd, der skal døjes med flæser og dims og dut alle vegne 😉

     • Kim Michael Fekonja 15/08/2016 kl. 20:25

      Kan man blive andet end glad i låget, af at høre så god omtale fra en så dygtig og rar kvinde som dig Bettina! ;0) :0)
      Jeg følger nøje dine indlæg og atter engang Tak for råd. (Du skal være velkommen til at bruge fotos om ønsket…)
      De bedste hilsner
      Kim M F

     • bettinaholst 16/08/2016 kl. 11:41

      Tusind tak Kim – det er jeg altså glad for at høre 🙂

      …….og så synes jeg det er SÅ dejligt, at der også er mænd på sidelinien også 🙂

 • Svar Julie 23/11/2016 kl. 12:40

  Hvor er sengetøjet med blade fra, nummer to blå billede med Mooi lampe? Linket virker ikke?

  • Svar bettinaholst 23/11/2016 kl. 18:07

   Hmmm næh linket har da ændret sig siden jeg satte det ind 🙁

   Jeg må være dig svar skyldig, jeg aner ikke hvor sengetøjet er fra. Jeg har prøvet at google på diverse måder, med det er desværre ikke lykkedes mig at finde det.

   Kh

 • Svar Josefine 25/05/2019 kl. 23:28

  Hej Bettina 🙂 Hvem er kunstneren bag de to portrætmalerier på det første billede? Mvh Josefine

  • Svar bettinaholst 27/05/2019 kl. 16:22

   Hej Josefine

   Det ved jeg desværre ikke – jeg kan ikke lige genkende kunstneren :-/

   Kh Bettina

 • Svar helle 30/09/2019 kl. 22:12

  hvor finder jeg den blågrønne vægfarve så jeg ved hvad den hedder og hvad mærke det er og hvad farven evnt en farvekode den er så super fed det er det billed med det lyse sengetøj

  hilsen helle

  • Svar bettinaholst 18/10/2019 kl. 11:03

   Hej Helle

   Jeg har desværre ikke farvekoderne til indlægget, men du kan printe billedet ud så kan din farvehandler scanne billedet/farven og på den måde få en farvekode og lave en maling til dig 🙂

   Kh Bettina

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.