Blog Bettina Holst inspiration drivhus 7
Inspiration, Udeliv

Inspiration drivhus

Inspiration drivhus.

Vi har en pæn stor have. Altså ikke som i pæn pæn. Faktisk synes jeg den er ualmindelig kedelig. Den er 2400 kvm. Okay vi har da skabt få hyggelige steder, men mangler stadig virkelig meget. Forhaven er mest bare græs og så buske langs den side, der vender ud mod vejen. Forhaven er vel i omegnen af 5-600 kvm. Vi er der stort set kun når der skal slås græs (det vil sige, at Thomas så er der mest).

Baghaven består af en lille “frugtlund”, et skur, 2 bede, en træ terrasse, en gårdhave og en flise terrasse som vi fik lavet i efteråret, lige der hvor vores drivhus står. Jeg drømmer om et nyt drivhus, men not gonna happen foreløbig, for det er der ganske enkelt ikke penge til – de er prioriteret på rejse i år og lidt mindre projekter i haven.

Drivhuset har vist 2-3 vinduer der er intakte – resten af vinduerne er….hmmmm.

Men okay drivhuset virker da nogenlunde som det skal og vi dyrker som regel tomater og agurker derinde sammen med den gamle vinstok der huserer også.

Når vi ikke lige står og skal skifte drivhus, så forsøger jeg istedet hver år at sminkere det hyggeligt og her kommer nettet mig heldigvis til hjælp med inspiration. Jeg kan godt lide at indrette det, så man også kan sidde der inde på en lidt træls sommerdag.

Det er den inspiration, jeg idag vil dele med dig:

Inspiration drivhus

Kilde/sourcekilde/source

Inspiration drivhus 2

Kilde/source ukendt – kilde/source

Kilde/source

Inspiration drivhus 4

Kilde/sourcekilde/source

Inspiration drivhus 6

Kilde/source (gælder også for topbilledet)

Vil du have mere inspiration – så sving forbi dette indlæg, hvor du finder inspiration til at lave en svævehylde i drivhuset.

Eller kig forbi dette orangeri, der ikke er et orangeri.

Der er så mange skønne orangerier og drivhuse, så min drøm holdes intakt.

Okay.

Alle de viste billeder går måske ikke under drivhus i traditionel forstand, men jeg synes alligevel at man kan overføre mange af ideerne til helt almindelig dødelige drivhus. Jeg overvejer f.eks. at sætte brædder foran vinduerne i den ene side.

Tænker du nu – “aii jeg gad altså godt se det der kedelige drivhus Bettina har”, så okay – du får det her, som det ser ud i skrivende stund (bruges som opbevaring vinteren igennem):

Inspiration drivhus 8

Inspiration drivhus 9

Okay.

Du kan godt se der er noget at arbejde med ikke ? 😉

Fliseterrassen blev lagt i efteråret og vi glæder og til at indrette den og tage den i brug i år (derfor trænger drivhuset desto endnu mere til en kærlig hånd). Men dette kræver sit eget indlæg med før og efter billeder.

Ha´en skøn dag !

Kærligst Bettina

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler fra mit eget hjem.

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

5 Kommentarer

 • Svar Henrik Løje 24/03/2017 kl. 14:44

  Hmm – du har et rimeligt stort drivhus – så jeg vil anbefale dig at plante vindruen ‘Himrod’ – familien har stor glæde af denne kerneløs drue på 4’de år. Dvs. den skal holdes i ave – da den ellers vil brede sig uhæmmet (kraftig vækst) – God fornøjelse 🙂

  • Svar bettinaholst 24/03/2017 kl. 19:23

   Tusind tak Henrik for det gode råd 🙂

   Den vindrue vi har nu er sk… sur og med sten, så den har vi mest fordi den skaber stemning i drivhuset. Vil da kraftigt overveje at plante den du anbefaler istedet, så vi også kan få glæde i munden 🙂

 • Svar Karina Carmen Musaeus Schwartz 28/03/2017 kl. 17:21

  Åha, det er nogle skønne drivhuse, du viser, uanset om de bruges til opholdssted eller grøntsager, og forstår godt dine drømme. Ja, der trænger til at blive ryddet op og ud, men det virker på samme tid som et temmelig overkommeligt projekt, så mon ikke I nok skal komme i (driv)hus med dette også? 🙂

  • Svar bettinaholst 29/03/2017 kl. 12:58

   Ja de er virkelig skønne – joo vi kommer langt bare med at rydde op…og ud ! – det meste rod er fordi det bruges som opbevaringsrum om vinteren. Jeg ville virkelig gerne have at vi kunne have bord og mindst 2 stole derinde med det kniber desværre med pladsen..men jeg må jo så prøve at være kreativ 😉

   Kh Bettina

 • Svar helleyvonne 05/04/2017 kl. 10:00

  Drivhuse er helt nødvendige på kedelige sommerdage. Vi har et drivhus der minder om dit, og har sat en svensk slagbænk langs den ene side, der kan vi side og have en bakke i mellem os, så sparer vi pladsen til bordet:) Og der er selvfølgelig smidt puder og plaid over bænken, og sat udstoppede fugle på bunden af drivhuset. Vi har har valgt at have ærtesten i bunden af vores drivhus, det giver liv og farvespil.

 • Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.