Indretning, Inspiration, Udeliv

Inspiration – altanen vol. 1

Inspiration – altanen vol. 1

Idag er der inspiration til dig, der har en mindre altan. Selvom den er lille kan den faktisk godt indrettes lidt hyggeligt. Det er måske lige lovlig tidligt, at vise inspiration til altanen, men liiiige om lidt venter foråret 🙂

Inden jeg selv blev hus ejer boede jeg i 2 forskellige lejligheder – begge med altan. Min første lejlighed havde en meget lille altan. Der var absolut kun lige plads til et lille rundt bord og 2 stole. Eller en barnevogn. Ikke begge dele på én gang. Den lå på 8. sal og selvom jeg boede i den i 3 år var min far aldrig ude på altanen. Ikke om han skulle. Det var også en smule skræmmende at stå der og kigge ned !

Nr. 2 lejlighed havde en ret stor og overdækket altan. Fantastisk fristed, der kunne bruges nærmest 10 måneder om året.

Til dig med altan får du her lidt inspiration:

Blog Bettina Holst Inspiration - altan 2 Blog Bettina Holst Inspiration - altan 3 Blog Bettina Holst Inspiration - altan 4 Blog Bettina Holst Inspiration - altan 5 Blog Bettina Holst Inspiration - altan 6 Blog Bettina Holst Inspiration - altan 13

Kilde/source

Jeg ved godt, at det måske virker tosset på nogen, når nu vi har en kæmpe have med skoven som nabo, men jeg kan virkelig savne, at have en altan nogen gange. Thomas synes jeg er vildt mærkelig. Han vil absolut ikke i lejlighed – med eller uden altan. Men altså… en kæmpe have på 2400 kvm. kræver bare, at man er der ude jævnligt for at holde det værste ukrudt væk. Selvfølgelig er det skønt bare at kunne vade direkte ud i haven og jeg nyder den da også 75% af tiden.

Men i bund og grund synes jeg bare at vores have er h.a.m.r.e.n.d.e kedelig. Godt nok er her 10 æbletræer, 3 kirsebærtræer, 2 blommetræer, mange brombær- solbær og hindbærbuske samt drivhus (typisk tilplantet med agurke- og tomatplanter). Og det er fedt !.

Men haven har kun 1 bed med stauder, som er smuk når det hele er vokset op, men dødkedelig udenfor sæson. Og på 2400 kvm. er bedet voldsomt småt. Resten er nærmest bare græsplæne.

Men.

Det bliver der lavet om på i år for Thomas er gået med til at lave et større bed (bare et spørgsmål om at plage længe nok tøhøø), som skal plantes til med blomstrende buske og stedsegrønne buske. Vi skal også have indrammet vores terrasse med højbede. Så måske lykkedes det mig i år at blive mere glad for vores have ?

En ting ved jeg dog – jeg bliver ikke gammel i hus og have. Ikke her i hvert fald med et stort hus og en stor have, der hele tiden kræver pleje og opmærksomhed. Thomas er uenig. Altså han ville gerne slippe for arbejdet der medfølger, men at bo i lejlighed nægter han sgu.

Jeg håber du fandt lidt inspiration idag til din altan, hvis du er beriget med sådan en ?. Jeg har tidligere haft inspirationen til altanen.

På sådan en regnvåd dag, efter kig på ovenstående billeder, må foråret godt komme NU !

Skøn dag til dig !

Kærligst Bettina

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg (personligt – ikke bloggen) kan også følges på Instagram.

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

7 Kommentarer

 • Svar Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal 01/04/2016 kl. 16:49

  Åh, hvor lækkert. Jeg er vild med træfliserne, som flere af altanerne har (og som er fra Ikea, kan jeg se). Min altan er lidt for stor til det – efter at være flyttet fra en mini-altan i centrum til en dyb og lang altan i udkanten af Odense, for det ville ganske enkelt blive for dyrt. I stedet må jeg gøre som med den første altan, du har vist, nemlig inddele i zoner. Min mand har faktisk givet mig en trallebænk i bryllupsgave, som vi skal lave sammen, og den vil jeg fylder med noget rart at sidde på, og så skal der naturligvis planter derud. Den ligger stik sydvendt, så der er mange muligheder.
  Jordbær er der i altankasserne, men ikke alle har klaret flytningen til de store åbne rum så godt.

  Forstår godt, at du gerne vil lukke lidt om terrassen, så den føles mere intim og som et rum i sig selv. Det kommer helt sikkert til at gøre underværker, lige som store bede med beplantning også bryder det meget bare græsareal.

  God arbejdslyst.

  • Svar bettinaholst 02/04/2016 kl. 09:47

   Tak Karina for dine altid så søde kommentarer og dejlige input <3

   Rigtig god idé at dele en stor altan op i zoner også - det svarer til at gøre det med en have....som jeg drømmer om. Uanset om man bor med have eller altan må der gerne være noget at gå på opdagelse i og ikke få det hele forærende på én gang synes jeg - og det er præcis det zoner/opdelinger kan. Et nyt bed og indskæmning af vores terrasse er egentlig ikke så voldsom et indhug i vores store have, men det vil give en STOR VIRKNING ! - og jeg glæder mig til at føre det ud i livet meget snart.

   En stor altan i Odense lyder som en drøm - god arbejdslyst til jer også 🙂

   KH

   PS. var i Odense C igår for at hænge en udstilling op i et firma og måtte lige forbi mit gamle hus (vi boede i Odense C i 4 år fra 1995-1999).

 • Svar Inspiration - altanen vol. 2 - Bettina Holst Blog 02/04/2016 kl. 10:03

  […] er der igen inspiration til dig, der har en lille/mindre altan. Gik du glip af inspiration – altanen vol. 1 […]

  • Svar Karina Carmen Musaeus Schwartz-Arndal 02/04/2016 kl. 14:08

   Næh, hvor spændende. Hvor udstiller du henne?
   Det er nogle år siden, så omgivelserne må have ændret sig en del.

   • Svar bettinaholst 02/04/2016 kl. 14:28

    Jeg har været i Odense et par gange siden og hver gang jeg er der er, der sket en hulens masse nye ting. Der skyder godt nok mange ting frem hele tiden (lejlighedskomplekser m.v). Jeg savner tit Odense og ville gerne bo der igen, men det kommer dog ikke til at ske. Jeg udstiller i Mølholm Forsikring (sundhedssikringer). Desværre ikke det bedste sted, da malerierne hænger på en masse forskellige små kontorer (enkeltmands), så der er ikke mange der kommer til at se dem 🙁 – troede de skulle være på gangene og i deres kantine, men nope. Nåhm skidt pyt. De skal hænge der i 1 måned.

 • Svar Frederik 25/06/2017 kl. 07:05

  Hej
  Billedd nr4 har et flot lyserødt bord
  Hvilk mærke

  • Svar bettinaholst 27/06/2017 kl. 11:19

   Hej Frederik

   Prøv at google Fermob bistro table – synes det ligner noget de har lavet 🙂

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.