Boliger, Indretning, Tips og tricks

Indretning med masser af detaljer og noget om vores budget

Man kan ikke ligefrem påstå, at denne familie har valgt at indrette sig minimalistisk. Måske snarere maksimalistisk. Selv ville jeg blive lidt forvirret af så mange ting, men ikke desto mindre ville jeg elske at være på besøg og bare gå på opdagelse i dette meget personlige hjem.

Til gengæld deler vi samme smag i lampe, for lige præcis den sorte lampe på svingarmen har vi nu haft på matriklen i godt 1 måned og jeg er fuldstændig vild med den. Den hedder FLOS265 og da den ikke er helt billig måtte jeg igang med at spare op – krone for krone. Jeg blev forelsket i den sidste efterår, men den var ret meget udenfor budget. Læs mere om vores måde at budgettere på sidst i indlægget.

Kom først med indenfor i denne skønne bolig:

Blog Bettina Holst indretning 2

Blog Bettina Holst indretning 3

Blog Bettina Holst indretning 4

Blog Bettina Holst indretning 5

Blog Bettina Holst indretning 6

Blog Bettina Holst indretning 7

Source (Styling: Johanna Flyckt Gashi / Foto: Lina Östling)

Jeg var så heldig, at da jeg endelig havde sparet sammen til lampen, var der 10% rabat, så vi gav 4900,- kr. Det dyreste vi har (udover sofaen og vores elevationsseng).

Jeg kan afsløre, at det tog mig 56 uger at spare op til denne lampe og jeg værdsætter den endnu mere end hvis jeg bare havde haft råd til at svinge dankortet.

Tidligere betalte vi altid med dankort, men jeg syntes tit vi mistede overblikket.

Det er slut.

Jeg indførte med hård hånd, at vi fremover skulle hæve kontanter til 1 uge af gangen. Det har vi nu gjort i godt halvandet år og hold da op, hvor bliver man bevidst om hvad pengene pludselig går til. Nu hvor jeg ved hvad der er i pungen er det faktisk ret nemt at holde sig til indkøbssedlen.

Det har så afstedkommet, når ugen er slut, at der pludselig er lidt penge i overskud (ikke hver uge), men ofte er der lidt tilbage. Og 50-150 kr. om ugen kan altså virkelig løbe op.

Så jeg kan varmt anbefale denne metode.

Håber du blev inspireret af indretningen eller vores budgetform – eller begge dele.

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Marie 08/11/2014 kl. 14:50

  Hej Bettina

  Nu er jeg normalt ikke en, der skriver kommentarer, men jeg MÅ altså bare lige efterlade en lille hilsen, og sige tak for dit indlæg! Jeg vil helt klart tage dit budget forslag i brug, for jeg synes, der ikke findes noget værre, end at nå ind i den første eller anden uge af måneden, og så indse, at man ikke har flere penge tilbage. Og sådan ender det (desværre) alt for ofte hos mig.

  Jeg er vild med at købe ind til hjemmet, men jeg tror din erfaring med, at man værdsætter noget mere, hvis man har “arbejdet” for det (med kontrol og tålmodighed) er vigtigt for mig at blive mindet om.

  Undgår du fuldstændig alt indkøb på nettet? Jeg synes ofte der er penge at spare der, men til gengæld er det også oftest der det går galt for mig. Hvad har du erfaret?

  Så tak! Denne slags indlæg er jeg altid interesseret i at høre mere om 😀

  • Svar bettinaholst 08/11/2014 kl. 16:01

   Hej Marie, super fedt at du kan bruge vores budgetmetode – den er SÅ effektiv !

   Man skal lige vænne sig til det, men det går hurtigt og der går endnu hurtigere sport i at spare. Tro mig, du bliver overrasket over hvor meget, der rent faktisk er at spare, når man er bevidst om hvad der er i pungen. Vi fylder pungen med det vi mener det koster at handle det ind, der står på indkøbssedlen og vi er dæleme blevet gode til det. Jeg kan stadig godt lade mig friste, men jeg overvejer lige 10 min. ekstra end jeg gjorde før og ofte kan jeg altså godt undvære “den der meget billige lampe eller lysestage de havde i Netto idag”.

   Jeg handler stadig lidt på nettet (lampen er købt på nettet), men jeg køber først, når jeg har sparet op. Det er lidt som at være 8 år og få lov til at tømme sparegrisen, men kæft det er en fed følelse, at man har været standhaftig og endelig kan købe en længe ønsket (dyr) ting. At have kontanter og kun kontanter sætter virkelig ens købelyst ned, for pludselig går det op for en hvad pengene egentlig går til og tit er der jo mange uundværlige ting imellem, hvis man stoppede op og kiggede en ekstra gang ned i indkøbskurven 🙂

   Man kan så vælge at have flere konti. Det har vi. Vi har en budgetkonto til alle de faste udgifter, som trækkes automatisk. Så har vi en lønkonto, hvor det der er tilbage, når budgetkontoen har trukket sin del, står. Det er fra denne vi hæver et ugebeløb. Vi har så også en feriekonto, hvor vi sætter feriepenge, overarbejdspenge osv. ind og på den måde sparer vi op til ferie. Man kunne så vælge også at have en konto dedikeret til forbrugskøb/designkøb m.v (de penge man sparer sammen hver uge, kan så sættes ind her). Det er ligesom at rydde op og lægge sine ting i forskellige kasser. Det giver et super godt overblik og man kan med det samme se (i det her tilfælde; hvor mange penge man har) eller hvor der kunne fyldes mere op. DET VIRKER ALTSÅ

   Jeg vil meget gerne komme med flere erfaringer og mere personlige indlæg. Gjorde det meget de første 1-2 år, men efterhånden har indretning/inspiration overtaget. Jeg må se at få mine indlæg mikset mere fremover med flere personlige indlæg.

   Tak fordi du gav dig tid til at kommentere 🙂

 • Svar Merete 10/11/2014 kl. 09:21

  Jeg har i et stykke tid også benyttet mig af at hæve kontanter til mine dagligvare-indkøb for det tog da fuldstændig overhånd med alle de mærkelige ting, jeg fik proppet i kurven.
  Og det virker!
  Nu tænker jeg både over glas, lysestager, krydderiblandinger og andre ting jeg ikke har brug for men også over slik, kager og andre lækkerier.
  Hvis jeg skal holde budgettet, så skal den slags holdes væk fra kurven.
  HVIS jeg så finder noget (af den forbudte slags) som jeg giver mig selv lov til at købe, så bliver det betalt for sig selv på Dankort. Så er der klar adskillelse mellem tingene 🙂

  • Svar bettinaholst 10/11/2014 kl. 10:54

   Det tar nemlig ret hurtig overhånd og de der små ting, til 100-200 kr. de løber altså ret meget op på en måned ! – da jeg først begyndte at droppe dem (også slik m.v) og istedet lagde pengene til side, blev jeg vild overrasket over hvor mange penge man faktisk bruger på unødvendige ting – så frem med kontanterne derude, hvis man gerne vil spare 😉

 • Svar Vores indretning - vores stue 12/11/2014 kl. 20:49

  […] hedder FLOS265. Det var den jeg skrev om hvordan jeg havde sparet sammen til den i dette indlæg forleden. Sætterkassen får jeg altid mange spørgsmål til på Instagram, når jeg poster et billede af […]

 • Svar Lampe drømme er heldigvis gratis 19/05/2015 kl. 09:12

  […] Jeg er ikke l.i.g.e.g.l.a.d med prisen. Faktum er, at vi ikke ligefrem vælter os i penge, så at købe dyre lamper ligger ikke lige først for. Vi har én dyr lampe – FLOS 265. Det tog mig 56 uger at spare op til den. Krone for krone. Helt bogstaveligt. Jeg har skrevet om det her. […]

 • Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.