Hverdagsglimt, Kom indenfor, Kreative ideer, Mine projekter, Pressen

Gør det selv lampe og noget om Hendes Verden

Gør det selv lampe og noget om Hendes Verden

Nogen er i Hendes Verden i denne uge.

Igår udkom Hendes Verden nr. 50 og sammen med 5 andre bloggere, giver jeg mit bud på en hjemmelavet julegave du selv kan lave. For ca. 2 måneder siden blev jeg kontaktet af fotograf Anitta Behrendt om jeg ville være med og det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg havde på det tidspunkt næsten lige været med i TV2 Frihuset, hvor jeg viste mine bud på gør-det-selv lamper og derfor vidste jeg ret hurtigt, at det også skulle være temaet i Hendes Verden.

Hvorfor gøre det mere besværligt end højst nødvendigt ?

I TV 2 frihuset viste jeg, hvordan man selv kan pimpe en rispapir lampe. I Hendes Verden blev det denne nemme gren/beton lampe:

Blog Bettina Holst er i Hendes Verden nr 50

Og sådan ser den så ud herhjemme. Først stod den i vores gæsteværelse (på billedet), men siden da er den flyttet til stuen.

Blog Bettina Holst gren lampe gør det selv 1

Blog Bettina Holst gren lampe gør det selv 2

Den er super nem at lave.

Alt du behøver er beton/cement, en gren og en klemlampe. Jeg brugte en billig pose cement fra Jem & Fix til 30 kr. Rørte sammen på slum med vand indtil det havde en tyktflydende masse. Sådan en lidt kagedej konsistens. Endelig ikke for tyk for så tørrer det for hurtigt. Jeg brugte en gammel malerspand som jeg fyldte ca. halvt op. Jeg havde ikke fået rengjort spanden 100% (det er det der, med den der manglende tålmodighed), så de hvide pletter er indtørret maling, men jeg kan faktisk li effekten.

Når massen er rørt sammen stikker man bare en passende gren ned i. Min er ca. 60 cm i højden, hvoraf de ca. 12 cm er nede i cementen. Jeg stillede en stol oven over massen, hvor grenen så hvilede på tværstolpen på stolen (giver det mening ?). Dagen efter var massen stivnet.

Tilsidst monterede jeg en klemlampe fra ikea til ca. 60 kr. som jeg havde liggende. Jeg skruede selve klemdutten af og skruede istedet lampen direkte ind i grenen. Det er ikke nødvendig. Det var bare det udseende jeg ønskede. Alle klemlamper kan i princippet bruges.

Tadaaa en personlig lampe.

Blog Bettina Holst gren lampe gør det selv 3

Jeg har også en anden idé med i Hendes Verden.

Nemlig håndtegnet porcelæn. Alt man skal bruge er færdigkøbt porcelæn og en porcelæns tusch. Fås i de fleste større hobbyforretninger.

Jeg har det sidste år tegnet virkelig meget porcelæn. S-o-m i v-i-r-k-e-l-i-g meget. Og solgt det. Jeg laver stadig bestillinger i det små, men jeg reklamerer ikke med det, for jeg er ved at være en smule mæt af at tegne på porcelæn, så det er kun dem, der faktisk ved, at jeg gør mig i det, der henvender sig med bestillinger. Nåh ja nu ved du det så også.

Men jeg har altså sagt ja til et par julebestillinger, hvor jeg får oplysninger om personerne, der skal på og tegner så ud fra det. I Hendes Verden er det viste porcelæn faktisk forbundet med TV 2 Frihuset.

Historien bag lige netop disse tegninger på kruset og skålen er nemlig, at jeg fik at vide 2 dage før, at det ikke var Cecilie Hother som skulle interviewe mig (som jeg først havde fået at vide), men Peter Tanev. Og da jeg lige var in the mood den dag for at tegne, fik jeg pludselig den idé, at tegne noget porcelæn til Peter drengen. Det stod resten af dagen og tørrede og dagen efter brændte jeg det så. Det skal have halvanden time ved 160 grader i almindelig ovn. Som sagt så gjort.

Dagen før var porcelænet så klar og jeg pakkede det ind i en flot sort kasse med træuld und alles og pakkede det pænt ind. Planen var at give ham det som gave efter udsendelsen.

Men.

Så var det jeg blev ringet op onsdag eftermiddag (dagen før jeg skulle komme) og fik at vide, at det alligevel var Cecilie, der skulle lave interview’et. Suk. Nu kunne jeg jo ikke nå at tegne noget til hende.

Jeg synes det virkede åndsvagt at troppe op med gaven og bede Cecilie give Peter den, så jeg lod den være herhjemme. Så derfor har jeg nu håndtegnet porcelæn liggende til Peter drengen (måtte google ham lidt og fandt ud af at han er glad for at fiske og cykle, deraf tegningerne)…men nu kom det så istedet med i Hendes Verden:

Hej Peter 🙂

Blog Bettina Holst er i Hendes Verden nr 50 1

Jeg kan anbefale Hendes Verden i denne uge, der er virkelig mange gode ideer i. Håber du kunne li´mine bud ?

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 09/12/2014 kl. 22:28

  Ha ha..!! Det var dog en skøn historie om Peter Tanev, og en smule træls for nu at sige det på godt jysk.. ;o)
  – Og lampen er altså bare for FED…!!

  • Svar bettinaholst 10/12/2014 kl. 11:28

   Hahha ja det var sgu lidt nedtur ;-( – gad godt møde ham. Han har den helt rigtige lune og glimt i øjet…og go humor 🙂

  Smid mig en Hilsen