Børnekassen, Kreative ideer, Mine projekter

Gaveideer til konfirmanden m.fl.

Gaveideer til konfirmanden m.fl.

Vi var til konfirmation igår hos min nevø.

Han fik penge af alle.

Og alle havde givet et kort i en kuvert.

Undtagen os.

Han fik penge, men ikke i en kuvert. Dét synes jeg nemlig er en total kedelig måde, at give dem på. I det hele taget synes jeg det er kedeligt, at give pengegaver, men når man ingen ønsker får udover penge, så …

Jeg købte (læs; Thomas blev sendt i byen) efter et strandsæt, som jeg fyldte skiftevis med sand og 50 ører, 1, 2, 5, 10 og 20 kroner. Man kan enten putter mønterne direkte i sandet eller i små poser først.

Jeg har gennem mange år givet pengegave på utallige kreative måder:

* klippet fugle i karton hvor vingerne er foldet af penge og hængt på en gren

* Pengetræer også klippet i karton

* Stoppet sedler i strømper

* Hængt sedler, foldet som vimpler, på en snor som en lang guirlande

Osv.

Sidste år var vi til en stor 15- års fødselsdag, hvor svaret, om vi kom, blev overbragt på denne måde:

Èt svar – 6 kager. Alle kagerne blev pyntet med frosting og lagt i en flot kageæske. Hun måtte spise sig igennem kagerne for at finde svaret. Det vakte ret stor jubel, skulle jeg hilse og sige. Indlægget kan læses her.

Ideen kan også bruges med at putte pengesedler i kagerne istedet for og give som gave. Bag en masse muffins og servér dem på et fad, evt. pakket i cellofan.

Eller hvad med at give timergaver, som jeg gjorde til manden sidste år på hans fødselsdag.

Den kan jo nemt kopieres til konfirmanden også:

Håber du kunne bruge mine ideer ??

Ha´ en skøn dag!

Kærligst Bettina

Følg med i bloggen´s univers på Facebook

Er du på Facebook?

Det er bloggen!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

13 Kommentarer

 • Svar Angelikas quilts and knits 28/04/2013 kl. 10:08

  Jeg bryder mig heller ikke om at gi´ penge i en konvolut, og den med strandsættet har jeg brugt adskilllige gange. Jeg putter mønterne i sandet sammen med en masse muslingeskaller og modtageren får den mindste si jeg kan finde, så det ikke går for stærkt med at finde mønterne. En anden ide jeg har brugt flere gange er at putte mønter og/eller sedler (de skal rulles) i en ballon som bliver pustet op. Den skal sprænges for at få pengene, og hvis det godt må svine lidt, f.eks. til en havefest, så er det kanonsjovt når man kommer konfetti eller vand i ballonen.
  Meget sjov var det også dengang en 13-årig knægt ønskede sig en sej T-Shirt. Den blev foldet og så viklede jeg den ind i en masse garnrester, til det var en fin garnbold, stak to strikkepinde i og lavede et gavekort til et strikkekursus. Selvom drengen takkede pænt for gaven var tydeligt at se at det ikke var det han havde drømt om at få 😉 Vi slog masker op sammen og efter de første par masker fik at et tip, at han kunne finde en skat ved enten at strikke eller vinde garnet op ;-)) Den ide kan også nemt bruges til pengegaver eller smykker.
  Og en anden der er rigtig sjov UDENDØRS er at gemme penge i en skål der er fyldt med mel. Det er forbudt at bruge hænderne til at finde gaven, så melet skal pustes væk ;-))

  Ha´ en hyggelig søndag
  Angelika

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 28/04/2013 kl. 16:14

   Super fede ideer du disker op med. Tusind tak for dem :-)). Specielt vild med den med t-shirten. Kan lige se ansigtsudtrykket for mig. Den idé vil jeg bestemt gemme til næste år hvor vi skal til en pige konfirmation. Vi skal også til 18-års fødselsdag i år og der skal jeg lave noget med balloner 🙂

 • Svar mig & ipsen 28/04/2013 kl. 13:34

  rigtig fin ide med strandsættet,,,Ja pengegaver er kedeligt, men de unge mennesker ønsker jo få og store ting, ting som er alt for dyre for den enkelte,jeg må indrømme jeg har kapituleret og gået med på pengegaver, jeg bliver nemlig irriteret når jeg ser at alt man køber bliver byttet igen…

 • Svar mig & ipsen 28/04/2013 kl. 13:34

  rigtig fin ide med strandsættet,,,Ja pengegaver er kedeligt, men de unge mennesker ønsker jo få og store ting, ting som er alt for dyre for den enkelte,jeg må indrømme jeg har kapituleret og gået med på pengegaver, jeg bliver nemlig irriteret når jeg ser at alt man køber bliver byttet igen…

 • Svar mig & ipsen 28/04/2013 kl. 13:34

  rigtig fin ide med strandsættet,,,Ja pengegaver er kedeligt, men de unge mennesker ønsker jo få og store ting, ting som er alt for dyre for den enkelte,jeg må indrømme jeg har kapituleret og gået med på pengegaver, jeg bliver nemlig irriteret når jeg ser at alt man køber bliver byttet igen…

 • Svar Nola 29/04/2013 kl. 08:13

  super ideer, tak for dem, de kan altid bruges, især når der er noget sjovt ved dem 🙂
  Pengegaver er kedelige, men det er bare det som de helst vil have og bliver mest glad for. Mine to piger ønsker sig for det meste penge, til “ærgelse” for onkel, tante og bedsteforældre….men hvor tit har de ikke pakket en gave op som de slet ikke har ønsket sig, bare fordi “man” helst vil komme med en indpakket gave. Jeg bakker fuldt op omkring pengegaver 😉
  God mandag 🙂

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 30/04/2013 kl. 08:20

   Jeg synes det er ok med pengegaver omend det er lidt kedeligt fordi man ikke kan skille sig ud og ungerne kan ikke huske gaven, når de får det samme af alle. Når det så er sagt så synes jeg jo det er super nemt da man slipper for at skulle ud og støve en gave op. Men bar at give en kuvert er bare så dødsygt, så derfor går jeg altid i tænkeboksen og prøver at skille mig ud med indpakningen 🙂

 • Svar karen margrethe Lohse Nielsen 29/04/2013 kl. 11:17

  Tak for mange gode tips, selv har jeg også overgivet mig til pengegaver.
  God mandag 🙂

 • Svar Camilla 25/01/2014 kl. 10:19

  Hej Bettina!

  Jeg er meget nysgerrig omkring din ide med at putte pengene ind i muffins!; jeg har tænkt mig at prøve, men er bange for at brænde pengene af – de kan sagtens tåle varmen, eller hvordan? Det er bare mange penge at smide væk til kage, hvis jeg kommer til at ødelægge det.

  Knus Camilla

  • Svar bettinaholst 25/01/2014 kl. 10:38

   Hej Camilla – jeg har lige kigget det oprindelig indlæg igennem og jeg kan godt se at jeg faktisk ikke har beskrevet særlig godt hvordan jeg gjorde. Jeg har nu rettet indlægget 🙂

   Det du gør, er at du bager kagerne først. Når de så er kolde, udhuler du dem med en udhuler (sådan en til æbler – eller også bare med en kniv). Læg pengene i noget film og læg dem i hullet. Det kage du har fjernet med udhuleren skærer du til og lægger på som låg. Derefter laver du en topping enten af almindelig glasur eller som jeg; Philidelphia ost og floursukker. Der er mange måder, at lave ising på. Når dette er gjort er der ingen der kan se hvad kagerne indeholder.

   Jeg er sikker på, at de vil bringe glæde !. God fornøjelse. Giv mig endelig en tilbagemelding om hvordan det blev modtaget (hvis du gennemfører det). De er nemme at lave 🙂

 • Svar DIY – sådan kan du aflevere en pengegave | Bettina Holst Blog 12/05/2014 kl. 14:32

  […] Sidste år var jeg også kreativ med min gaveindpakning – klik og læs mere. […]

 • Smid mig en Hilsen