Hverdagsglimt, Kom indenfor, Kreative ideer, Mine projekter

Går og nusser med lidt armeringsjern

Går og nusser med lidt armeringsjern

Jeg havde armeringsjern i overskud og det er nu en opslagstavle og du får ideen idag.

Det ér meget sort/hvidt/gråt her (på 1. salen er der mere knald på farverne). Men det overordnede skal være sort/hvid i stuen, så kommer der små pang farveklatter rundt omkring efterhånden i form af nips og malerier.

Før:

Efter leg med armeringsjern:

Bagvæggen ved sofaerne er jeg ved at afprøve noget.

Skal have en række mere med gallerihylder og ialt 10 hvide rammer. Jeg vil så male ét stort maleri på lærreds rulle, klippe det op og sætte det i de 10 rammer, så det danner ét stort maleri. Når atelieret altså er klar. Maleren er ved at slibe det sidste idag og i weekenden kan jeg så komme igang med at sætte filt op og male det.Og..og og og så er det klar til indflytning. Jahhhhhhhu..

Mange tror fejlagtigt, at når jeg har valgt at slå mig ned som selvstændig billedkunstner, så kan jeg bare holde fri i tide og utide. Det kan ikke være mere ved siden af. Jo men det tjener jeg jo ingen penge ved. Det irriterede mig vildt da en ældre nabo forleden spurgte mig om jeg var hjemmegående (velvidende at han altså vidste, at jeg var selvstændig).

Æhh… what ??. Hjemmegående ?

Nej… men jeg arbejder hjemmefra.

En veninde sagde også engang ordet. Indtil jeg fik remset op hvor meget arbejde, der rent faktisk er som selvstændig. Så trak hun det tilbage. Man vil jo gerne anerkendes for det man rent faktisk forsøger at ernære sig med. Og det er bestemt ikke altid en dans på roser skulle jeg hilse at sige.

Jeg har altså kun mig selv til at producere mine varer, indkøbe materialer, betale regninger, vedligeholde mine hjemmesider, lave marketing/reklame, lave brochurer, omdele brochurer, køre rundt med udstillinger, besvare mails, lave momsregnskab osv. osv. osv.

Men ja jeg kan selv bestemme hvornår jeg vil holde fri. Det betyder bare, at der så er mere arbejde andre dage. Men jeg elsker mit arbejde !

Og jeg elsker min mand for at han støtter mig og bakker mig så meget op. Uden ham var det ganske enkelt ikke muligt. Og p.t holder jeg altså fri for første gang i meget lang tid. Og leger med indretningen og ellers bare nusser rundt. Ahhh…

Ha´ en dejlig dag. Jeg skal holde mere jule fri.

Kærligst Bettina

Følg med i bloggen´s univers på Facebook

Er du på Facebook?

Det er bloggen!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

43 Kommentarer

 • Svar Marianne 28/12/2012 kl. 11:40

  Ja, der er jo desværre ikke mange der ved hvad det vil sige at være selvstændig. Dett er ofte nærmest et 24 timers job – jeg sidder så her og er fuld af beundring for dig og andre der går den vej.

  Er vild med dit armeringsjernsvægophængsophæng ;0))

  Marianne

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 28/12/2012 kl. 11:49

   Hvor er du sød, tak :-). Tja mange tror at det er en loppetjans, men der er dæleme meget mere arbejde end man lige forestiller sig :-). Til gengæld elsker jeg det og er lykkelig for at jeg kan forene min passion og arbejde og elsker min mand for, at han støtter så meget op om det, selvom det betyder, at vi må skære her og der engang imellem…vi lever kun en gang og det gælder om at finde de gode værdier :-))

   Og tusind tak Marianne er selv super tilfreds med det 😀

 • Svar Design À la Camara 28/12/2012 kl. 11:44

  Helt ENIG – det er ingen dans på roser – suveræn upcyclingsløsning

 • Svar Anette 28/12/2012 kl. 12:02

  God ide med armeringsjernet til “opslagstavle”. Jeg bruger hønsenet, spændt ud mellem 4 kroge, det virker også fint – skal huske at fotografere, så jeg kan lægge det på bloggen.
  Selvfølgelig er der meget arbejde ved at være selvstændig – intet kommer af sig selv, men dejligt du kan holde fri i julen. Jeg har også ferie – det er skønt.
  KH Anette

 • Svar DIY se her hvordan 28/12/2012 kl. 12:08

  Fedt, råt og lækkert med det armeringsjern. Jeg ved du har rigeligt at se til og jeg beundre dig meget. Go girl 🙂 Jeg kommer jo ind imellem til Ringsted (min mand arbejder jo med den helikopter derude). Næste gang giver jeg lige besked i god tid – det kan jo være du giver en hurtig kop kaffe. Der er meget jeg gerne vil udveksle med dig.
  Juleklem fra Marianne

 • Svar Anonymous 28/12/2012 kl. 12:47

  Skide god ide Bettina, den nupper jeg…er sikker på min mand har noget armeringsjern liggende….;-) Godt nytår
  Hilsen kate

 • Svar RikkeBo 28/12/2012 kl. 13:34

  Kære Bettina
  Glædelig BagJul…:o)
  Super god idé og det er ikke spor kedeligt at se på..
  Hold du bare Juleferie med god samvittighed, det er dig vel ondt..:o)
  CyberKnus / RikkeBo

 • Svar Katja @ Shift Ctrl ART 28/12/2012 kl. 15:30

  Det ser rigtig flot ud. Jeg er også selvstændig og det er da også sket at når vi er i Danmark, så våger nogen sig til at spørge: Nå, hvad får du så tiden til at gå med? Mnjaaaa hvor lang tid har du? Men den indstilling hører jeg heldigvis ikke herovre i Califfen. Der er folk mere vant til at man arbejder flere jobs, er selvstændig osv. Desuden plejer jeg at sende et ret stort web julekort (som jeg sider og laver lige nu) med billeder fra året og så sidder folk alligevel med sportshårsfrisure og siger: Hvordan når du alt det du når? 😉

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 28/12/2012 kl. 18:24

   Orgh godt du kommenterede igen. Kiggede forbi din side fra mobilen sidst du kommenterede og ville huske mig selv på, at tjekke din blog nærmere ud, når jeg kom til computeren. hvilket jeg så glemte igen. Men nu blev jeg lige mindet om det igen. For den så godt nok spændende ud :-))

   Ja tænker at det er en anden tilgang over-there. Hahha skøn kommentar iøvrigt :-)))

  • Svar Katja @ Shift Ctrl ART 28/12/2012 kl. 22:56

   Tusind tak for at du kiggede forbi 🙂 Og tak for dine dejlige kommentarer!!

 • Svar Tuttifrutti med et tvist 28/12/2012 kl. 16:04

  Flot og enkel løsning med armeringsjernet, det ser godt ud.
  Sjovt som vi i Danmark er så fordumsfulde, og helst skal sætte folk i bås. Det lyder som om du har nok at se til som selvstændig, og heldigvis skal du jo ikke stå til regnskab overfor andre end dig selv og din familie, med hvordan du disponerer din tid.
  Og hvad er der egentlig i vejen med at være hjemmegående?? Det er altså også et job, somme tider på mere end fuldtid…
  Nyd dine “fridage” og godt Nytår.

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 28/12/2012 kl. 18:32

   Du har ret :-). Jeg føler bare nogen gange at jeg skal forklare mig overfor “nogle mennesker” hvilket er drønirriterende (og ja kan da bare lade være, men det er ikke altid lige let). Og der er intet i vejen med hjemmegående. Gider bare ikke at det ligestilles med at være selvstændig. Det er nu engang 2 vidt forskellige ting. Som selvstændig SKAL man altså være på hele tiden, hvis man vil have penge til regningerne :-))

   Tak og rigtig godt nytår til dig og dine 🙂

  • Svar Tuttifrutti med et tvist 28/12/2012 kl. 22:13

   Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

 • Svar Helena 28/12/2012 kl. 16:42

  Bettina, jeg elsker din måde at indrette dig på, for som du jo nok ved er jeg jo også mest til de sort-hvide farver. Da min far levede, var han også selvstændig, så ved godt lidt til det, at skulle ordne det hele selv, og faktisk have lidt dårlig samvigtighed over, når man nu har endelig så har fri, så ryger der jo ingen penge ind på kontoen.

  Til gengæld er det jo dejligt, at man nogenlunde selv kan tilrettelægge sin tid.

  Rigtig godt nytår til dig.

  Mvh Helena

 • Svar Kirsten Søeballe 28/12/2012 kl. 16:43

  Det med armeringsjernet går jeg også og funderer over. Jeg har bare tænkt at det skal op i loftet ude på min altan. Så er der frit slag med at hænge ting og sager op i det. På dem måde kan jeg også have grønne planter op i loftet derude.
  Tillykke med at dit atelier er NÆSTEN færdigt 🙂

 • Svar Onkel Eva 28/12/2012 kl. 17:28

  Du er jo nærmest et omvandrende kraftværk… kvindemenneske!

  🙂 Godt nytår

 • Svar Snullemor 28/12/2012 kl. 17:29

  Ja som selvstændig skal man ikke afsted på arbejde, til gengæld får man aldrig rigtigt fri, vel? Jeg har i hvert fald selv lidt svært ved at adskille det… det ønsker jeg at gøre noget ved til næste år! Det er skønt at man bare kan hive en dag ud af kalenderen og være sammen med andre, men jeg synes hele tiden at jeg skubber opgaverne foran mig… jeg drømmer om at være lidt mere foran, så jeg kan holde en fridag med GOD samvittighed! : )

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 28/12/2012 kl. 18:40

   Jeg kan heller ikke finde ud af at skille det af. Synes altid jeg er på arbejde. Arbejdsdagen er ligesom strukket ud på hele dagen. Jeg har også planer om bedre prioritering når atelieret er færdigt. At når jeg lukker døren derude om eftermiddagen så har jeg altså fri 🙂

 • Svar Anne-Mette 28/12/2012 kl. 17:57

  Og ved du hvad…. det er dig da så vel undt!!! (så vel som alle de andre selvstændige 🙂 ) Det MÅ være noget folk siger uden helt at tænke sig om… Jeg synes hurtigt man kan regne ud der følger MEGET med (og følger man bare lidt med hér ved vi da fx. at du EEELSKER når der skal laves momsregnskab 🙂 )

  Ps: Fedt med det armeringsjern – jeg bad manden om noget lignende for nylig. Han var bare ikke med på det rustne vi har stående, men ville købe noget galvaniseret. INGEN af os har fået gjort noget ved sagen – men tak for påmindelsen. Nu kan jeg jo se det garanteret vil se godt ud 🙂

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 28/12/2012 kl. 18:42

   Århhh ja for f….. da hader virkelig at bogføre og lave moms..uff. Hahaa ved godt at jeg nævner det ca. hvert halve år, når jeg skal til det igen :-))

   Jeg kan faktisk rigtig godt lide at det er rustent. Det er det, der giver det et total fedt udseende. Har sat små filtdutter på, så det ikke smitter af. I må igang med opgaven 🙂

  • Svar Anne-Mette 29/12/2012 kl. 14:09

   Det var LIGE PRÆCIS rusten og afsmitning Manden min var bekymret for 🙂 🙂 Jeg synes stadig det bevarer noget rå-hed selvom det galvaniseres, men nu må vi se om han kan formildes med ideen om filt-dupper – ha ha

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 29/12/2012 kl. 14:25

   …jeg tørrede det værste af med en klud og der er ingen afsmitning overhovedet på den hvide væg eller på billederne 🙂

 • Svar Tine Juhl Thomsen 28/12/2012 kl. 18:30

  Hej Bettina og god bagjul 🙂
  En lille varm tanke også herfra en anden selvstændig – jeg slutter mig helt til din irritation over at andre tror man lopper den af som selvstændig…jeg har tit nogen der kommer i butikken som siger “nåh så det er her du går og hygger dig?” Jo tak jeg hygger mig gevaldigt, men jeg har også lige flyttet et vognlæs karlekammerskabe ene mand, slebet dem ned, grundet dem og malet dem…ja altså sammen med alt det andet på kontoret, lagt billederne på nettet og stået i butikken :)Og så er der bare et spørgsmål der bliver ved med at gå over mine grænser…(måske jeg er lidt sippet det ved jeg ikke??) men jeg får spørgsmålet mindst en gang om dagen tror jeg – “Gud kan du leve af det her???” Hmm ja jeg er jo egentlig i live – har endda ekstra sul på kroppen, mine børn har tøj på kroppen og så er jeg bare SÅ lykkelig over det jeg laver hver dag….hvad mener de egentlig?? Jeg spørger da ikke andre mennesker om hvad de egentlig tjener?? Grrrr – pyh tak så fik jeg også luft 🙂 Rigtig godt nytår til dig!! KH Tine

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 28/12/2012 kl. 18:58

   Sgu dejligt at høre at man ikke er den eneste. Det irriterer mig gevaldigt, at der er nogle mennesker, der tror man bare går og lopper den. Jeg bliver til stadighed overrasket over folk tæt på mig, der mener det hele bare er ren hygge og vasketøj og ikke mit arbejde. De skulle bare vide, hvor meget arbejde der er !.

   Jeg får også det spørgsmål konstant. Selv da jeg havde egen butik, som jeg var alene med om ALT, fik jeg spørgsmålet. “Tjo jeg tuller bare rundt her i butikken mens jeg lige bestiller lidt varer, pakker ud, stiller på plads, prismærker, mødes med leverandører, laver avisreklamer, slæber varer ud på gaden..nå ja og så stå alene og betjene kunder + det løse” 🙂

   Tak tak og håber du også får et fantastisk nytår 😀

 • Svar mig & ipsen 28/12/2012 kl. 21:12

  folk spørger tit med hovedet under armen , folk har alt for travlt med andres liv, de skulle hellere passe deres egne sager, nyd du dine fridage, du kunne nok trænge til dem oven på den flytning ,,,,,pøj pøj med dit nye atelier

 • Svar mig & ipsen 28/12/2012 kl. 21:12

  folk spørger tit med hovedet under armen , folk har alt for travlt med andres liv, de skulle hellere passe deres egne sager, nyd du dine fridage, du kunne nok trænge til dem oven på den flytning ,,,,,pøj pøj med dit nye atelier

 • Svar mig & ipsen 28/12/2012 kl. 21:12

  folk spørger tit med hovedet under armen , folk har alt for travlt med andres liv, de skulle hellere passe deres egne sager, nyd du dine fridage, du kunne nok trænge til dem oven på den flytning ,,,,,pøj pøj med dit nye atelier

 • Svar mig & ipsen 28/12/2012 kl. 21:12

  folk spørger tit med hovedet under armen , folk har alt for travlt med andres liv, de skulle hellere passe deres egne sager, nyd du dine fridage, du kunne nok trænge til dem oven på den flytning ,,,,,pøj pøj med dit nye atelier

 • Svar mig & ipsen 28/12/2012 kl. 21:12

  folk spørger tit med hovedet under armen , folk har alt for travlt med andres liv, de skulle hellere passe deres egne sager, nyd du dine fridage, du kunne nok trænge til dem oven på den flytning ,,,,,pøj pøj med dit nye atelier

 • Svar Lisbet / *LLL og Co.* 29/12/2012 kl. 10:32

  1) Det ser super godt ud med det armeringsjern på den hvide væg. Fed kontrast… I LIKE!

  2) Kan ikke lade være med at trække på smilebåndet… OG erklære mig 100% enig omkring det du skriver om at være selvstændig erhvervsdrivende. Når man arbejder solo blver man tit og ofte ikke taget spor seriøst… “man går jo bare og hygger sig”. Det gør man OGSÅ, men det er jo kun en LILLE del af sandheden, fordi… det er faktisk sk*de stressende aldrig at vide, om man har okay penge på kontoen, eller om man skal tælle 50-ører ved kassen i Fakta.

  Og man skal være beredt 24 timer i døgnet… være klar NÅR arbejdet er der… og så er det lige meget om det er onsdag el. søndag, tidlig morgen el. sen aften. Holder man fri – eller ferie – eller er man syg, så ligger akkordarbejdet stille, og så VED man (jeg), at der ganske sikkert skal tælles kroner én, kroner to på et tidspunkt, og det er så-ååååå frustrerende!

  Jeg må også af og til lægge øre til spørgsmålet, om ikke jeg skulle finde et ARBEJDE… Så ryger jeg sg* op i det røde felt!!! Jeg HAR et arbejde… SÅ FAT DET DOG!!!

  Det er også kun takket være min gode mand, jeg kan tillade mig at “hygge mig herhjemme”, og f.eks. lave en bog (som i øvrigt heller ikke bliver regnet for seriøst arbejde, kan jeg hilse og sige). Min mand bakker mig 100% op, og det er det vigtigste. Arbejdet til min næste bog foregår p.t. i sofaen med garn og hæklenål… med tekoppen på bordet og dårlige amerikanske TV-serier i flimmeren. Og det ER da hyggeligt… og ud fra dét alene – taget ud af kontekst – kan jeg godt forstå folks manglende forståelse for soloarbejdet. Men det er kun en lille del af selvstændigheden…

  Noget helt andet… Så er der også manglende forståelse for selvstændige erhverevsdrivende fra A-kassens side, med mindre man VIRKELIG slæber penge hjem. A-kasse-systemet er på ingen måde beregnet for den “lille selvstændige” (man betaler sit kontingent – hvad enten man har pengene eller ej – men der er IGEN hjælp at hente), hvorfor jeg for nogle mdr siden valgte at trække mig helt ud…!!! Det er et helt kapitel for sig… Mon du har gjort dig nogle erfaringer på det område, Bettina?

  SÅ FEDT at du tog emnet op… Kan se vi er flere i samme båd… Måske vi skulle lave en “klappe-klub” til gensidig opbakning? 😉

  Ha’ en herlig lørdag… NYD FRIDAGENE! 🙂

  *SMIL* fra Lisbet

  • Svar Bettina Holst - om kunst, indretning, kreative ideer o.ma. 29/12/2012 kl. 14:16

   Så fedt at læse at man ikke er den eneste (det ved jeg jo godt i forvejen, man glemmer det bare nogen gange og tror at det kun er en selv, der kæmper med omverdenen og accepten af ens arbejde..).

   Synes sgu også vi skal danne en klub. Overvejer seriøst at invitere til blogger-træf når mit nye atelier står klar og så kan vi mødes og se om ikke der er grobund for et fællesskab :-))

   Nope ingen erfaring med a-kassen for selvstændige for jeg tog den beslutning, at melde mig UD da jeg blev selvstændig, hvilket fik nogen til at løfte øjenbrynene. Men gider ikke det system med alle deres krav til at søge tilfældige jobs for at opfylde kravene omkring arbejdsløshed/dagpenge. Så hellere spare de penge her og nu til kontingent. Jeg er af den overbevisning, at jeg nok skal finde på et eller andet at tjene penge på. Kald mig bare naiv, men jeg tror på det og indtil nu er det sgu gået ret fint :-). Det er et spørgsmål om prioritering…

   Kh Bettina, der stadig holder ferie og går og hygger mig et par dage endnu 🙂

 • Svar Lørdagens indretnings indspark | Bettina Holst Blog 02/08/2013 kl. 14:19

  […] om opslagstavler i forlængelse af min egen i armeringsjern, som jeg satte op i den ene stue igår. Synes det er en hurtig måde at få liv i et rum på. […]

 • Smid mig en Hilsen