Design, Inspiration

Farmor og Ko

Farmor og Ko

Ja hvad er det nu for en fisk?

Det er faktisk ren reklame for mit eget nye lille designfirma – www.farmorogko.dk

Jow jow.

Jeg har i mere end 10 år arbejdet som selvstændig billedkunstner www.bettinaholst.dk, men sideløbende har jeg også arbejdet med, at gøre drømmen til virkelighed med designprodukter – i første omgang børneprodukter. Du skulle bare vide, hvad skuffen gemmer på af design ideer!

Vejen hertil har været lidt kringlet og lang. Jeg har faktisk skrevet dagbog om det – en dagbog jeg meget snart lægger ud her på bloggen – bid for bid.

Om mit liv som selvstændig/iværksætter. Om alle op- og nedturene.

Men inden jeg går tilbage til foråret 2016 med dagbogen, starter jeg lige med nutiden i dette indlæg og præsenterer dig for mit lille nye designfirma.

Måske undrer du dig over navnet Farmor & Ko?

Historien er, at jeg blev farmor for første gang den 11. oktober 2017 til lille Clara Maria. Det er disse 2 dejlige personer i mit liv som har sørget for det.

Da jeg har 2 drenge, kan jeg ikke blive andet end farmor. Ordet “Ko” er en forkortelse af kompagni, da jeg ikke kan drive Farmor & Ko uden hjælp fra mit eget lille kompagni – nemlig min mand Thomas (min “altmuligmand”) og min ældste søn Patrick (webmaster).

Jeg har samtidig en stor kærlighed til køer, som jeg da også har malet et par malerier af. Hvor den kærlighed stammer fra er vist uvis. Navnet Farmor & Ko virker rigtig godt, når man kender historien synes jeg. Det skulle også gerne associasere “hygge, varme og tillid”.

Jeg håber også, at navnet får folk til at trække lidt på smilebåndet og at det er et navn, der er nemt (og ikke mindst værd) at huske.

Jeg har tegnet børneplakater og lavet en æske med 34 forskellige milepæle. Ideen med milepælskortene er, at man skriver datoen for baby’s milepæl, lægger det sammen med barnet og tager et billede (og evt. poster på Instagram/Facebook). God måde at mindes de dejlige milepæle på.

Mit dejlige lille barnebarn med vores milepælskort (jeg er iøvrigt helt høj over at få et barnebarn!)

Milepælskort fra Farmor og Ko

Børneplakater er der jo mange der laver. Jeg ville skille mig lidt ud og ikke “bare” lave børneplakater, så til foreløbig 5 af plakaterne, har jeg forfattet et lille højtlæsningshæfte på 5-6 sider, som følger gratis med børneplakaterne.

Jeg synes, at det kunne være sjovt, hvis forældrene og specielt barnet fik et andet syn på plakaten, når først de lærer figurerne at kende. Der er f.eks. Frede Flodhest, som møder fuglen Pippi og sammen drager de ud på eventyr.

Børneplakat fra Farmor og Ko

Børneplakat fra Farmor og Ko Børneplakat fra Farmor og KoBørneplakat fra Farmor og Ko  Børneplakat fra Farmor og Ko

Der er Betty Bjørn som elsker at danse og går til danseundervisning inde i byen hos dansemusen Molly. Der møder hun pludselig Frede Flodhest. Så er der Karla Kamel, som er lidt anderledes, men som er ligeglad med hvad andre tænker om hende. Der er også Ella Elefant, som elsker at klæde sig ud og optræde, bare ikke i cirkus. Tilsidst er der Leon Løvehjerte, som er pigernes ven og vist nok også en lille smule glad for sig selv.

Køber man en af de børneplakater, ja så får man hele historien. Det har været virkelig sjovt, at skrive historierne og jeg håber så inderligt, at de bliver taget godt imod.

Alle børneplakaterne fås i 2 str.:

A3 til 126,-kr.

50x70cm til 249,- kr.

Der er også et par andre plakater – bla. har jeg tegnet min egen udgave af ABC-plakaten – som jeg allerede har langet en del over “disken” af.

Børneplakat ABC

Snart kommer næste produkt – knager.

Idag er der landet over 500 hoveder og når knagerne kommer fra producenten – ja så er jeg så småt klar til, at de også kan komme til salg. De kommer i 2 udgaver. En hvor knagen sidder foran hovedet (inspireret af Pinocchio) og en anden udgave, hvor hovedet sættes foran (med en magnet, så man nemt kan tage den af/på).

De kommer i en drenge-, pige, mor- og far udgave. De er mellem 13 og 16 cm i diameter.

Her er det drengen:

Farmor og Ko knage

Farmor og Ko knage

Jeg sendte i sidste uge en ansøgning om at komme på Formland (indkøbsmesse i Herning sidste weekend i januar 2018) i deres specielle Community Area, som skiller sig ud fra den almindelige messe ved, at det er udelukkende er nye iværksættere og at man skulle sende en ansøgning for at komme i betragtning.

De synes mine produkter så spændende ud og jeg har idag fået en af de eftertragtede stande.

Jeg er glad.

Har du lyst til at følge med bagom www.farmorogko.dk – så har vi da fået en Facebookside og vi er også på Instagram

Kærligst Bettina

 

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg