Kom indenfor, Kreative ideer, Maletips, Mine projekter, Vægge

DIY – sådan laver du harlekin tern

DIY – sådan laver du harlekin tern

Flere har spurgt mig hvordan jeg har lavet de grafiske harlekin tern på vores kontor. En væg vi har haft i halvandet år nu og som vi på ingen måder er blevet trætte af endnu (og så er det meget nemmere end at bokse med tapet).

Jeg har på Facebook lovet, at vise hvordan, så her kommer en trin-for-trin-guide / DIY (lavet på et lærred, da jeg ikke lige havde en væg i overskud til projektet):

Du skal bruge:

* Malertape

* Linial

* Blyant

* Mindre pensel (omkring tapen) og en større pensel eller lille rulle til at fylde ud med

Start med at sætte tapen i den vinkel du vil have dine tern. Prøv dig lidt frem hvor skrå du vil sætte det første stykke tape. Tag stilling til hvor store du vil have dine tern. På nedenstående eksempel er der en afstand på 11,5 cm.

Afstanden på vores væg (se øverste billede) er der en afstand på 27 cm. (og 22 cm fra spids til spids – den vandrette).

Bettina Holst Blog DIY Wall

Sæt et lille mærke med en blyant med ca. 10-15 cm´s afstand. Fortsæt indtil du har størrelsen du vil bruge på tern på din væg.

Bettina Holst Blog DIY Wall 1

Tag nu den anden side og mål ud på samme måde. Se evt. næste billede, som giver et bedre overblik.

Bettina Holst Blog DIY Wall 2

Bettina Holst Blog DIY Wall 3

Sådan, nu er maler tapen (og mønstret) på plads:

Bettina Holst Blog DIY Wall 4

Start med at male bundfarven (her i hvid). Altid samme fremgangsmåde, uanset om du maler tern, striber m.v.

Når man maler med bundfarven først, lukker man af for at topfarven trænger igennem maler tapen og mønstret (harlekin ternene) bliver knivskarpe.

Bettina Holst Blog DIY Wall 5

Du skal ikke monsterklaste mega meget maling på, bare lige lukke af med ganske lidt af bundfarven.

Nedenfor ser du lærredet efter det har fået bundfarve på hele mønstret:

Bettina Holst Blog DIY Wall 6

Så skal topfarven på.

Start med kanten omkring maler tapen.

Jeg legede lidt med farverne (det er jo bare en lærred), men man kan jo gøre det samme på væggen (ingen siger, at felterne skal have samme farve). Igen – vær lidt varsom med malingen omkring maler tapen. Fyld hele feltet med farve.

Lad det tørre og giv det så en gang mere.

Bettina Holst Blog DIY Wall 7

Når du har givet det 2. gang tages maler tapen af med det samme. Ikke noget med at gå ud at handle og lade det sidde i flere timer, vel. Gerne af med det mens malingen er halvvåd. På den måde får du HELT skarpe kanter.

Og så…trylle trylle – harlekin tern:

Bettina Holst Blog DIY Wall 8

Bettina Holst Blog DIY Wall 9

Og her ser du de tern jeg malede for halvandet år siden:

Bettina Holst Blog DIY Wall 11

Bettina Holst Blog DIY Wall 12

Bettina Holst Blog DIY Wall 13

Og vores lille bændelorm (katten Lilo), der følger mig o.v.e.r.a.l.t. Håber du blev inspireret og selv har mod på at kaste dig ud i et lignende projekt.

Er guiden volapyk, så spørg endelig.

Kærligst Bettina

 

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

85 Kommentarer

 • Svar Hanne Maria Bruun Hansen 27/04/2014 kl. 08:22

  Imponerende projekt!
  Det ser jo fantastisk ud!

  • Svar bettinaholst 27/04/2014 kl. 08:42

   Mange tak Hanne Maria, det er jeg glad for at høre 🙂

 • Svar Marianne 27/04/2014 kl. 21:45

  siden jeg så dine harlekintern første gang har jeg overvejet hvor jeg kunne male dem …. jeg er vild med det 🙂

  • Svar bettinaholst 28/04/2014 kl. 09:08

   Tak Marianne og det er altså bare super nemt… ikke mindst sjovt at lave 🙂

 • Svar Sally 10/07/2014 kl. 15:04

  Hej Bettina.

  Det ser super fedt ud det du har lavet.. Jeg har besluttet at lave det derhjemme.
  Har et spørgsmål: Når du sætter det første stykke tape, hvordan vurdere du så hvor skråt det skal være? Jeg er bange for ikke at sætte det skråt nok, eller sætte det for skråt.

  Venlig hilsen Sally

  • Svar bettinaholst 10/07/2014 kl. 18:38

   Jeg prøvede mig lidt frem med et par prøvefelter (med malertape). Faktisk skal de være forholdsvis meget opad rettet (mere end man måske lige tror, hvis man gerne vil have dem aflange og meget spidse i det). Giver det mening ??. Jeg malede dog ikke i felterne før jeg var sikker på den størrelse og form jeg ville have. God fornøjelse. Det er en super sjov måde at male og give liv på 🙂

 • Svar Stina 03/06/2015 kl. 17:04

  Hvordan kommer du frem til et mål der gør at alle tern bliver hele . Har godt nok problemer ?
  Min maler siger jeg skal starte på midten. Men min væg har så skæve mål , det virker mere overskueligt på din måde ?

  • Svar bettinaholst 04/06/2015 kl. 08:20

   Hej Stina

   Jeg startede helt uden i siden (og altså ikke i midten). Det første stykke tape blev sat skråt (efter øjemål) i den vinkel/hældning jeg syntes passede. Det næste stykke tape blev også sat op på øjemål (det jeg beskriver er det jeg gjorde på væggen og ikke på lærredet). Jeg måtte prøve mig lidt frem så jeg fik den rigtige hældning på mine tern. Alt efter hvor meget man tipper tapen, bliver ternene jo enten høje og smalle eller bredere, så prøv dig frem indtil du har den hældning på ternene du synes er pæn.

   Når du først har din form/facon, så måler du afstanden der er mellem de 2 stykker tape (ligesom jeg viser på step-by-step billederne) og så er det faktisk bare at fortsætte til væggen er fyldt med tape.

   Når så den første side er tapet, så har du jo egentlig bolche striber (du kan vælge at stoppe der og istedet lave skrå striber på din væg). Skal det være harlekin tern, skal du sætte tape op den modsatte vej med de samme mål som du gjorde med den første omgang tape.

   Håber det giver mening eller skriv igen eller ring på 61150150 🙂

 • Svar May 01/10/2015 kl. 09:12

  Hej,

  Hvilken slags maling har du brugt, og kender du steder hvor man kan købe det billigt, hvis man ikke skal bruge vildt meget? 🙂

  • Svar bettinaholst 02/10/2015 kl. 10:22

   Hej May

   Jeg bruger altid vægmaling fra Beckers – http://www.promaling.dk – men skal du ikke bruge ret meget vil jeg foreslå dig, at købe en eller 2 farveprøver i din lokale farvehandel. De koster typisk omkring 30-50 kr. for 250 ml. 🙂

 • Svar Marianne 29/02/2016 kl. 15:09

  Hej,
  Faldt lige over din blog.
  Skal i gang med at lave sådan nogle tern på min væg i soveværelset.
  Skal man sætte tapen på i en lang stribe eller kan man sætte lidt på ad gangen?

  • Svar bettinaholst 01/03/2016 kl. 16:39

   Hej Marianne

   Det er bedst at sætte tapen på i én lang stribe, for på den måde risikere man ikke at få små overlapninger med. Bare en milimeter`s forskel kan ses (hvis du sætter stykker på lidt af gangen og ikke er 100% skarp med overlapningen). God fornøjelse med projektet hvis du går igang 🙂

 • Svar Rikke 17/03/2016 kl. 20:21

  Hej Bettina,
  Måske et dumt spørgsmål – men jeg er overhovedet ikke handy, kreativ eller noget og har ikke rigtig nogen malererfaring. Men du skriver man skal male bundfarve først. Jeg vil gerne lave ternene på en væg der er hvid nu, skal jeg så male den over først med hvid maling? I så fald er det jo et lidt større projekt eftersom hele værelset så skal males ?? På forhånd tak for svar, og tak for skøn inspiration 🙂 Kh. Rikke

  • Svar bettinaholst 18/03/2016 kl. 10:46

   Det er så absolut ikke et dumt spørgsmål. Svaret er JA.

   Når man skal male helt skarpe kanter ved hjælp af malertape SKAL man male med bundfarven først – i dit eksempel med hvid. Det er dog kun lige et par milimeter rundt om malertapen (der hvor de 2 farver møder hinanden) og altså IKKE hele feltet (mal bundfarven på med en pensel og ganske lidt maling).

   Det er for at lukke malertapen helt. Hvis man maler med den ønskede topfarve UDEN at male med bundfarven først, vil dine kanter blive mere ujævne, da det ikke kan undgås, at noget af malingen trænger ind under malertapen.

   Det undgår man ved at male med bundfarven først. Når bundfarven er tør (det sker efter 5 minutter, da det jo er ganske lidt maling man bruger til det), maler du med topfarven. Når første lag er tørt giver du det en gang mere. Lige så snart du har givet det 2. gang tager du tapen af, mens malingen er halvvåd. Det giver det flotteste resultat.

   God fornøjelse med projektet hvis du går igang 🙂

   Kh Bettina

 • Svar Susanne Elmelund 03/04/2016 kl. 07:52

  Hej Betina.

  Jeg skal igang med dine smukke harlekin tern på min datters værelse. Jeg er sådan tankemæssigt med ret langt i processen men… Når du maler med topfarven 2. gang og skriver at den skal af inden malingen tørre, tænker jeg om jeg så kan male hele væggen på en gang eller om jeg skal gøre det i etaper? Det er et ret stort felt jeg har tænkt mig at male..

  På forhånd tak for svar.

  Mvh Susanne Elmelund

  • Svar bettinaholst 03/04/2016 kl. 15:55

   Hej Susanne

   Du kan sagtens vente til du har malet hele væggen, bare du hiver det af når du har malet sidste strøg. Det vigtigste er bare at tapen ikke sidder på i flere timer efter du har malet. Jeg tog selv min tape af, da jeg var færdig med hele væggen. Rigtig god fornøjelse med projektet 🙂

   Kh

 • Svar Anita Larsen. 19/10/2016 kl. 23:09

  Hej Betina.
  Jeg er gået igang med harlekintern. Men syntes ikke, jeg kan få dem lige.
  Jeg har sat tape på skrå i den ene retning. Og er nu begyndt at sætte dem på i modsat retning. I starten gik det fint, men nu begynder der at blive halve tern foroven. Hvad gør jeg galt. Vil jo gerne have et flot resultat.
  Håber spørgsmålet giver mening.

 • Svar Vores daybed lavet af en gammel dør - diy 02/11/2016 kl. 17:31

  […] 25.4. 2014: Du kan se her hvordan du laver ternene på væggene. Det er ikke så svært som man måske skulle tro. Det “værste” er al det malertape, […]

 • Svar լինդա տեխնիկ 30/07/2023 kl. 19:47

  Undeniably believe that which you stated. Your favorite justification appeared to be on the net the simplest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side effect , people can take a signal. Will likely be back to get more. Thanks

 • Svar delaremontnika.ru 02/08/2023 kl. 22:55

  I’ve been exploring for a little bit for any high-quality articles or blog posts in this kind of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site. Reading this info So i’m satisfied to exhibit that I have a very just right uncanny feeling I came upon exactly what I needed. I such a lot unquestionably will make certain to don?t disregard this web site and give it a look on a constant basis.

 • Svar daachnik.ru 03/08/2023 kl. 23:42

  It’s nearly impossible to find well-informed people on this topic, but you sound like you know what you’re talking about! Thanks

 • Svar twitch.tv 04/08/2023 kl. 06:08

  Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I acquire in fact enjoyed account your blog posts. Any way I’ll be subscribing to your augment and even I achievement you access consistently rapidly.

 • Svar перетяжка мягкой мебели 04/08/2023 kl. 21:07

  What’s Taking place i’m new to this, I stumbled upon this I have found It positively helpful and it has helped me out loads. I am hoping to give a contribution & assist other users like its helped me. Good job.

 • Svar гостиничные чеки москва 05/08/2023 kl. 15:16

  What’s up, always i used to check weblog posts here early in the dawn, because i love to learn more and more.

 • Svar daachkaru 07/08/2023 kl. 08:03

  I always spent my half an hour to read this webpage’s articles every day along with a cup of coffee.

 • Svar xxx anemal com 07/08/2023 kl. 19:14

  If you wish for to take a great deal from this post then you have to apply such strategies to your won weblog.

 • Svar glavsadovnik.ru 10/08/2023 kl. 03:43

  Thank you for the auspicious writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how can we communicate?

 • Svar myinfodacha.ru 10/08/2023 kl. 13:28

  I always emailed this website post page to all my friends, because if like to read it after that my friends will too.

 • Svar продвижение в гугле 11/08/2023 kl. 22:57

  Hi, Neat post. There is a problem together with your web site in internet explorer, may check this? IE still is the marketplace leader and a good component of folks will omit your fantastic writing due to this problem.

 • Svar sadounik.ru 14/08/2023 kl. 04:04

  Hey very interesting blog!

 • Svar daachka.ru 16/08/2023 kl. 06:47

  Appreciation to my father who informed me regarding this webpage, this blog is actually remarkable.

 • Svar daa4a.ru 16/08/2023 kl. 08:33

  Hi there! This article couldn’t be written any better! Looking at this post reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I’ll forward this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 • Svar мужской эротический массаж в Москве 16/08/2023 kl. 20:17

  Элитный частный эромассаж в Москве с сауной

 • Svar www xnxxx animal com 17/08/2023 kl. 15:24

  Greetings I am so glad I found your webpage, I really found you by error, while I was searching on Aol for something else, Regardless I am here now and would just like to say thanks a lot for a marvelous post and a all round interesting blog (I also love the theme/design), I dont have time to browse it all at the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more, Please do keep up the awesome b.

 • Svar ремонт окон минск 21/08/2023 kl. 07:09

  What’s up to all, the contents present at this site are actually remarkable for people experience, well, keep up the nice work fellows.

 • Svar фитнес тренер обучение 22/08/2023 kl. 15:13

  Howdy! Do you use Twitter? I’d like to follow you if that would be ok. I’m definitely enjoying your blog and look forward to new updates.

 • Svar фитнес тренер обучение 22/08/2023 kl. 16:24

  Simply want to say your article is as surprising. The clearness in your post is simply excellent and i can assume you are an expert on this subject. Well with your permission allow me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post. Thanks a million and please continue the gratifying work.

 • Svar lara with horse xvideos 24/08/2023 kl. 16:49

  Hi there just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the images aren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue. I’ve tried it in two different browsers and both show the same results.

 • Svar daachka.ru 26/08/2023 kl. 01:52

  I will right away take hold of your rss as I can not find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Please allow me understand so that I may just subscribe. Thanks.

 • Svar bezogoroda.ru 29/08/2023 kl. 00:31

  I am extremely inspired with your writing skills and alsowell as with the format for your blog. Is this a paid subject matter or did you customize it yourself? Either way stay up the nice quality writing, it’s rare to see a nice blog like this one these days..

 • Svar химчистка матраса борисов 01/09/2023 kl. 20:30

  I was pretty pleased to find this website. I want to to thank you for your time due to this wonderful read!! I definitely appreciated every little bit of it and I have you bookmarked to check out new things on your web site.

 • Svar чистка подушек борисов 01/09/2023 kl. 21:57

  Thank you a bunch for sharing this with all people you really understand what you are talking approximately! Bookmarked. Please also talk over with my web site =). We may have a link change agreement among us

 • Svar sadovoe-tut.ru 07/09/2023 kl. 00:40

  What i do not realize is if truth be told how you’re not really a lot more well-appreciated than you may be right now. You are so intelligent. You understand therefore significantly in terms of this matter, produced me in my opinion believe it from so many various angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated until it’s something to accomplish with Woman gaga! Your own stuffs great. Always care for it up!

 • Svar agrosadovnik.ru 07/09/2023 kl. 00:57

  Nice post. I used to be checking continuously this blog and I am inspired! Very useful information specially the last part 🙂 I maintain such info a lot. I used to be seeking this particular info for a long timelong time. Thank you and good luck.

 • Svar чеки на гостиницу в москве 12/09/2023 kl. 13:34

  Undeniably believe that that you stated. Your favourite justification appeared to be at the internet the simplest thing to take note of. I say to you, I definitely get irked even as folks consider concerns that they plainly do not recognize about. You controlled to hit the nail upon the top as smartlyand also defined out the whole thing with no need side effect , other folks can take a signal. Will likely be back to get more. Thank you

 • Svar купить гостиничные чеки с подтверждением 13/09/2023 kl. 02:18

  Hello would you mind letting me know which webhost you’re utilizing? I’ve loaded your blog in 3 completely different internet browsers and I must say this blog loads a lot quicker then most. Can you suggest a good internet hosting provider at a reasonable price? Thank you, I appreciate it!

 • Svar гостиничные чеки с подтверждением 13/09/2023 kl. 08:32

  This is a topic that’s close to my heart… Best wishes! Where are your contact details though?

 • Svar ogorodkino.ru 14/09/2023 kl. 06:04

  Greate pieces. Keep writing such kind of information on your page. Im really impressed by your site.

 • Svar чеки на гостиницу 14/09/2023 kl. 11:07

  Hey there, You have done a fantastic job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends. I am sure they will be benefited from this site.

 • Svar чеки на гостиницу в москве с подтверждением 15/09/2023 kl. 00:18

  Hello there, I do think your web site might be having browser compatibility issues. When I look at your web site in Safari, it looks fine however, if opening in Internet Explorer, it has some overlapping issues. I simply wanted to give you a quick heads up! Apart from that, wonderful website!

 • Svar link indexing url 16/09/2023 kl. 22:41

  An impressive share! I have just forwarded this onto a colleague who had been doing a little research on this. And he in fact bought me breakfast simply because I found it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending the time to discuss this matter here on your web site.

 • Svar infoda4nik.ru 20/09/2023 kl. 19:37

  Hey There. I found your blog using msn. This is a very smartly written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thank you for the post. I will definitely comeback.

 • Svar Заказ алкоголя Екатеринбург доставка 21/09/2023 kl. 17:16

  At this moment I am going away to do my breakfast, later than having my breakfast coming yet again to read additional news.

 • Svar Доставка алкоголя Екатеринбург круглосуточно дёшево 21/09/2023 kl. 18:04

  It’s great that you are getting ideas from this post as well as from our argument made here.

 • Svar снять квартиру на сутки в Минске 27/09/2023 kl. 22:43

  Hey There. I found your blog using msn. This is an extremely smartly written article. I will be sure to bookmark it and come back to read more of your useful information. Thank you for the post. I will definitely comeback.

 • Svar חשפניות 28/09/2023 kl. 00:16

  Very good site you have here but I was curious about if you knew of any message boards that cover the same topics talked about in this article? I’d really love to be a part of group where I can get advice from other knowledgeable individuals that share the same interest. If you have any recommendations, please let me know. Many thanks!

 • Svar חשפניות 29/09/2023 kl. 01:11

  Simply want to say your article is as amazing. The clearness for your submit is simply spectacular and i can assume you are knowledgeable in this subject. Well together with your permission allow me to grasp your RSS feed to stay up to date with approaching post. Thank you one million and please continue the rewarding work.

 • Svar חשפניות 30/09/2023 kl. 04:37

  My family members always say that I am wasting my time here at net, except I know I am getting experience daily by reading such pleasant articles or reviews.

 • Svar sphynx kitten 01/10/2023 kl. 02:45

  Your style is so unique compared to other people I have read stuff from. Thank you for posting when you have the opportunity, Guess I will just bookmark this site.

 • Svar חשפניות 01/10/2023 kl. 02:52

  I always emailed this website post page to all my associates, as if like to read it next my friends will too.

 • Svar how much do sphynx cats cost 02/10/2023 kl. 01:14

  I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all website owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 • Svar חשפניות 03/10/2023 kl. 05:38

  It’s great that you are getting ideas from this piece of writing as well as from our discussion made here.

 • Svar sphynx kitten price 04/10/2023 kl. 16:50

  You really make it seem so easy together with your presentation however I in finding this topic to be really something which I feel I might never understand. It sort of feels too complicated and very wide for me. I am looking forward in your next submit, I will try to get the hold of it!

 • Svar механизированная штукатурка под ключ 05/10/2023 kl. 01:04

  I couldn’t resist commenting. Perfectly written!

 • Svar Онлайн казино 05/10/2023 kl. 16:44

  Добро пожаловать на сайт онлайн казино, мы предлагаем уникальный опыт для любителей азартных игр.

 • Svar quick loans near me 07/10/2023 kl. 11:28

  My spouse and I stumbled over here coming from a different page and thought I might as well check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to exploring your web page for a second time.

 • Svar online television 11/10/2023 kl. 16:21

  This is the right blog for anyone who wishes to find out about this topic. You realize so much its almost hard to argue with you (not that I actually would want toHaHa). You definitely put a new spin on a topic that’s been written about for many years. Excellent stuff, just excellent!

 • Svar отчетные документы за проживание 13/10/2023 kl. 11:41

  I was able to find good information from your blog articles.

 • Svar online television 18/10/2023 kl. 17:31

  I simply could not leave your site prior to suggesting that I really enjoyed the standard information a person supply on your visitors? Is going to be back ceaselessly in order to check up on new posts

 • Svar стяжка 23/10/2023 kl. 21:24

  Хотите получить идеально ровный пол в своей квартире или офисе? Обращайтесь к профессионалам на сайте styazhka-pola24.ru! Мы предоставляем услуги по устройству стяжки пола в Москве и области, а также гарантируем быстрое и качественное выполнение работ.

 • Svar стяжка пола м2 24/10/2023 kl. 09:32

  Ищете надежного подрядчика для устройства стяжки пола в Москве? Обращайтесь к нам на сайт styazhka-pola24.ru! Мы предлагаем услуги по залитию стяжки пола любой сложности и площади, а также гарантируем быстрое и качественное выполнение работ.

 • Svar snabzhenie-obektov.ru 24/10/2023 kl. 17:16

  снабжение строительных объектов москва

 • Svar оштукатуривание стен 26/10/2023 kl. 20:00

  Доверьте оштукатуривание стен профессионалам с сайта mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru. Экономьте свое время и силы!

 • Svar чеки на гостиницу в москве 30/10/2023 kl. 14:14

  Amazing blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything. Would you advise starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m totally confused .. Any ideas? Thank you!

 • Svar Заказать SEO продвижение 02/11/2023 kl. 21:06

  I like the valuable information you provide in your articles. I will bookmark your weblog and check again here frequently. I am quite certain I will learn plenty of new stuff right here! Good luck for the next!

 • Svar черный лом 5 03/11/2023 kl. 23:48

  Howdy! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us valuable information to work on. You have done a marvellous job!

 • Svar bitokvesnuhin 04/11/2023 kl. 18:09

  Хотите получить идеально ровные стены в своей квартире или офисе? Обращайтесь к профессионалам на сайте mehanizirovannaya-shtukaturka-moscow.ru! Мы предоставляем услуги по механизированной штукатурке стен в Москве и области, а также гарантируем быстрое и качественное выполнение работ.

 • Svar glavdachnik.ru 09/11/2023 kl. 07:29

  Way cool! Some very valid points! I appreciate you writing this post and also the rest of the site is extremely good.

 • Svar краска для одежды 09/11/2023 kl. 22:44

  Terrific post but I was wondering if you could write a litte more on this topic? I’d be very grateful if you could elaborate a little bit more. Cheers!

 • Svar buy autocad 10/11/2023 kl. 14:53

  It is appropriate time to make some plans for the future and it is time to be happy. I have read this post and if I could I wish to suggest you few interesting things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I wish to read more things about it!

 • Svar https://crazysale.marketing/ 16/11/2023 kl. 19:04

  I have been surfing online more than 2 hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the internet will be much more useful than ever before.

 • Svar клиника маршака цены на лечение наркозависимых 23/11/2023 kl. 09:20

  Saved as a favorite, I like your blog!

 • Svar купить ковер 3 4 27/11/2023 kl. 05:08

  If some one wants to be updated with most recent technologies then he must be pay a visit this web site and be up to date daily.

 • Svar сайт запчастей 27/11/2023 kl. 21:36

  Howdy! I know this is kinda off topic however , I’d figured I’d ask. Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog article or vice-versa? My website addresses a lot of the same subjects as yours and I believe we could greatly benefit from each other. If you might be interested feel free to send me an e-mail. I look forward to hearing from you! Wonderful blog by the way!

 • Svar seo агенция 28/11/2023 kl. 02:37

  If you want to improve your familiarity simply keep visiting this site and be updated with the most recent gossip posted here.

 • Smid mig en Hilsen