Kom indenfor, Kontoret, Kreative ideer, Mine projekter

DIY rispapir lampe fra TV2 Frihuset

DIY rispapir lampe fra TV2 Frihuset

Igår var jeg i TV2 Frihuset for at vise hvordan du nemt selv kan lave dine egne lamper. Jeg er total lampe freak og elsker lamper i alle afskygninger. Jeg havde ialt 9 forskellige lamper med som jeg har lavet den sidste uge for at have lidt blandede med. De vil løbende blive vist på bloggen incl. guide til hvordan de laves.

Den jeg sad og kreerede live i Frihuset var en rispapir lampe, som jeg pimpede med papir strimler.

Mange ville sikkert lige lave en prøve, inden de skal optræde i live tv, men sådan er jeg vist ikke indrettet, så jeg tog chancen og håbede på, at den ville fungere. Og det gjorde den. Den er ikke ment som arbejdsbelysning, men blot som en hygge lampe. Hvor stærk den skal lyse er jo op til valg af watt i pæren.

Her er hvad du skal bruge:

 • En rispapir lampe – den jeg brugte var 35 cm i diameter og jeg gav omkring 35 kr. for den.
 • En limpistol og lim – en billig hobby limpistol er ganske fin. Det er sådan en jeg brugte. Kan fås til omkring 50 kr. i f.eks. et byggemarked, boghandel, Tigerbutik
 • Papirskærer – jeg fandt min i Netto for et godt stykke tid siden til omkring 100 kr. mener jeg – fås også flere steder, bla. på nettet og i forskellige kvaliteter.
 • Kopipapir – jeg har ikke talt hvor mange strimler jeg har skåret, men det er mange.

Jeg skar papir strimlerne på det korteste led af papiret. Jeg målte ikke op men skar på slum, så de er ikke alle lige bredde men de er nogenlunde lige lange. Bredden varierer mellem 1-1,5 cm

Blog Bettina Holst DIY rispapir lampe med papirstrimler 1

Så er det bare at gå igang. Lim strimlerne på én runde af gangen. Jeg havde kun 2 timer til at lave min i studiet, så jeg havde lidt afstand mellem strimlerne, men vil du ikke have, at man kan se “huller”, så limer du dem bare tættere. Så er det bare at fortsætte til hele lampen er dækket.

Beregn 2-3 timer til arbejdet.

Blog Bettina Holst DIY rispapir lampe med papirstrimler 2

Blog Bettina Holst DIY rispapir lampe med papirstrimler 4

Voila – et styk pimpet rispapir lampe, der bare lige en million. Okay.

Måske ikke en hel million, men den er da blevet væsentlig mere interessant end den var inden jeg gik igang.

Blog Bettina Holst DIY rispapir lampe med papirstrimler 5

Blog Bettina Holst DIY rispapir lampe med papirstrimler 6

Jeg er faktisk blevet ret vild med den. Synes den ligner en dyrere design lampe.

Og design lamper kan jeg lide. Også de færdig købte. Jeg har f.eks. brugt 59 uger (helt præcis) på at spare sammen til en voldsom dyr design lampe – FLOS265 – som nu hænger i stuen.

Vi har ikke penge i vores månedlige budget til bare at kaste flere tusinde kroner i nakken på en lampe. Vi har et ugentligt madbudget (hæver til 1 uge af gangen og er der noget til overs, når ugen er slut, lægger jeg dem til side til et øremærket ønske). I dette tilfælde en meget længe ønsket lampe. For det første er der virkelig tænkt over, om det er noget vi skal bruge penge på, for det andet kan det ikke mærkes nogen steder på pungen, fordi de er lagt til side gennem lang tid.

Det er den dyreste lampe jeg nogensinde har købt og sikkert også kommer til at købe.

Men jeg elsker altså ligeså meget lamper, man selv kan lave og det var sikkert derfor jeg var inviteret i TV2 Frihuset til en live optagelse. De sender hver dag kl. 11.20-13.20 live og jeg var på i godt og vel 20 minutter fordelt over de 2 timer. De genudsendte udsendelsen igen om eftermiddagen og om aftenen og jeg sad og så det begge gange. Slugte min egen optræden råt, hahha.

Nåhm..

På trods af, at jeg sagde “sjov” voldsom mange gange, er jeg tilfreds med min præstation, men jøsses det var underligt at se sig selv. Jeg var enorm fokuseret på hvor meget jeg svingede med hovedet og hvor stor min dobbelthage var blevet.

Tsk.

Men skide være med det, det var mega sjovt at prøve og jeg gad det dæleme godt igen en anden gang.

Håber du blev inspireret til at lave din egen rispapir lampe ?. Alt kan jo limes på sådan en bandit. Her er nogle af de ting, jeg lige kan komme i tanke om, hvis du vil have noget andet end papir strimler:

 • Balloner (til børneværelset)
 • Pom pom kugler lavet af garn
 • Silkepapir, strimler, kugler der er rullet sammen i hånden først, formet som blomster først, klippe i cirkler o.lign.
 • Muffinsforme store eller små
 • Lysmanchetter
 • Kapsler
 • Lette plastik biler (til drengeværelset)
 • Hvide plastikkrus
 • Små plastik snapseglas
 • Fjerboa eller fjer
 • Plastik skeer, hvor “håndtaget” er knækket af og kun den runde del limes på

Tja fortsæt selv. Alt der ikke vejer for meget og kan limes kan bruges !

God fornøjelse, hvis du kaster dig ud i at pimpe en rispapir lampe.

Kærligst Bettina

 

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

89 Kommentarer

 • Svar Kamille Parsgaard 10/10/2014 kl. 17:20

  Den er simpelthen så fin den lampe. Jeg synes bestemt den ligner en million 😉 Jeg tænkte på, bliver den ikke meget varm med alle de lag? Jeg er så frisk på at lave den, men jeg vil ikke bruge en masse tid, på noget jeg ville ikke ville kunne bruge pga for voldsom varmedannelse.
  Og glem alt om dobbelthager. Du er smuk!

  • Svar bettinaholst 10/10/2014 kl. 19:36

   Nårhhh tak (til det med dobbelhager) 🙂

   Nej den bliver ikke speciel varm – det afhænger også af valg af pærer – en sparepære f.eks. bliver ikke speciel varm. Kast du dig bare over projektet. Den er lidt hyggelig at sidde at lave og gu ja den ligner da en million ! 😉

 • Svar Tuttifruttimedettvist.blogspot.com 10/10/2014 kl. 18:00

  Skøn lampe og du var bare super god i Frihuset.
  Sjovt at se dig sådan i “levende live”, når man nu er vant til at følge med på bloggen.
  Kan godt lide at du bare går igang med at realisere en tanke du har fået, uden at lave generalprøve først.. Ha ha..!! Jeg er ellers sådan en perfektionist, men med nogle ting, er der ikke langt fra tanke til handling.
  Så MÅ jeg bare kaste mig vildt skrigende ud i et projekt og kan næsten ikke vente… Faktisk er der kommet mange godt projekter ud af mine “sindsyge” perioder.. ;o)

  • Svar bettinaholst 10/10/2014 kl. 20:01

   Det var sgu også sjovt at se mig selv – lyder jeg virkelig sådan, aiii hvad laver jeg hovedet, hvorfor sagde jeg det…osv. osv. men det var dæleme sjovt at være med og jeg var tilfreds – ja lige da jeg sad der og skulle igang tænkte jeg godt nok “shit hvorfor prøvede jeg den ikke lige af…” men hurtigt gik det op for mig, at den ville fungere.

   Elsker “sindsyge perioder”, de er de sjoveste og der hvor kreativiteten flyder bedst ! 🙂

 • Svar Helle - garnkoglen 10/10/2014 kl. 18:32

  Var ALDRIG gået derind uden at være 100% sikker på, at jeg havde styr på det, som jeg skulle fremvise/lave – men totalt fedt, at du turde og bare gjorde det!

  Sjovt. <- det lagde jeg ikke mærke til, men jo.. der var et tidspunkt hvor hoveddrejninger blev udøvet.. må der fnises? 😉

  Synes stadig, at du gjorde det rigtig godt – og så er jeg i ørigt vild med lampen!

  • Svar bettinaholst 10/10/2014 kl. 20:05

   Da jeg sad og så det selv tænkte jeg “hvad laver hun med det hovede…sid nu stille for h…..” hahah ja ja men ellers var jeg selv tilfreds. Hverken min mand eller mor havde lagt mærke til, at jeg svingede rundt med hestehalen 😉

   Og tak Helle, dejligt at høre at jeg gjorde det godt og heldigvis blev lampen god (det er typisk mig at gøre sådan noget – lærer vist aldrig at forberede mig grundigt – åbenbart heller ikke til live tv !!!). Nogen gange går det godt uden ordentlig forberedelse andre gange knap så godt. Heldigvis gik det rigtig fint her 🙂

 • Svar Blå/grå farve i spisestuen 11/10/2014 kl. 11:56

  […] blå og jeg er fuldstændig pjattet med dem. Du kan faktisk se farven i indlægget fra igår om hvordan du kan pimpe en rispapir lampe. Jeg har lovet, at vise før/efter billede af vores kontor hvor farven er og det kommer også inden […]

 • Svar Gør det selv gren lampe 09/12/2014 kl. 20:44

  […] med og det ville jeg selvfølgelig gerne. Jeg havde på det tidspunkt næsten lige været med i TV2 Frihuset, hvor jeg viste mine bud på gør-det-selv lamper og derfor vidste jeg ret hurtigt, at det også skulle være temaet i Hendes […]

 • Svar DIY - lav din egen lampe - Bettina Holst Blog 27/01/2017 kl. 16:11

  […] af dem har jeg da også delt med jer her på bloggen. Der er f.eks. hattelampen – der er den pimpede rispapirlampe jeg lavede i TV 2 Frihuset – der er grenlampen – der er lamperne lavet af gamle glas. […]

 • Svar Lampe drømme er heldigvis gratis 11/11/2017 kl. 12:45

  […] Og standerlamper. Alle mulige- og umulige designs. Jeg er også vild med selv at lave lamper. Sidste efterår var jeg jo i TV2-Frihuset hvor jeg lavede en lampe på live tv […]

 • Smid mig en Hilsen