Kom indenfor, Kreative ideer, Mine projekter

DIY gren lampe

DIY gren lampe

Som de fleste af jeg sikkert allerede ved, så kan jeg godt lide tanken om at skabe nyt ud af gammelt eller bare ting jeg har i forvejen. Og allerhelst gratis. Det er så ikke altid det kan lade sig gøre, men billigt kan mange ting gøres.

Som f.eks. denne lampe jeg selv har lavet ud af en gren jeg har afbarket fra skoven og en klemlampe.

Blog Bettina Holst DIY lampe gren 1

Egentlig har HAY klemlampen siddet på grenen i 1 år. Du kan se den i dette indlæg.

Det er bare først i sidste uge jeg endelig fik taget mig sammen til at lave en mere fast fod til den. Tidligere stod den bare bag sofaen i klemme mellem væggen og sofaen. Efter der er kommet fod på kan den nu stå hvor som helst.

En meget enkle og super nem måde at få sin egen personlige lampe på. Alt du skal bruge er cement, en gren, en klemlampe og 24 timers tålmodighed.

Jeg købte bare en billig pose med 20 kg til 25 kr i Jem og Fix. Skålen er genbrug fra en værtindegave jeg fik til påske, hvor der var en sammenplantning i (købt i Bilka fandt jeg bagefter ud af). Jeg har ikke arbejdet med cement før og blandede bare med et piskeris fra køkkenskuffen til jeg syntes det havde en lind konsistens. Hældte det i skålen og satte grenen i (i klemme mellem malerens stige, som på det tidspunkt gik og malede vores vinduer).

Blog Bettina Holst DIY lampe gren 3

Blog Bettina Holst DIY lampe gren 2

Da det havde stået et par timer begyndte det at krakelere og jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre, så jeg hældte bare lidt vand på som så trængte ned.

Det fungerede heldigvis fint nok.

Blog Bettina Holst DIY lampe gren 4

Blog Bettina Holst DIY lampe gren 5

Selve klemlampe er ultra fed, men desværre fås den ikke mere. Øv til Hay. Jeg kunne godt bruge en mere.

Men derfor skal du ikke snydes for ideen, for der er jo masser af andre klemlamper på markedet. I Ikea kan du f.eks. få en til stort set ingen penge. Teak konsollen fik også en overhaling i form af grå maling, dog lod jeg benene være. Jeg købte konsollen på Dba for 400 kr. men den var ikke så pæn alle steder, så derfor måtte den have en tur med penslen. Du kan se hvordan den så ud i dette indlæg.

Nå ja. Så er væggen forresten også lige blevet malet. Igen. Nu i samme farve som den vi har på en væg i køkkenet. Den lysegule var bare….hmm lysegul…og lidt kedelig. Denne er varm, hyggelig, lækker og lidt mere – tja skal vi sige voksenagtig.

Jeg håber du bliv inspireret af indlægget idag ?

Det er måske ikke verdens kønneste lampe.

Men den er personlig, anderledes og et skævt indslag i hjemmet.

Kærligst Bettina

Følg med i mit univers på Facebook og Instagram

Er du på Facebook eller på Instagram?

Det er jeg!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

3 Kommentarer

  • Svar Kom indenfor i vores gæsteværelse 04/04/2015 kl. 13:13

    […] Lampen i hjørnet er også hjemmelavet af en stor gren, der er støbt i beton. Jeg har så bare hængt en arbejdslampe på. Købt i den lokale lampeforretning for 98,- kr. Jeg har ikke fremgangsmåden på lige præcis hvordan denne lampe er lavet, men jeg lavede en anden lampe samme dag og de er lavet efter samme fremgangsmåde. Du kan se hvordan den anden blev lavet her. […]

  • Svar Nye puder og sengetøj 23/09/2015 kl. 12:45

    […] Den lille siddepude er fra samme firma. Lampen er homemade. det er bare en gren jeg har støbt i beton. Jeg har af mystiske årsager ingen indlæg om denne lampe, men jeg dette indlæg hvor det er samme princip. […]

  • Svar DIY - lav din egen lampe - Bettina Holst Blog 27/01/2017 kl. 16:30

    […] hattelampen – der er den pimpede rispapirlampe jeg lavede i TV 2 Frihuset – der er grenlampen – der er lamperne lavet af gamle glas. Det er kun hattelamperne der stadig er at finde her […]

  • Smid mig en Hilsen