Dadelkugler.
Alene ordet dadler gør slet slet slet ikke noget godt for mig. Jeg hader rosiner, dadler og figner. Blir`helt dårlig bare ved tanken om en af dem i munden.
Som så ofte før kendte jeg ikke opskrifterne i forvejen. Jeg elsker at eksperimenter. Og gør det gerne på selv samme dag, hvor vi får gæster.
Jeg havde fundet nogle opskrifter på julegodter, der i år skulle prøves af, og så måtte det altså bære eller briste.
På selve dagen bagte jeg så resten. De syndige sager… med sukker und alles.
Opskrift på dadelkugler:
100 g dadler uden sten
1 spsk kokosolie (jeg gav det lige en hurtig tur i microovnen, så det var blødt)
3 spsk kokosmel
1/2 tsk vanillepulver eller 1/2 stang frisk vanille
3 spsk usødet kakaopulver
10 mandler, malet til mandelmel (eller som jeg valgte, nemlig at hakke dem groft)
Evt et drys chilipulver eller en tsk kanel (dette udelod jeg)
Det hele kan køres sammen i en foodprocessor eller som jeg gjorde; rørte det sammen i min køkkenmaskine (Kitchen aid) til en glat masse. Form til små mundrette kugler, lige som ved havregrynskugler.
Tril dem i enten kokosmel, ren kakaopulver eller lakridspulver.
De smager godt lige når de er lavet, men bliver bedre af lige, at stå i køleskabet omkring en times tid.
De kan holde sig i op til 3 dage i køleskabet, men jeg har ikke testet om det passer…hvis du forstå hvad jeg mener.
De tar ingen tid at lave og jeg lavede allerede en ny portion i går aftes, midt i en reklamepause. 1 time efter de var lavet kørte jeg lige 10 ned.
Resten spiste jeg til morgenmad idag.
Dadelkugler
Bordet havde jeg pyntet med de granrester vi havde klippet nederst af juletræet, for at det kunne komme ned i kurven. Jeg havde så bare lagt røde æbler, clementiner, kogler, valnødder og lidt træpynt ovenpå på granen. Simpelt men dekorativt synes jeg.
Lampen har jeg pimpet med kunstigt gran.
Selve granranken er en jeg har fra da jeg havde butik på Frederiksberg og den er vel en 8-10 meter lang.
Kærligst Bettina
Følg med i mit univers på Facebook og Instagram
Er du på Facebook eller på Instagram?
Det er jeg!
Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en
87 Kommentarer
Kære Bettina, kan altid lide dine indlæg, fedt og SÅ inspirerede. Rigtig dejlig weekend smil Merete
Tak Maria ! – du skal bare vide, at det er jeg voldsomt glad for at høre 🙂
Dejlig jul til dig og dine 🙂
God jule weekend søde,
hvor ser dine dadel kugler lækre ud, ja alt dit bagværk, god idé med dine juletræskager 🙂
Og jeg elsker det opdækkede julede bord 🙂
Du er velkommen i min skønne 4.advent giveaway !
Jule hilsner fra Maria
Mange tak Maria og rigtig meget i lige måde 🙂
Ja tænk engang, mig som seriøst hader dadler mv. skulle falde pladask for disse (som jo ikke smager af dadler). Mit julebord ender altid mere eller mindre på denne måde. Det er bare så nemt 🙂
[…] jeg opskriften på et sundere alternativ til lidt mundgodt, , man kan servere her i julen, nemlig dadelkugler (du burde virkelig prøve dem). Jeg er selv nødt til at spise noget af det sundere også. Kan slet […]
[…] skyldes mest, at det bliver spist inden jeg rigtig vil erkende mit nye behov, for de der virkelig lækre dadelkugler, som jeg er blevet fuldstændig ellevild […]
[…] du hellere lave en sundere udgave med dadelkugler, så finder du opskriften på dem her. De er SÅ lækre (siger hende der normalt ikke er til dadler) […]
Prøv at skifte mandlerne ud med hasselnødder. Masser af hasselnødder, der er blevet gyldne i ovnen. Når de er gyldne, rulles de i et viskestykke, så skallerne kommer af. Blendes til mel. Blandes med de øvrige ingredienser med en minihakker eller lignende maskine med hestekræfter. Himmerige! ?
Rulles i kolos er min personlige favorit. Glædelig jul.
Mmmmm lyder også lækkert. Det må jeg også prøve. Tak for input 🙂