Chokoladekage dekoreret som juletræer
Igår delte jeg opskriften på et sundere alternativ til lidt mundgodt, , man kan servere her i julen, nemlig dadelkugler (du burde virkelig prøve dem).
Men engang imellem.
Bare en gang imellem…
…..så skal man tillade sig selv en syndig og lækker chokoladekage (hvor jeg dog har forsøgt at reducere smør og sukkermængden – bare lidt)
Opskriften kommer her:
- 150 g smør (stuetemperatur)
- 150 g sukker
- 2 æg (stuetemperatur)
- 1 tsk. vaniliesukker (vaniliepulver kan også bruges)
- 180 g mel
- 1 stk. bagepulver
- 4 spsk. cacaopulver med lidt top på
- 1 dl. cacaomælk
- 75-100 g mørkchokolade
- 15 grofthakkede mandler
Pynt:
- Glasur (flourmelis og grøn frugtfarve)
- Chokoladeknapper (f.eks. M&M´s eller smarties)
- Sukkerstokke
Sådan gør du:
Pisk smør, sukker og vaniliesukker godt sammen. Køkkenmaskinen er din ven. Tilsæt 1 æg af gangen. Bland mel, cacaopulver og bagepulver sammen i en skål og sigt det i smør/sukker blandingen skiftevis med cacaomælken. Vend tilsidst den hakkede chokolade og mandlerne let i.
Hæld blandingen i en form (rund spring- eller silikoneform, hvis du vil skære kagen ud som juletræer) – ellers bare i en form ca. 30×40. Bag kagen ved 175 i alm. ovn i ca. 30-40 min. Stik lige en strikkepind eller lign. i efter 30 min. Hænger der kage ved så giv den lige en tand mere.
Når kagen er kold skæres den ud i trekanter og pyntes med grøn glasur og chokoladeknapper.
Jeg puttede glasuren i en frysepose og klippede et lille hul, så er det super nemt at dekorere.
Markér et hul med en strikkepind. Knæk toppen (den buede del) af sukkerstokkene og placer den på kagen.
Kærligst Bettina
Følg med i mit univers på Facebook og Instagram
Er du på Facebook eller på Instagram?
Det er jeg!
Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
Du kan også følge mig på Instagram (ikke bloggen). Her deler jeg billeder fra mit hjem og lidt fra rejser: https://www.instagram.com/bettinaholst/?hl=en
70 Kommentarer
Hej flotte kager👌 hvor mange juletræer bliver der ca til ud af din opskrift? 😊
Tak Betina 🙂 – Jeg husker det som omkring 15 (20) stykker. Formen var 30×40 og jeg mener, at de var omkring 15 cm høje og ca. 5 cm på den bredeste punkt, men man kan jo sagtens skære dem i mindre trekanter. God fornøjelse hvis du laver dem. Selvom det “bare” er en almindelig chokoladekage, så hittede udseendet lige det ekstra 🙂
skal smørret ikke smeltes?
Hej Sussi
Nej så bliver det helt umuligt at røre sammen med sukkeret. Det skal bare have stuetemperatur, så er det nemmest at røre det sammen – altså det skal være blødt og medgørligt 🙂