Ikke kategoriseret

Boganmeldelser

Boganmeldelser

Jeg har fået 2 bøger, begge fra forlaget Klematis til anmeldelse. Den første er “Julefryd og Englelyd” af blomsterdekoratør Margit Engen og fotograf Peter Bilde Fog.

Du får et kig ind i dem her:

Julefryd 3

Julefryd 4

Lad mig være ærlig.

Jeg er ikke den store fan af blomsteropsatser og sammenplantninger (der findes nogle virkelig grimrianer derude på nogle af planteskolerne), men heldigvis ser jeg heldigvis flere og flere smukke (og enkle), og efter jeg har set en tidligere skolevenindes mesterværker med blomster og nu denne bog begynder jeg at blive omvendt.

På trods af navnet til denne bog, kan den sagtens bruges hele året. Fokus ligger i alt det man finder i skoven fra det tidlige efterår og frem til jul og alle de fine ting man kan lave med skovens guld.

Visuel er det en ret lækker bog, med et fint silkebånd som bogmærke. Der er masser af smukke og inspirerende billeder og god beskrivelse af hvad de enkelte grene, blade og bær hedder og hvordan de kan anvendes. Det eneste jeg lidt savner er flere billedeserier af “how-to-do”.

Jeg har tygget bogen igennem fra enden til anden og jeg har intet imod at anbefale den, så hvis du er typen, der kan lide at lave dine egne blomster arrangementer m.v. så er det måske en bog for dig ?

Den anden bog jeg har fået til anmeldelse er “Fletværk” af Anne Schepper og Lene Schepper:

Fletværk 1

Fletværk 3

Fletværk 2

Fletværk 4

Fletværk 5

Bogen er skrevet af mor og datter, som er hhv. kemiingeniør og arkitekt. Målet for de to ret så dygtige papir flettere var, at opdatere det klassiske julehjerte ved hjælp af ny teknologi. Jeg har iøvrigt først fornyligt fundet ud af, at det faktisk er H.C. Andersen der opfandt det første flettede hjerte, men først ca. 30 år efter tog danskerne det til deres hjerter.

So to speak.

Bogen rummer, ud over hjerter, kræmmerhuse og stjerner, også skabeloner og anvisninger på tredimensionalt fletværk til hele året såsom kugler, æg, luftballoner, rumraketter, æsker med låg m.v. Nogle af modeller er enkle, men mange af dem kræver en vis øvelse. Det bør dog ikke afskrække nogen, øvelse gør vel mester og så er det jo bare for sjov.

Jeg er ikke kommet længere end til det helt ordinære flettede julehjerte, men en dag vil jeg forsøge at tage kampen op med bogen’ s mange eksempler.

Kærligst Bettina

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

77 Kommentarer

  • Svar Heidi 26/12/2013 kl. 14:06

    Jeg har fået lavet en af de store kugler fra bogen- nok ikke den nemmeste model at gå igang med, men jeg blev helt fanget af at sidde der og flette. Håber do får afprøvet lidt. Knus Heidi

    • Svar bettinaholst 27/12/2013 kl. 23:00

      Synes mange af dem ser noooget avancerede ud, men det afskrækker mig ikke fra at prøve. Så en dag sætter jeg mig måske 🙂

    Smid mig en Hilsen