Opskrifter, Søde sager

Banan is med hvid chokolade – opskrift

Banan is med hvid chokolade.

Jeg er blevet bidt af at lave hjemmelavet ispinde. Altså egentlig har jeg lavet is lige siden jeg flyttede hjemmefra som 19-årige.

Det er så et par lyv-og-tyve år siden.

For at det ikke skal være løgn, så har jeg brugt den samme opskrift altid.

Det er en grundopskrift, der kan varieres i det uendelige. For et par uger siden prøvede jeg, at lave en ny variant; banan flødeis med hvid chokolade.

Ahmen altså….. den var jo (også) god.

Gennem tiden har jeg med samme grundopskrift lavet is med f.eks. chokolade skildpadder, After Eight, marcipan/nougat, hakket chokolade, knuste rutebiler,  jordbær, hindbær, appelsin og en masse andre varianter.

Det er kun fantasien der sætter sin begrænsning.

Denne gang var det så bananen der stod for tur.

 

Blog Bettina Holst banan is opskrift 2

GRUNDOPSKRIFT PÅ IS:

6 pasteuriserede æggeblommer

1/2 liter piskefløde

1 dl vand

90 g sukker

1/2 stang vanilie eller vaniliesukker

 

Sådan gør du:

Vand og sukker koges til sukkeret er opløst. Pisk æggeblommerne og hæld den varme sukkerlage i, mens der piskes kraftigt. Tilsæt vanilie og pisk til massen er let og luftig. Pisk fløden stiv og vend den i æggemassen med f.eks. en dejskraber.

Du har nu lavet grundopskriften og kan putte det i du lyster.

Vil du lave banan is som jeg gjorde, så moser du 1 banan og hakker ca. 150 g hvid chokolade og vender det i. Hæld isen i formen og stik pindene i. Hvis du ikke vil lave ispinde, hælder du istedet massen i en form/skål eller lign., som du dækker med låg eller husholdnings film. Af denne portion bliver der mere end der kan være i min is form, så resten hældte jeg i en mindre skål med låg.

Frys.

Jeg lod isen fryse til dagen efter men laver man isen som pind-is, så er de klar på ca. 4 timer. Laver du isen i en større skål må du væbne dig med tålmodighed til dagen efter – eller måske kan du have den klar, hvis du laver den om morgenen og skålen ikke er alt for stor.

Dagen efter tog jeg dem ud af formene, smeltede mørk chokolade (puttede den smeltede chokolade i en frysepose og klippede et hul) og pyntede endvidere med grov færdigkøbt chokolade drys og kokosmel (det skal gå stærk for chokoladen stivner nærmest når den rammer isen, så tag 1 is af gangen).

Bagefter pakkede jeg hver is ind i små plastik poser.

 

 

Blog Bettina Holst banan is opskrift 3

Blog Bettina Holst Banan is opskrift 1

 

Jeg siger jer – den her banan is smager så englene synger. No kidding.

Og det bedste ved hele opskriften er, at man ikke skal ud og røre i den mens den fryser. Du smider den bare i fryseren og venter til den er klar.

Håber du kunne bruge min snart 30 år gamle opskrift.

Ha´ en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

83 Kommentarer

 • Svar Kis christiansen 18/07/2015 kl. 10:59

  Sikke en lækker opskrift:-) mener du ikke at chokoladen stivner når den rammer den kolde is, i stedet for at den smelter? Eller er det isen der smelter?
  Glæder mig til at prøve den?
  Hilsen Fruen

  • Svar bettinaholst 20/07/2015 kl. 12:07

   Hahha nej du har ret – det gik vist lidt hurtigt…tsk tsk…det er selvfølgelig chokoladen, der stivner vildt hurtigt 🙂 – har rettet det nu 🙂

 • Svar Laura 05/08/2015 kl. 10:05

  Den her opskrift er for vild! Lavede is-buffet til min fødselsdag og brugte din opskrift – og hold nu op hvor er den god og tilmed også nem!

  Lavede denne med banan, en med mint/choko, en lakrids og en chokolade.
  Tak fordi du deler 🙂

  • Svar bettinaholst 05/08/2015 kl. 20:00

   Hvor er det skønt at høre Laura ! 🙂 – den er nemlig super nem og lækker med alverdens ting i. Det er derfor den har fulgt mig i så mange år. Tusind tak for din tilbagemelding <3

  Smid mig en Hilsen