Annie Sloan kalkmaling 8
Diy, Indretning, Inspiration, Kreative ideer, Maletips, Vægge

Annie Sloan kalkmaling

Annie Sloan kalkmaling

En kalkmaling, der kan udrette de vildeste ting og som jeg vil præsentere dig for idag. Faktisk skrev jeg om kalkmalingen for første gang for over 3 år siden.

Jeg er siden da med jævne mellemrum støt på ideer med Annie Sloan kalkmaling på nettet, men jeg har endnu ikke selv kastet mig over denne “vidunder maling”. Dét jeg har set har simpelthen set så nemt og inspirerende ud, så jeg har igen søgt viden hos Mille-Maj, som siden jeg skrev om hende og kalkmalingen for 3 år siden, er blevet Danmark`s største forhandler af Annie Sloan kalkmaling og ejer af www.millemajshop.dk.

Mille-maj siger selv: “med kalkmaling fra Annie Sloan, får du den bedste maling på markedet – UDEN sammenligning. Jeg har testet ALT og havde jeg fundet noget bedre, havde jeg skiftet brand “.

På billedet nedenfor kan du se en mindre kommode, der har fået en tur med kalkmalingen. Møbler der males med kalkmalingen kan man enten give en gang voks eller lakering bagefter. Det skulle efter sigende være ret nemt – ligesom det er at påføre kalkmalingen.

Inspiration til hvad du kan med Annie Sloan kalkmaling:

blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-1blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-2blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-3

På de 2 billeder herover er der brugt “Annie Sloan wall paint” – en mat vægmaling med et fløjlsagtigt finish der er vaskbar. Den er ikke lige så åben (åndbar) som kalkmalingen, til gengæld kan den vaskes og skal ikke overflade behandles – malingen dækker stort set i første lag og skal ikke have voks bagefter.

Nedenstående er et af Mille-maj`s egne projekter (og hun har lavet virkelig m.a.n.g.e). Her har hun givet en væg et rustikt look – malet med kalkmaling (og altså ikke selve vægmalingen “Annie Sloan wall paint”, som jo netop er velegnet til vægge).

Men Mille-Maj elsker at udfordre kalkmalingen, som jo egentlig er beregnet til møbler, men som du kan se af nedenstående billeder, kan den altså også bruges til vægge. Væggen skulle dog vokses bagefter for at være overflade beskyttet.

Har du IKKE mod på, at male væggen rustikt a la Mille-Maj, men gerne vil male væggen, så er det altså “Annie Sloan wall paint” du skal bruge.

blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-4-jpg blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-5 blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-6  blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-8

 

blog-bettina-holst-annie-sloan-kalkmaling-11

Fordelene ved Annie Sloan kalkmaling:

 • Den dækker stort set i første lag men selvom den har en fantastisk dækkeevne, er det altid en god ide at male 2 lag – det andet lag kan sagtens fortyndes med vand.
 • Det er super nem at skabe looks som: vintage, shabby chik, slidt, antik og industrial look – det er kun fantasien der sætter grænser.
 • Malingen tørrer på max. 1 time, så du kan komme hurtigt videre.
 • Man får en mat smuk finish. Der er 4 forskellige voks at lege med (overflade behandling).
 • Kalkmalingen hæfter på stort set alt. Er overfladen meget glat på dit emne/møbel/produkt skal man lige overflade slibe eller give det stopspærre/grunder  – Dette så kalkmalingen hæfter bedre.
 • Du behøver ikke slibe dine gamle møbler først – bare sæt i gang.
 • Alle farverne kan blandes på kryds og tværs for nye spændende farver.
 • Malingen kan ånde hvilket betyder at træ og vægge kan “trække vejret” – og man dermed undgår fugtskader og svamp (vægge).
 • Malingen kan bruges til både indendørs- og udendørs emner. Udendørs emner skal IKKE have voks bagefter.
 • Ønsker du at f.eks årerne på dit træ møbel skal kunne ses – så skal der blot blandes der lidt vand i malingen.
 • Du kan skabe en million milliard forskellige effekter med kalkmalingen – for inspiration se her
 • Malingen kan bruges på børneværelset – på børnemøbler (f.eks. tremmesengen), vægge m.m. da den er EU TOY SAFE.
 • Stort set ingen lugtgener.
 • Grunder er ikke nødvendigt før du maler med Annie Sloan (stopspærrer er dog nødvendig på bejdsede elementer – præcis som med alt andet maling – se vejledning her.

Du finder malingen LIGE HER.

Udover at sælge malingen har hun også den største side med inspiration/know-how med en masse ideer, hvor hun viser hvad kalkmalingen kan bruges til. Og hun deler gavmildt ud af alle sine projekter.

Eller her, hvor hun viser tips/tricks med kalkmalingen.

Og har jeg spørgsmål ved jeg godt hvem jeg vil ringe til – nemlig Mille-maj. Du må endelig gøre det samme siger hun. Hun kan træffes på tlf. 28568021 eller her. Du kan også blive inspireret i hendes facebookgruppe.

Håber du ligesom mig (igen) blev lidt hooked på at prøve det en dag ? – det jeg synes er ret interessant er at man kan male på nærmest alt !

Ha` en skøn dag !

Kærligst Bettina

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler fra mit eget hjem.

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

5 Kommentarer

 • Svar Heidi 19/11/2016 kl. 20:18

  Annie Sloan kalkmaling er g.e.n.i.a.l.t.
  Det er simpelthen en gave fra himlen til krea- tosser, der ikke er så tosset med; inden du maler, så skal du lige vaske af otte gange, grunde ca. ti og huske at slibe imellem hver lag, inden du maler omhyggeligt tre gange med 24 timers tørretid imellem:-)
  Og et ekstra plus er nemlig alle farverne, både de hvidt og slidt nuancer og de stærke.
  Den eneste anke er lidt voksen. Den kræver lidt armkræfter at få poleret rigtigt godt. Det er overhovedet ikke svært. Det er bare her at mormor flæsket på bagsiden af armene kan mærkes på en lidt ucharmerende måde……..

  • Svar bettinaholst 21/11/2016 kl. 12:30

   JA ! jeg synes også det er dødens pølse med alt det forarbejde der ofte er med “almindelig” træ-(møbel)maling :-)…. og ja voksen må være en god træning til mormor armene (bingoflapperne) 😉

 • Svar Lis Karlin 18/09/2018 kl. 15:24

  Hej
  Jeg har lige malet et gammelt chatol OG VOKSET DET!!
  Desværre er jeg rigtig ked af mit farvevalg, så nu vil jeg lige høre, om jeg kan male med en ny farve kalkmaling oven på det voksede, uden at slibe alt voksen af?
  Mange hilsner
  Lis

  • Svar bettinaholst 24/09/2018 kl. 16:13

   Årh Lis det ved jeg desværre ikke – jeg har aldrig malet med kalkmaling, men hvis du tager fat i Mille-Maj, så kan hun 100% hjælpe dig. Du finder hendes oplysninger her: https://millemajshop.dk/om-millemaj/kontakt-mille-maj/

   De bedste hilsner
   Bettina

  • Svar charlotte 16/10/2018 kl. 09:28

   Hej Lis… du kan sagtens male oven på voksen med en ny farve kalkmaling… der skal altid gå 3 uger efter du har vokset inden du maler ny farve… Mille Maj forhandler desværre ikke Kalkmaling mere,,, MVH Charlotte/Nostalgipaalandet

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.