Klumme, Udeliv

Altan inspiration og noget om mit liv som enlig mor

Altan inspiration og noget om mit liv som enlig mor

Selvom jeg har boet i hus med have siden jeg var 25 år (og dermed i 10 år…*host*), så har jeg skam haft altaner af 2 omgange. Den første var i min allerførste lejlighed og ikke særlig stor. Der kunne kun lige være et cafésæt med 2 stole. Dengang var jeg 20 år og interessen for at indrette den var stort set ikke til stede. Sad næsten aldrig derude. Den var simpelthen så kedelig og min fantasi dengang for at indrette en altan var der bare ikke. Jeg var knap 23 år da Patrick berigede min verden og nu blev altanen brugt til, at han kunne sove derude spændt fast i en sele i barnevognen.

Udsigten var fantastisk.

Helt deroppe fra 8. sal. Han kunne li luften tror jeg, for han kunne snildt sove 3-4 timer af gangen.

Den næste lejlighed med altan var kæmpe stor. Den var aflang men forholdsvis bred, så der kunne både være liggestol i den ene ende og bord/stole i den anden. Nu var jeg mere interesseret i altaner og vi brugte den rigtig meget – ungerne og jeg. Nu var Andreas også kommet til og jeg var blevet enlig mor med de 2 små lamsebasser i mit liv Patrick på 3 år og Andreas på kun 3 måneder.

Jow jow.

Faktisk kan jeg nogen gange savne vores tid dengang. Jeg var studerende på s.u. (læste til sygeplejerske på Herlev sygehus ) og selvom pengene var små (vi havde 2500 kr. tilbage at leve for når alle regninger var betalt), så levede vi et super skønt liv og jeg har aldrig følt at vi manglede noget. Aldrig.

Ungerne gik ikke i aflagt tøj, men jeg købte som regel på tilbud og ofte i Bilka. De havde masser af legetøj og skønne værelser med både nye møbler og møbler jeg havde fundet i skralderummet og sat i stand.

Kan faktisk også savne det skralderum.

Vi havde en 4 værelses lejlighed på 89 kvm. (man fik (får) jo friplads i institutionerne, boligsikring og børnepenge som enlig forældre – hvilket jo hjalp meget). Jeg havde sågar en bil (en af de få ting jeg tog med mig fra det forliste forhold). Okay den var gammel og rusten, men den kunne køre og den gjorde livet lidt nemmere og jeg holdt stædigt fast i at vi skulle have råd til den.

Den var rød.

Lejligheden lå på 1. sal og vi nød at bo der. Mine lamsebasser har nu selv den alder jeg havde dengang. Ohhh skræk som tiden flyver.

Med minderne fra dengang er der idag inspiration til dig, der har en altan. Bum.

Blog Bettina Holst Altan - balcony inspiration

Blog Bettina Holst Altan - balcony inspiration 2Blog Bettina Holst Altan - balcony inspiration 1Blog Bettina Holst Altan - balcony inspiration 3Blog Bettina Holst Altan - balcony inspiration 4Blog Bettina Holst Altan - balcony inspiration 6

Jeg håber du kunne li´den inspiration jeg idag har fundet frem ?

Mange af ideer kan jo sagtens overføres til en terrasse. Synes du der var for lidt inspiration idag, så se f.eks. også dette gamle indlæg, hvor der er inspiration til både haven og altanen.

Jeg skal tilbringe dagen med lamsebassen Andreas på 22 år som kommer her lige om lidt. Manden skal til fodbold med hans søn, så det er sådan en lidt opdelt far/søn og mor/søn dag 🙂

Ha´ en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

Topbilledet viaSource billede 1 / Source billede 2 / Source billede 3 / Source 4 / Source via – Source billede 5 / SourceSource billede 6 /

 

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

7 Kommentarer

 • Svar Helle Rick 26/04/2015 kl. 13:41

  ej, det der rionet (eller hvad det nu hedder) med urtepotterne hængdende, er da en helt fantastisk idé. Ikke kun til altanen. Jeg har en dødsyg væg der kunne få dette smukke ‘maleri’ op for at gøre det hyggeligt. Fyldt med krydderurter. God søndag

  • Svar bettinaholst 27/04/2015 kl. 06:53

   Ja rionet kan bruges til mange ting. Jeg har selv haft det i et par år både i stuen og på kontoret. Da jeg blev træt af det røg de begge ud i gårdhaven sidste år og den ene blev netop brugt til små krukker som på billedet (brugte dog nogen i plastik fra Ikea), det andet rionet anden står bag vores daybed og holder på ugeblade – de får lov at overleve endnu et år 🙂

 • Svar Mette Christensen 04/03/2018 kl. 15:03

  Hej..
  Tak for flotte billeder..
  Hvordan har du kavet den sofa der er på altanen på det øverste billede?

  • Svar Mette Christensen 04/03/2018 kl. 15:03

   Der skulle have stået lavet 🙂
   Mette

   • Svar bettinaholst 05/03/2018 kl. 11:07

    Tak Mette

    Åhh jeg ville ønske jeg kunne hjælpe dig, men hele indlægget er bare inspiration forskellige steder fra 🙂

    Kh Bettina

 • Svar Mette Christensen 05/03/2018 kl. 11:17

  Ok., tak for svaret alligevel 😊

  • Svar bettinaholst 05/03/2018 kl. 12:02

   Velbekommen – beklager at jeg ikke lige kunne hjælpe. God dag 🙂

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.