Åhhhh nej tak ikke flere fastelavnsboller
….jeg har fået rigeligt!. Puhhh
Jeg har aldrig i mit liv lavet fastelavnsboller. Heller ikke da ungerne var små. Vi nåede ligesom aldrig rigtig dertil. Men idag, da vi fik gæster og det nu var fastelavn, tja så synes jeg, at det måske var en meget god anledning til at prøve det af.
Det blev så til disse med jordbærskum. Arhmmm altså de var ikke så ringe endda.
Du får opskriften:
Sådan gør du:
Bolledej:
Rør gæren ud i lun smeltet smør blandet med mælk. Tilsæt det piskede æg samt sukkeret. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt til dejen er smidig. Lad hæve i 30 minutter.
Fyld:
Kog appelsinsaften, vaniliesukker og sukker ind til en sirup og hæld det over jordbærene. Lav det evt. i forvejen, så det kan trække i 1 time eller mere. Jo længere det trækker, des mere jordbærsmag.
Remonce:
Bland de 3 ingredienser til en fast masse. Køkkenmaskine kan anbefales.
Tilbage til bolledejen:
Når dejen har hævet, så rul den ud og skær 12 firkanter á ca. 10×10 cm. Fordel remoncen midt på og fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på bagepapir. Lad dem efterhæve 30-45 minutter. Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 15-20 minutter ved 200 grader.
(På mange af mine flød der remonce ud, men de blev stadig gode…)
Skum:
Pisk fløden til skum og vend lagen fra jordbærene i. Gem lidt lage til glasuren. Jeg brugte iøvrigt frosne jordbær og valgte derfor ikke at putte bærene i, men havde det været friske jordbær, var de blevet hakket og smidt i skummet også.
(Den der lage….den smager hamrende godt og skal prøves til sommer hen over en vanilieis !!)
Når bollerne er afkølet, flækkes de på midten og jordbærskummet kommes i.
Pyntes til sidst med glasur lavet af flourmelis og lidt jordbærlage.
De små flag er lavet af farvede plastik tandstikkere købt engang i Tiger og af maskingtape. Så lidt skal der til for at gøre det lidt festligt.
Den der jordbærskum, vil også gøre sig fantastisk til en lagkage el.lign.
Kærligst Bettina
Følg med i bloggen´s univers på Facebook
Er du på Facebook?
Det er bloggen!
Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog
20 Kommentarer
Mums de ser godt ud 🙂
Har været udklædt i vuggeren så vi har klaret det med fastelavn her 🙂
Hvor hyggeligt..hvad var du klædt ud som ? 🙂
Øj de ser fantastisk ud! Uhm og med skum endda, minder om semlor. Opskriften er bogmærket, tusind tak for den og ha en smuk uge!
Tak og velbekommen 🙂
Semlor???
Semlor, er det ikke sådan nogen svenske nogen? ;o)
???…..Fisk….??. Har ikkehørt om det 🙂
Muuuuuuuums…!! Hold da fest hvor ser de lækre ud.
Lækkert alternativ med jordbærskum, de må afprøves en dag.
Også selvom det ikke lige bliver til fastelavn, man kan jo altid kalde dem noget andet. ;o)
Det var jordbærskummet der gjorde udslaget. De skal jeg helt sikkert bruge i en lagkage en dag 🙂
Smukke og lækre fastelavnsboller – som du dog kan ;0))
Jow jow tak ;-D
Dejligt med hjemmebag. Jeg undre mig dog lidt over, kombinationen af en gær dej som fyldes med skum, men de ser dejlige ud.
Tja det smager godt :-). Opskriften er fra Odense marcipan (som dog var temmelig mangelfuld. De havde bla glemt at beskrive hvad der skulle i remoncen..)
Lækker lækker lækker. Og så bli’r lækkerheden lige understreget af en flok lystige splitflag.
Du kan det der med godter – af enhver art, Bettina 😉
Hvor er du sød Anette, taaark :-)))
Lyder lækkert … skal snart have gæster igen til fødselsdag ;0)
…kan godt anbefale den jordbærskum til en lagkage også 🙂
Øj, hvor ser de lækre ud …!!! Jeg har heller aldrig prøvet at lave fastelavnsboller, men skal da afprøve de her – med jordbærskum er de smagsmæssigt HELT hjemme hos min søde mand 🙂
KH Carina
Det er jordbærskummet, der gør underværker ved dem ;-D
Fed blog!! 🙂
Kig gerne forbi min;
Camillajb.blogspot.com
Og min facebook blog;
https://www.facebook.com/pages/Camillas-blog/188887387865783
Taaark tak Camilla ;-D