Opskrifter, Søde sager

Åhhhh nej tak ikke flere fastelavnsboller

Åhhhh nej tak ikke flere fastelavnsboller

….jeg har fået rigeligt!. Puhhh

Jeg har aldrig i mit liv lavet fastelavnsboller. Heller ikke da ungerne var små. Vi nåede ligesom aldrig rigtig dertil. Men idag, da vi fik gæster og det nu var fastelavn, tja så synes jeg, at det måske var en meget god anledning til at prøve det af.

Det blev så til disse med jordbærskum. Arhmmm altså de var ikke så ringe endda.

Du får opskriften:

Sådan gør du:

Bolledej:

Rør gæren ud i lun smeltet smør blandet med mælk. Tilsæt det piskede æg samt sukkeret. Tilsæt melet lidt af gangen og ælt til dejen er smidig. Lad hæve i 30 minutter.

Fyld: 

Kog appelsinsaften, vaniliesukker og sukker ind til en sirup og hæld det over jordbærene. Lav det evt. i forvejen, så det kan trække i 1 time eller mere. Jo længere det trækker, des mere jordbærsmag.

Remonce:

Bland de 3 ingredienser til en fast masse. Køkkenmaskine kan anbefales.

Tilbage til bolledejen:

Når dejen har hævet, så rul den ud og skær 12 firkanter á ca. 10×10 cm. Fordel remoncen midt på og fold dejhjørnerne ind mod midten og klem dem godt sammen over fyldet. Læg bollerne med sammenføjningen nedad på bagepapir. Lad dem efterhæve 30-45 minutter. Pensl bollerne med æg og bag dem ca. 15-20 minutter ved 200 grader.

(På mange af mine flød der remonce ud, men de blev stadig gode…)

Skum:

Pisk fløden til skum og vend lagen fra jordbærene i. Gem lidt lage til glasuren. Jeg brugte iøvrigt frosne jordbær og valgte derfor ikke at putte bærene i, men havde det været friske jordbær, var de blevet hakket og smidt i skummet også.

(Den der lage….den smager hamrende godt og skal prøves til sommer hen over en vanilieis !!)

Når bollerne er afkølet, flækkes de på midten og jordbærskummet kommes i.

Pyntes til sidst med glasur lavet af flourmelis og lidt jordbærlage.

De små flag er lavet af farvede plastik tandstikkere købt engang i Tiger og af maskingtape. Så lidt skal der til for at gøre det lidt festligt.

Den der jordbærskum, vil også gøre sig fantastisk til en lagkage el.lign.

Kærligst Bettina

Følg med i bloggen´s univers på Facebook

Er du på Facebook?

Det er bloggen!

Bloggen’s facebook side finder du her: https://www.facebook.com/BettinaHolst.Blog

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

20 Kommentarer

  • Svar Kirsten Søeballe 10/02/2013 kl. 22:00

    Mums de ser godt ud 🙂
    Har været udklædt i vuggeren så vi har klaret det med fastelavn her 🙂

  • Svar Monsterscircus 10/02/2013 kl. 22:21

    Øj de ser fantastisk ud! Uhm og med skum endda, minder om semlor. Opskriften er bogmærket, tusind tak for den og ha en smuk uge!

  • Svar Tuttifrutti med et tvist 10/02/2013 kl. 22:30

    Muuuuuuuums…!! Hold da fest hvor ser de lækre ud.
    Lækkert alternativ med jordbærskum, de må afprøves en dag.
    Også selvom det ikke lige bliver til fastelavn, man kan jo altid kalde dem noget andet. ;o)

  • Svar Marianne 10/02/2013 kl. 22:39

    Smukke og lækre fastelavnsboller – som du dog kan ;0))

  • Svar folehave's univers 11/02/2013 kl. 09:21

    Dejligt med hjemmebag. Jeg undre mig dog lidt over, kombinationen af en gær dej som fyldes med skum, men de ser dejlige ud.

  • Svar Anette Lyskjær 11/02/2013 kl. 15:06

    Lækker lækker lækker. Og så bli’r lækkerheden lige understreget af en flok lystige splitflag.
    Du kan det der med godter – af enhver art, Bettina 😉

  • Svar Merete 11/02/2013 kl. 18:59

    Lyder lækkert … skal snart have gæster igen til fødselsdag ;0)

  • Svar Carina Dühr 12/02/2013 kl. 16:32

    Øj, hvor ser de lækre ud …!!! Jeg har heller aldrig prøvet at lave fastelavnsboller, men skal da afprøve de her – med jordbærskum er de smagsmæssigt HELT hjemme hos min søde mand 🙂

    KH Carina

  • Svar Camilla 14/02/2013 kl. 02:27

    Fed blog!! 🙂

    Kig gerne forbi min;
    Camillajb.blogspot.com

    Og min facebook blog;
    https://www.facebook.com/pages/Camillas-blog/188887387865783

  • Smid mig en Hilsen

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.