Middag, Opskrifter

Venner…og en opskrift på foccaciabrød

Blog Bettina Holst inspiration

Igår havde vi besøg af de skønneste venner. Elsker bare at være sammen med lige netop de 4 mennesker. Kender I det hvor man bare klikker og 100% kan være sig selv og slappe af ?. Manden og jeg hyggede os hele dagen inden de kom kl. 18.00. Ingen stress. Ingen jag. Det vi nåede, det nåede vi. Det vi ikke nåede…bare ærgeligt.

Blog Bettina Holst Foccacia brød opskrift 1

Blog Bettina Holst Foccacia brød opskrift 3

Blog Bettina Holst Foccacia brød opskrift 2

Igår var det så vores tur og som altid når vi har gæster, er det manden der går i køkkenet. Han lavede en perfekt stegt steg, fyldte bagte kartofler, friske asparges med bacon vendt på grillen og grillede fyldte tomater med mozzarella ost, der også havde været på grillen. Og en rødvins s.o.v.s til at vælte det hele rundt i. Jeg havde bagt foccacia brød og det er det, du lige får en opskrift på:

  • 2 spsk olivenolie
  • 550 g hvedemel
  • 2 tsk groft salt
  • 25 g gær
  • 4 dl vand (lillefingervarmt)

Fyld

  • 50 g smør – stuetempereret
  • 3 små fed hvidløg
  • 2 spsk friske krydderurter, fx rosmarin, timian og oregano eller 1 tsk tørrede urter

Pensling

  • vand

Pynt

  • 1 1⁄2 spsk havsalt, fx læsø sydesalt

Kom olivenolie, mel, salt og gær delt i mindre stykker i køkkenmaskinens skål eller i et dejfad. Tilsæt vandet. Ælt dejen i maskinen i ca. 5 min. eller i hånden i ca. 10 min. Lad dejen hæve tildækket ved stuetemperatur i ca. 40 min.

Hak hvidløgs fed fint og rør disse sammen med krydderurterne i smørret. Kom den hævede dej i en oliesmurt bradepande eller på bagepapir som jeg gør. Bred dejen ud med melede hænder. Lav små huller i dejen og fordel kryddersmørret i disse. Lad dejen efterhæve ca. 20 minutter.

Pensl med lidt koldt vand og drys saltet ud over dejen. Bag midt i ovnen.

Tips

I stedet for kryddersmør kan der trykkes sorte oliven i dejen, strø 2 skivede, smørstegte rødløg og 100 g smuldret Apetina over dejen, inden focacciaen bages. Soltørrede tomater kan også bruges. Tja det er vist kun fantasien der sætter grænser.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°. Opskriften er fra Arla.

Velbekommen smile

Bettina Holst Blog Brownie

Vi fik iøvrigt brownie til dessert sammen med en god vanilie is og jordbær hentet ude i haven. Uhada det var godt. Jeg står altid for desserten og manden for maden. Den fordeling er vi 100% enige om !

Opskriften på verdens bedste brownie, har jeg tidligere delt her.

Ha´ en skøn søndag !

Kærligst Bettina

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

5 Kommentarer

  • Svar Helle - garnkoglen 22/06/2014 kl. 20:34

    Mmmm ser lækkert ud!

    Hvor skønt med sådanne venner, hvor man bare kan slappe helt og af – endnu bedre, at I har haft den holdning med, at det I ikke nåede….. det gad jeg godt kunne lære (tror jeg også manden min vil sætte pris på).. ;-)

    Super lækkert mad! Mums!

    • bettinaholst
      Svar bettinaholst 23/06/2014 kl. 13:10

      Ja det betyder alverden at have sådanne mennesker i sin omkreds. Vi vælter os ikke i nære venner. Vi har få men til gengæld nogle rigtig gode af slagsen. Kender vildt mange mennesker men det er jo ikke altid det samme :-). Nu lyder jeg sikkert som en gammel kæ… kone, men det med at slowe down og bare tage det som det kommer og ikke stresse over 39 nullermænd, det har jeg lært med årene. Vennerne eller familien flygter jo ikke hvis man ikke lige nåede at støvsuge på badeværelset :-)

      • Svar Helle - garnkoglen 25/06/2014 kl. 22:42

        Oh tak for visdomsord, nu kan jeg jo næsten ikke vente med at blive lidt ældre, i håb om, at også _jeg_ kan lære det der med “slow down”.. :-D

        • bettinaholst
          Svar bettinaholst 26/06/2014 kl. 11:54

          Hahaa, shit du får mig til at lyde gammel :-) – jeg lærte det på den hårde måde for nogen år siden. Alt alt for meget arbejde og alt for dårlig til at sige nej. Bang…hukommelsessvigt m.v. overloaded hjerne. Det er den stadig men jeg er blevet bedre til at sige pyt, det når jeg så (måske) imorgen istedet :-)

  • Svar Anya 25/06/2014 kl. 09:55

    Hej Bettina, nej hvor ser det godt ud – bliver helt sulten:-)
    Knus Axx

  • Smid mig en Hilsen