Mine projekter, Udeliv

Så er der sået frø

Og det er helt bogstaveligt.

Der er en første gang for alting og at forspire er absolut nyt for mig. I en alder af …æhhh… lyvogtyve år besluttede jeg, at nu var det vist på tide at vi skulle igang. Det der køkkenhave har egentlig aldrig sagt mig noget. Jeg synes det er hyggeligt, bevares, sådan skal det ikke være. Det er bare mest hyggeligt, når det er i andres haver. Andre der gider plante, gøde og ligge på lur efter ukrudtet og overfalder det, når det stikker snuden frem.

Men.

Da vi købte vores hus for 2,5 år siden, fulgte der et drivhus med og så var det vi blev enige om, at nu måtte vi begynde på det der egenavl. Tage os lidt sammen for det er da sjovt at dyrke sine egne grøntsager og krydderurter…jamen det er det da.

Blog Bettina Holst Beyer Garden 3

Blog Bettina Holst Beyer Garden

Faktum er at vi de sidste 2 år har købt tomat,- agurk og chiliplanter og sat dem i drivhuset. Og ja vi har fået en fin høst. Faktisk så meget, at naboen har måtte træde til og hjælpe os med at fortære det. Og – okay – det er faktisk lidt fedt bare at kunne tøffe ud og hente tomater og agurker i drivhuset.

Nu tar vi så endnu et skridt og…tadaa; forså/spirer. Jamen altså med bittebittebittesmå frø und alles.

I første omgang er der sået tomater, chili, basilikum, timian, koriander, mynte, solsikker og peberfrugt. Inden længe følger der agurker og blomster og hvad vi ellers lige finder på for det er jo egentlig ret hyggeligt og har man små/mindre børn kan de jo snildt være med på den opgave. Og hvis jeg synes, at det er sjovt, at gå og kigge om der er sket noget, så vil ungerne da elske det.

Indtil videre er det bare at vente på, at skidtet begynder at spire for alvor. Når det er voksent nok kommer det ud i drivhuset og køkkenhaven.

Ja du læste rigtigt. En køkkenhave.

Sidste år snuppede vi nemlig et lille stykke af haven og lavede en køkkenhave. I sådan nogle pallerammer. Må jo indrømme, at også her var det fedt f.eks. lige at kaste sætningen ud til manden “skat, kan du ikke lige kunne smutte ud i haven og hente persille til sovsen (med v)”.

Blog Bettina Holst Beyer Garden 2

Blog Bettina Holst Beyer Garden 4

I det lille mini drivhus fra Design House Stockholm har jeg proppet et solsikkefrø ned i.

Om vi har held med projekt frø-bliv-til-store-flotte-planter-hvor-vi-kan-høste-fra vil jeg løbende følge op på. Nu er det bare at vente.

Og vente.

Og vente.

Og hvad sker der efter kun 3 dage….solsikkefrøene er allerede oppe i 2 cm højde. Jøsses Maria !

Når vores små babyer er blevet voksne skal de forkæles med gødning fra Bayer Garden. Og hey… måske bliver jeg bidt af det der egenavl fra bunden og få lidt grønnere fingre og i det hele taget få haven til at gro og vokse sig pæn og inspirerende at gå rundt i. Lige nu er den hamrende kedelig, men den får et stort blomsterbed i år, det har jeg nemlig besluttet, at vi skal lave. Thomas har sagt ja.

Okay han var ikke oppe at ringe ved tanken. Men det er en helt anden snak – det der blomsterbed.

Indtil videre har det været sjovt at så frø.

Hvad med dig ?. Har du køkkenhave, drivhus, en vindueskarm du dyrker i ???. Hvis du har nogle gode tips, så smid dem endelig, da jeg er total novice på det her område. Manden og jeg måtte google om man puttede et eller flere frø i hver potte.

Jeps så lidt uvidende var vi.

Men det er vi ikke mere – på lige det punkt. Google er en god ven.

Ha´ en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

 

/Indlægget er sponsoreret af Bayer Garden – du kan læse om min reklamepolitik her.

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Bianca 06/04/2015 kl. 21:03

  Hvor skægt at følge med i hos dig

  • Svar Bianca 06/04/2015 kl. 21:04

   Hmm. Resten af min lange kommentar er så væk…
   jeg er selv igang med projekt forspiring og har skrevet lidt om det på bloggen. Har tidligere forsøgt mig i et par højbed men håber på bedre gevinst i år. Her er det agurkerne der fører an. Så håber jeg resten følger trop

   • Svar bettinaholst 06/04/2015 kl. 22:03

    Tak Bianca 😉

    Det er nu ret sjovt når man først giver sig tid til det synes jeg, specielt når det giver gevinst og man ikke skal skændes og slås med spindemider og hvad ved jeg man kan være uheldig med. Det har vi endnu ikke været. Jeg er også klart mest til højbede og i år skal vi dæleme have et mere 🙂

 • Svar Maria 07/04/2015 kl. 09:29

  Så dejligt at se din haveglæde. Jeg syntes man skal kaste sig ud i det og opleve hvilke glæde der giver. Det kan ikke økonomisk betale sig, men det er jo heller ikke det det drejer sig om altid

 • Svar Maria 07/04/2015 kl. 09:31

  Ups – min kommentar blev halveret. Husk små Potter til frøene. Det kan planterne lide, når de bliver tætpakket i rodsystemet. Maria – den eksperimenterende have

  • Svar bettinaholst 07/04/2015 kl. 13:04

   Tak Maria 🙂 – Vi tænker også, at vi bare prøver også lidt frem og ser hvad der sker. Noget vil være mere planlagt men også noget hvor vi bare prøver at se hvordan det kommer til at gå. Vi har nu i det mindste aftalt at lave et stort nyt bed med tæt beplantning, så vi ikke skal rende og luge alt for meget når det er groet op 🙂

  Smid mig en Hilsen

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.