Opskrift-oreos-3
Opskrifter, Søde sager

Opskrift – Oreos

Opskrift – Oreos.

Jeg forsøger ikke at indtage sukker og holder også igen med mel, pasta og rødt kød.

Men.

Jeg bliver aldrig fanatisk omkring det – for engang imellem vil jeg dældullemig have noget sødt og andre sager min krop bagefter straffer mig for. Noget af det gør også, at jeg får spist al for meget og bagefter må ligge i aflåst sideleje.

Sådan må det bare være.

Så.

Nogen gange støder man bare på en opskrift, der er så god, at den skal nydes og ikke mindst deles. Hvis du kan lide de originale Oreos og du ikke er sukkerforskrækket, så tænker jeg, at du måske vil kunne lide denne opskrift. Jeg bagte dem for første gang i søndags, da familien kom til fødselsdag. Mmmm min…. (havde fødselsdag i mandags).

Thomas (min mand) sagde dagen efter “altså de her Bettina…dem må du meget gerne lave igen en dag !”.

Okay.

Du får opskriften på hjemmelavede Oreos her:

150 g mel
50 g kakao
1 tsk natron
1/4 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
200 g sukker
140 g blødt smør
1 stort æg

Creme/fyld:
100 g blødt smør
240 g flormelis
kornene fra 1 stang vanille eller 1 1/2 tsk vanillesukker

Der bliver ca. 25 stk sandwich cookies ud af denne portion.

Sådan gør du:

  • Stil ovnen på 175 grader varmluft. Beklæd to bageplader med bagepapir.
  • Start med at blande mel, kakao, natron, bagepulver, salt og sukker i en skål.
  • Smid smørret ned i skålen og rør det med en håndmixer eller din køkkenmaskine (gerne med dejkroge) til det er ensartet.
  • Tilføj ægget og rør til dejen er samlet.

Så skal du til at trille kugler:

  • Tril små runde kugler af dejen (svarende til en te-ske u/top) og sæt dem med gode mellemrum på bagepladerne. Jeg lagde 9 på en plade. Når jeg laver sådanne kager, hvor jeg skal have kagedej imellem hænderne, har jeg altid engangshandsker på. Så slipper jeg for at have snask på hænderne bagefter.
  • Giv dem et let tryk med fingrene.
  • Bag småkagerne i den for varmede ovn i ca. 9 minutter.
  • Lad kagerne køle helt af på en bagerist.

Opskrift-oreos-1

Lav nu fyldet:

  • Bland smør og vanille i en skål og pisk flormelis i lidt af gangen med en håndpisker ved lav hastighed. Fortsæt til der ikke er mere flormelis. Pisk derefter i 2-3 minutter ved høj hastighed til cremen er lys og luftig.
  • Når kagerne skal samles (husk at de skal være helt afkølede først) kommes cremen i en sprøjtepose med 1 cm tylle (eller en plastikpose hvor man klipper et lille hjørne af). Sprøjt en klat creme svarende til en teske ud på midten af en småkage og læg en anden cookie ovenpå. Pres let sammen. Vil du være sikker på, at der er creme til alle kagerne, kan du evt. vente med at lægge den anden cookie ovenpå på til cremen er fordelt på alle 25.

Kan evt. nydes med et koldt glas mælk som de gør i USA.

Velbekommen !

Ha´en skøn dag.

Kærligst Bettina

..

Opskriften er fra Smitten Kitchen.

 

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

4 Kommentarer

  • Svar Tina KH 16/06/2017 kl. 09:55

    Uhm får helt lyst til at bage nogle her i dag.
    Skal nemlig bage grov burgerboller.
    Ønsker dig en god weekend og tak for inspiration og opskrift:-)

    • bettinaholst
      Svar bettinaholst 16/06/2017 kl. 10:52

      Herhjemme gjorde de lykke og det tænker jeg at de også vil gøre hos jer :-)

      God fornøjelse…tak tak og rigtig dejlig weekend til dig og dine ! :-)

  • Svar Tine 16/06/2017 kl. 18:32

    Er de også gode dagen efter? Påtænker at bage det til personalemøde :) På forhånd tak

  • Smid mig en Hilsen