Børnekassen, Børneværelset, Diy, Indretning, Inspiration, Kreative ideer, Opbevaring

Lav et telt til børnene

Den danske sommer kan man som sædvanlig ikke regne med. Jeg har hele dagen rendt rundt med tykke sokker på. Datoen er den 17. juni 2015. Brrr. Gad altså godt, at det snart blev bare omkring de 20-22 grader.

Men selvfølgelig kan man få varmen på mange måder.

F.eks. kan man bygge et telt til børnene, som de kan hygge sig med både indenfor og udenfor. Billederne er fra Bosch og du får hele deres step-by-step vejledning lige her.

Materialeliste

4 lægter i fyrretræ (120 cm x 4,4 cm x 2,4 cm)

1 lægte i fyrretræ (110 cm x 4,4 cm x 2,4 cm)

1 lægte i fyrretræ (105 cm x 4,4 cm x 2,4 cm)

1 pind i fyrretræ (120 cm lang og 2,2 cm i diameter)

1 stykke stof efter eget valg – gerne slidstærkt (mindst 250 cm x 120 cm)

8 træskruer (4 mm x 40 mm)

Hæftepistol, fx Bosch PKT 14 EDT

Skæreredskab til stof, fx Bosch’ ledningsfri IXO V-skruemaskine med skæreforsats.

Boremaskine, fx Bosch’ ledningsfri to-trins-boremaskine PSR 14,4 LI-2

Materialer og maskiner fås i de fleste byggemarkeder.

Blog Bettina Lav selv et udendørstelt til ungerne 2

Trin 1

Start med at få fat skåret lægterne i de rette størrelser som beskrevet i materialelisten i byggemarkedet. De fire lægter på 120 cm er til teltsiden, og de to kortere lægter er til bunden.

Tip: Vælg glat og blødt træ, da det giver færre splinter.

Start med at bore et hul på 2,2 cm i de fire lægter på 120 cm. Bor hullet cirka 10 cm nede på lægten, som vist på billedet. (Alternativt kan du også få boret hullerne i byggemarkedet)

Læg herefter to lægter oven på hinanden og sæt dem fast for enden af fyrretræspinden og gentag herefter i modsatte ende, så alle fire lægter sidder fast på pinden.

Husk: Træpinden skal passe præcist i de huller, der er blevet boret i lægterne, for at sikre at teltet ikke vælter.

Bunden skal nu laves. Læg træpinden med de fire lange lægter ned. Tag den kortere lægte på 105 cm og læg den imellem de to inderste lægter på træpinden og skru dem sammen med to træskruer i hver side. Tag herefter lægten på 110 cm og skru den sammen med de to yderste lægter med to træskruer i hver side. Så kan teltet nemt foldes sammen og opbevares.

Blog Bettina Lav selv et udendørstelt til ungerne 3

Trin 2

Når du har valgt, om dit telt skal beklædes med stof i kamuflagefarver, med dyreprint eller noget helt tredje, så skal du i gang med at skære stoffet til. Skær stoffet i samme størrelse som rammen plus 10 cm i længden.

Blog Bettina Lav selv et udendørstelt til ungerne 4

Trin 3

Slå teltet op ved at trække de to nederste lægter fra hinanden, indtil du når den ønskede åbning. Læg stoffet over træpinden øverst og sørg for, det ligger glat ned langs teltets sider. Fold de to stofender rundt om de nederste lægter fra ydersiden og ind.

Blog Bettina Lav selv et udendørstelt til ungerne 5

Trin 4

Brug hæftepistolen til at fastgøre stoffet til lægterne i bunden. Sørg for, at stoffet sidder helt stramt og er tilpasset begge sider, inden du går i gang med af hæfte det fast. For at øge teltets stabilitet kan du også hæfte stoffet fast op langs siderne. Det eneste, du nu mangler, er at finde ud af, hvor du vil campere og slå teltet ud. Så kan den indendørs campingferie begynde.

Blog Bettina Lav selv et udendørstelt til ungerne 1

Billederne og vejledningen er som skrevet fra Bosch og derfor er det jo også deres maskiner, der er vist. Man kan sagtens nøjes med mindre. F.eks. kan man bruge en manuel hæfteklammer, der fås billigt i mange byggemarkeder, Tiger m.v. Jeg har prøvet den viste cutter/skærer kniv og den er vildt god. Jeg ejer den ikke selv, men gosh den er altså smart. Den kan skære både gennem stof og læder. I like.

Jeg håber du kunne bruge ideen fra Bosch ?

Ha` en skøn dag !

Kærligst Bettina

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

2 Kommentarer

 • Svar Lise 22/06/2015 kl. 09:55

  Hvor er det fint!

  • bettinaholst
   Svar bettinaholst 22/06/2015 kl. 16:18

   Ja bestemt og et forholdsvis nemt gør det selv projekt :-)

  Smid mig en Hilsen