Fornyelse af køkkenbordpladen
Indretning, Inspiration, Kom indenfor, Køkkenet, Mine projekter

Fornyelse af køkkenbordpladen

Fornyelse af køkkenbordpladen

Vi købte vores hus i august 2012. Jeg var dengang ret vild med vores store køkkenbordplade i mahogny. Planen var at dén i hvert fald skulle holdes efter alle kunstens regler med slibning og olie minimum 1 gang om året. Vi er nu nået til efteråret 2017 og ikke én eneste gang har den fået kærlighed!

Hmm.

Til gengæld har vi i de 5 år været super aktive med at give den rigtig mange ridser.

M.a.n.g.e

Faktisk var den blevet så grim, at jeg drømte om at skifte den helt, men altså; no money – no honey.

Så må man jo ligesom gøre noget, der ikke koster ret meget.

Så en søndag gik jeg amok. Egentlig havde jeg en aftale med mig selv om, at blive i min morgenkåbe og slappe af i sofaen, men fanden tog pludselig ved mig, så inden jeg fik set mig om, stod jeg med badehætte og maske på – bevæbnet med vores sliber.

Ikke ét ord om at jeg så komisk ud!

Et par billeder af processen – til højre på billedet nedenfor ser du pladen, som den så ud inden den blev slebet:

Fornyelse af køkkenbordpladen

Fornyelse af køkkenbordpladen

Stod i over 1 time med slibemaskinen!

Bordpladen havde mange dybe ridser og var virkelig præget af års brug. Da jeg var færdig med at slibe vaskede jeg støvet af i lunkent vand og da den var helt tør, fik den en gang sort/brun olie fra Flügger – købt i Jem & Fix til 179,- kr. Den blev snasket godt ind i olien og efter 1/2 time blev det overskydende olie tørret af.

Note til mig selv: husk at bruge handsker.

Efter den halve time så den SÅ flot ud men men men glæden varede kun til næste morgen, hvor olien var helt tør og slet ikke så mørkebrun/sort som jeg havde håbet. Jeg havde slebet mere nogen steder end andre og der havde bordpladen suget godt til sig og var meget mere mat og kedelig end de steder, hvor jeg havde slebet køkkenbordpladen mindst.

Damn.

Dagen efter sleb jeg så meget let med fint sandpapir (ikke med maskinen) og gav bordpladen et tyndt lag olie som jeg ikke eftertørrede og dagen efter, da den var helt tør igen, var resultatet meget bedre. Meget bedre. Den er en anelse mere mørk nogle steder men 100% pænere end hvad den var inden jeg startede.

Som den er nu er jeg happy. Jeg malede iøvrigt også de 2 mørkegrønne med en hjemmeblandet lys vanilje. Det er næsten som at få nyt køkken.

Næsten.

Fornyelse af køkkenbordpladen

Fornyelse af køkkenbordpladen

Og så lige en bette squash på 52 cm af egen avl. Sådan går det, når man glemmer at kigge under squash bladene i drivhuset!

Vi havde hængt lagner op foran skuffer og skabe inden vi gik igang med fornyelse af køkkenbordpladen og det var en god idé, for ingen støv landende der, men var der ellers støv alle andre steder i køkkenet?? – det tror jeg….

Håber du fandt lidt inspiration?

Ha´en skøn dag !

Kærligst Bettina

Få de sidste nye opdateringer fra bloggen enten på FACEBOOK eller på BLOGLOVIN. Jeg (personligt – ikke bloggen) kan også følges på Instagram. Du kan i bunden af bloggen, se et uddrag af de billeder jeg deler.

 

Tidligere Indlæg Næste Indlæg

6 Kommentarer

 • Svar Sara 10/10/2017 kl. 14:07

  Jeg står selv og har planer om et lignende projekt, så derfor er jeg lige nødt til at høre hvordan du kom rundt om kanterne ved kogepladen? 😄

  • bettinaholst
   Svar bettinaholst 10/10/2017 kl. 16:14

   Hej Sara

   Jeg brugte slibemaskinen så tæt på som overhovedet muligt og tog så lige kanterne ved kogepladen og håndvasken med fint sandpapir med hænderne :-)

   Kh
   Bettina

 • Svar Jonna Ipsen 11/10/2017 kl. 07:13

  Du er for sej 👏🏻💪🏻

 • Svar Anita Wad 11/10/2017 kl. 09:21

  Så anden gang du puttede olie på lod du det sidde til dagen efter?? Er det rigtig forstået? Har selv været igang men det blev ikke pænt og jeg opgav😏

  • bettinaholst
   Svar bettinaholst 11/10/2017 kl. 13:37

   Ja det er rigtigt forstået :-)

   Jeg var også meget spændt på resultatet. Sleb det ganske let med fint sandpapir først og lagde så 2. lag på med en klud. Egentlig masserede jeg det mest bare ned på pladen i et tyndt lag. Vi brugte ikke pladen før på 3. dagen så det kunne hærde ordentligt :-)

   Kh Bettina

  Smid mig en Hilsen